Peklo Dana Browna

Peklo Dana Browna

Tisk

200mŠifra mistra Leonarda, Andělé a démoni, Ztracený symbol. Myslím, že jen málokdo nezná knižní tituly spisovatele Dana Browna, z nichž první dva uvedené se staly předlohami k celovečerním filmům. A pravděpodobně se bude natáčet dál. Ale ještě před tím je tu nový titul z pera tohoto „mistra svého oboru“.




V říjnu 2013 vydalo nakladatelství Argo thriller Inferno a tento titul vydala také Audiotéka.cz jako audioknihu ve formátu MP3

Nový příběh profesora Roberta Langdona nás tentokrát zavede do Florencie, a nejen tam, vyřešit záhadu spojenou s částí knihy Božská komedie nazvanou Peklo, kterou v letech cca 1306–1320, napsal italský renesanční umělec Dante Alighieri.

Podle dobrého Brownova zvyku je román plný napětí, ale také historických faktů a souvislostí. Nejen, že se můžete bát, ale zároveň se něco přiučit. Záhady, symboly a šifry jsou na denním pořádku a je na Robertu Langdonovi, aby si s nimi poradil.

m

Příběh Inferna je na nahrávce Audiotéky.cz rozdělen do 106 kapitol v celkové délce 17 hod 30 min. Takže k jeho poslechu vám jeden večer určitě stačit nebude. Možná stojí za úvahu pustit si nahrávku, když víte, že ráno nemusíte vstávat. V podání herce pražského Divadla v Dlouhé Miroslava Táborského vás totiž přerušení poslechu bude stát dost velké úsilí. Ale stojí to za to.

Dan Brown (1964)
Je synem středoškolského profesora matematiky a hudebnice. Vystudoval elitní internátní střední školu Phillips Exeter Academy a v roce 1986 absolvoval vysokou školu Amherst College. Nějakou dobu učil angličtinu na Phillips Exeter Academy, než se stal spisovatelem na plný úvazek. Zajímá se o kryptografii. Jeho knihy se neustále pohybují mezi fikcí a skutečností a jsou psány nesmírně čtivým způsobem. Dílo: Digitální pevnost (1997), Andělé a démoni (2000), Pavučina lží (2001), Šifra mistra Leonarda (2003), Ztracený symbol (2009), Inferno (2013).

Miroslav Táborský (1959)
Vystudoval fyziku na pedagogické fakultě a poté absolvoval DAMU. V současnosti jej můžeme vidět v Divadle v Dlouhé. Často pracuje ve filmu a natáčí i v zahraničí. Z českých filmů jmenujme např. Černí baroni, Konec básníků v Čechách, Kolja, Lotrando a Zubejda, Tmavomodrý svět nebo Mazaný Filip.

Více na: http://audioteka.cz/inferno,audiokniha.html

Název: Inferno
Žánr: thriller - audiokniha
Účinkují: Miroslav Táborský
Stopáž: 17h 30min
Vydavatelství: Audiotéka.cz
Hodnocení: 95%

Zdroj foto: Audiotéka.cz
Titul je součástí projektu Audiokniha roku: www.audiokniharoku.cz




 

Přihlášení



Martin Němec o svém otci, kterému věnoval knihu Josef Němec – Obrazy a kresby

Košatost a význam umělecké tvorby zobrazuje kniha s názvem Josef Němec – Obrazy a kresby, která současně přiblíží pracovní i soukromou tvář pražského výtvarníka. Jeho synem je Martin Němec, dnes renomovaný malíř a hudebník, duše rockových kapel Precedens a Lili Marlene, jenž potvrzuje, že jablko nepadlo daleko od stromu. Právě on je spolutvůrcem zmiňované výpravné knihy. A protože ji čeká 18. dubna pražský křest v Galerii Malostranské besedy, tak nevím, kdo by o knižní novince, o Josefu Němcovi a o jeho tvorbě povyprávěl víc než jeho syn Martin.

Sebepéče pro pečující

Spousta z nás se může ve svém životě dostat do situace, kdy bude potřebovat pomoc nebo se ocitne v roli pečujícího, ať už na osobní úrovni, nebo té profesionální. Ve společnosti je často zmiňována a probírána role potřebného, ale již se opomíjí myslet na roli pečovatele. I pečující osoba je pouze člověk, se svými silnými i slabými stránkami, který na sebe převzal neuvěřitelný závazek a zejména velkou zodpovědnost. Je potřeba si uvědomit, že i on má svůj soukromý život, své limity a omezené zásoby energie, zvláště v případě, kdy nemá z čeho čerpat.

Banner
CBDB.cz - Databáze knih a spisovatelů, knihy online, ebooky zdarma, eknihy ke stažení

Hledat

Videorecenze knih

Rozhovor

ANNA KRYVENKO: Cíl mého natáčení byl splněn ve chvíli, kdy jsem do filmu dostala záběry tváří vojáků okupačních armád

MUS perex rDokumentární film Můj neznámý vojín je režijním debutem Anny Kryvenko, Ukrajinky, která ve svých 23 letech odjela studovat do Prahy a žije v ní dodnes. Domů, na Ukrajinu, se pravidelně vrací. Při jedné z takových návštěv narazila Anna na fotoalbu...

Daliborovy dubnové tipy. Co pěkného si přečíst?

Možná jsme podlehli neoprávněnému dojmu, že léto tento rok dorazilo dříve. Jenže příroda změnila názor. Takže co s pošmournými, chladnými a deštivými večery? Máme pro vás opět Daliborovy knižní tipy, které se určitě budou hodit!

Z archivu...

Čtěte také...

Román o skutečném životě českých odbojářů

 

MBMM+B+M je na první pohled zkratka, která vám asi nic neřekne. Krycí název Tři králové už je podstatně známější. Román o třech známých odbojářích tentokrát zpracoval historik Dalibor Vácha. A to velice dobře.

...

Literatura

King v komiksu aneb Temná věž 2: Dlouhá cesta domů

temna vez200Komiksové vydavatelství Crew vydalo koncem listopadu grafickou verzi vysoce ceněné knižní série Stephena Kinga Temná věž, konkrétně druhý díl s podtitulem Dlouhá cesta domů. Od originálních knih se v tomto epickém příběhu odkloníme a je na pováž...

Divadlo

Havlovo POKOUŠENÍ v činohře Jihočeského divadla

divadlo HAVEL perexPrestižní a divácky oblíbený festival Divadelní svět Brno letos v termínu 23. – 28. května 2019 vstoupil do svého jubilejního desátého ročníku. Organizátoři lákali na více než padesát představení z celého světa i na atraktivní té...

Film

Konečně jsme se dočkali knihy hovorů s Ermannem Olmim

rozhovory olmi elrmannoItalské režiséry známe útržkovitě, a navíc spíše ty z dřívějších dob - Rosselliniho, De Siku, Felliniho, Antonioniho, Pasoliniho. Zajisté k nim můžeme přiřadit také Ermanna Olmiho, ja...