Javorový pudink Charlotte Lavigneové Vám bude chutnat… aneb kniha, na kterou nezapomenete!

Javorový pudink Charlotte Lavigneové Vám bude chutnat… aneb kniha, na kterou nezapomenete!

Tisk

charlotte perexPříznivci Bridget Jonesové, pozor! Na českém knižním trhu se objevila další žena, kterou budete milovat. Jmenuje se Charlotte Lavigneová, je jí třiatřicet let a pracuje jako produkční v televizi. Ve volném čase se snaží o jediné – dobře pohostit své přátele a najít si při tom nějakého manžela. Ideálně lásku na celý život.

 

 

A jak by měl její pan Úžasný vypadat? To si popisovat nemusíme, protože jeden takový už tady je. Jmenuje se Max a pracuje jako diplomat. Přestože je jeho vztah s Charlotte teprve na začátku, vypadá to slibně. Minimálně do osudné japonské večeře, při které málem vyhoří Charlottin byt. Astmatický Max, který se málem udusí kouřem, poté vezme zpátečku… a tím se vyhlídka na vdavky nečekaně zkomplikuje. Ještěže jsou tady Charlottini přátelé – homosexuální řezník Ugo a nevyzpytatelná majitelka butiku Aiša. Vždycky vědí, jak svoji kamarádku povzbudit!

Charlotte Lavigneová miluje jídlo – především jeho přípravu. A vařit umí opravdu dobře… však je taky ochotná pro to udělat cokoliv.  Třeba koupit na splátky gril, který ve skutečnosti vůbec na nic nepotřebuje (nemá totiž balkon), nebo vydat se na lov pstruhů s příručkou „Rybaření pro začátečníky.“  Je to prostě holka do nepohody, se kterou se rozhodně nebudete nudit!  A možná se i nějaký ten ženich najde… co třeba šéf Charlottiny oblíbené restaurace? Nebo se snad na lepší časy bude blýskat s pěstitelem zeleniny, který Charlotte v minulosti věnoval košík plodů ze své zahrádky? Nechte se překvapit!

Mimořádně dobře napsaný román pro ženy vás nadchne! Je to úsměvná, odpočinková kniha, plná nečekaných zvratů. Romantickou „slaďárnu“ s předem definovaným koncem, ale nečekejte! Charlotte Lavigneová je totiž moderní žena, připravená užívat si života (pokud jí to tedy zůstatek na kreditní kartě dovolí). Rychle si ji oblíbíte, protože je vtipná, pořád dobře naložená a nebojí se riskovat. Kniha byla pro mě příjemným překvapením. Moc jsem se bavila – a mohu ji jen doporučit. Charlotte Lavigneová je ideální společnicí - v  její přítomnosti se totiž budete pořád jen smát a rychle zapomenete na všechny starosti.

A to nejlepší na závěr – s Charlotte se uvidíme i v budoucnu. Nakladatelství Jota totiž připravuje další dva díly. Ten v pořadí druhý, nazvaný Bublinky v šampaňském a smetanové karamelky, vychází už 24.2. Tak si ho nenechte ujít! 

Pikantní život Charlotte Lavigneové, Díl první: Cayenský pepř a javorový pudink

charlotte

Autor: Nathalie Royová
Přeložila: Jitka Říhánková
Vydalo nakladatelství: Jota
Rok vydání: 2013
Počet stran: 311
Hodnocení: 100%


 

Přihlášení



Aneta Žabková: Největší radost mi uděláte kusem klacku z lesa

Vystudovala FAMU (katedra animované tvorby), vytvořila čtyři animované filmy, které získaly řadu ocenění, je úspěšnou ilustrátorkou mnoha dětských knih a přispívá do několika časopisů jako jsou Puntík či Tečka, spolupracovala i s Mateřídouškou a Sluníčkem. Řeč je o Anetě Žabkové.

Po Vodníkovi přichází neméně skvělá Dceřina kletba

Česká spisovatelka Tereza Bartošová zaujala tuzemskou čtenářskou obec předchozím titulem Vodník. Jednalo se o případ, který smrdí bahnem. Nyní přichází Dceřina kletba lákající na obálce na to, že si starý zločin žádá nové oběti.

Banner
CBDB.cz - Databáze knih a spisovatelů, knihy online, ebooky zdarma, eknihy ke stažení

Hledat

Videorecenze knih

Rozhovor

Rozhovor se zpěvákem kapely The Rasmus - Lauri Ylönen.

lauriNaše redaktorka Pavlína Kohoutová, která žije ve Finsku, vyzpovídala zpěváka Lauriho z kapely The Rasmus. Hovořili o jeho sólovém albu s názvem ,,New World´´, o tom, proč se rozhodl vydat sólové album, první singl a o jeho ritu...

Výborné herecké kreace a silné téma nabízí nový český film Sucho

Sucho to je tísnivé vesnické drama. Na jedné straně velkostatkář a na straně druhé chudý "kolchozník", který nutí rodinu k soběstačnému životu, ale také klíčící láska revoltujících mladých lidí. Zatímco ona je dcerou chudého farmáře, on synem vlivného agrárníka, který sice dává práci půlce dědiny, nicméně půdu, vodu a krajinu devastuje chemií. To je obrazově vytříbený a emočně nabitý film režiséra Bohdana Slámy, který je i autorem scénáře.

Z archivu...

Čtěte také...

Britská detektivka - Smrt v sutinách

smrt v sutinach 200Nakladatelství Moba nám v lednu vydalo knihu známé britské autorky Ann Grangerové Smrt v sutinách. Klasická detektivka z anglického venkova potěší všechny milovníky detektivních příběhů!

...

Literatura

Vladimír Ráž jako detektivní případ

altNapsat knihu o nějakém slavném herci, to dnes dokáže kdekdo. Jenže ne každý z mnohých vydavatelských počinů, jimiž jsou zaplaveny regály českých knihkupectví, je skutečně tak hodnotný, aby mělo smysl ho vůbec vzít do ruky.  To, co novinářka Blanka Kova...

Divadlo

Zábavný kabaret o božské Marilyn

200divZnámé iniciály MM byly zárukou kasovního trháku i přesto, že jejich samotná majitelka a platinová kráska Marilyn Monroe byla velice nespolehlivá a svou image vystavěla na svém největším nešvaru - nedochvilnosti. Snad se i právem domnívala, že na hvězdu její...

Film

Diagnózy času nabídnou projížďku dějinami českého filmu

diagnoza casu obalka 200Dějiny národních kinematografií mají zpracovány snad v celé Evropě, jen v České republice na ně čekáme marně. Přitom Československý filmový ústav (předchůdce dnešního Národního filmového archivu) práce na nich započal př...