Masopustní veselí v Hustopečích pomůže

Masopustní veselí v Hustopečích pomůže

Tisk

masopust hustopece perexPomoci dobré věci a přitom se ještě pobavit a uspokojit chuťové buňky budou mít lidé šanci na Masopustu Na Turhandlích v Hustopečích. Ten se uskuteční v sobotu prvního února v hustopečské ulici Na Hradbách. 

 

 

Akci odstartuje v deset hodin dopoledne humorem sobě vlastním lidový vypravěč Franta Uher z Lanžhota. Nebude chybět ani tradiční průvod fašankových masek. Maškary vyrazí do ulic o půl jedenácté dopoledne. 

Zájemci navíc ochutnají zabijačkové speciality nebo lahodná vína hustopečských vinařů. Jejich sklepy se otevřou s odbitím poledne. Patnáct minut před dvanáctou hodinou mohou přitom návštěvníci masopustu získat láhve plné lahodného moku také v dobročinné aukci. Její výtěžek spolu s penězi z prodeje skleniček a dobrovolného příspěvku za zabijačkovou polévku pak organizátoři využijí pro charitativní účely. 

masopust hustopece

Program: 

10.00 hod začátek uvedený lidovým vypravěčem Frantou Uhrem
10.15 hod tradiční zabíjačka 
10.30 hod průvod masek 
11.45 hod dobročinná tombola aukce vín od místních vinařů 
12.00 hod otevírání sklepů - košt místních vín (do 19.00hod) 

Více na: www.hustopecskymasopust.cz


 

Přihlášení



Aneta Žabková: Největší radost mi uděláte kusem klacku z lesa

Vystudovala FAMU (katedra animované tvorby), vytvořila čtyři animované filmy, které získaly řadu ocenění, je úspěšnou ilustrátorkou mnoha dětských knih a přispívá do několika časopisů jako jsou Puntík či Tečka, spolupracovala i s Mateřídouškou a Sluníčkem. Řeč je o Anetě Žabkové.

Po Vodníkovi přichází neméně skvělá Dceřina kletba

Česká spisovatelka Tereza Bartošová zaujala tuzemskou čtenářskou obec předchozím titulem Vodník. Jednalo se o případ, který smrdí bahnem. Nyní přichází Dceřina kletba lákající na obálce na to, že si starý zločin žádá nové oběti.

Banner
CBDB.cz - Databáze knih a spisovatelů, knihy online, ebooky zdarma, eknihy ke stažení

Hledat

Videorecenze knih

Rozhovor

Pavel Nový: Karlova Studánka je perla a poklad

Novy perex
Karlovu Studánku navštívil držitel Českého lva, herec Pavel Nový, který  v pořadu S vámi mě baví svět… a ze mě (země) se zachvěla, zavzpomínal na českou komedii století S tebou mě baví svět. Jistě si každý z nás vybaví tři tatínky, jedoucí na...

Výborné herecké kreace a silné téma nabízí nový český film Sucho

Sucho to je tísnivé vesnické drama. Na jedné straně velkostatkář a na straně druhé chudý "kolchozník", který nutí rodinu k soběstačnému životu, ale také klíčící láska revoltujících mladých lidí. Zatímco ona je dcerou chudého farmáře, on synem vlivného agrárníka, který sice dává práci půlce dědiny, nicméně půdu, vodu a krajinu devastuje chemií. To je obrazově vytříbený a emočně nabitý film režiséra Bohdana Slámy, který je i autorem scénáře.

Z archivu...

Čtěte také...

Proč je kniha s názvem Kmeny fenomén?
ImageŽe neexistuje místo, kde vedle sebe potkáte zarytého kulturistu, drsného motorkáře a vyznavače Emo stylu? Tak to jste na omylu. Existuje. A to dokonce takové, kde se potkává ještě více subkult...

Literatura

Zdravé sladkosti si můžete dopřát kdykoliv


zdrave sladkosti 200V nakladatelství Bookmedia vyšla hravá kuchařka Zdravé sladkosti po celý den obsahující 100 skvělých receptů. Neváhejte a připravte si nějakou dobrotu!

...

Divadlo

Pan Polštář sice nezahřeje, ale rozhodně nenudí

polstar200Na policejní vyšetřovnu je dovlečen spisovatel, který si myslí, že důvodem je obsah jeho povídek, ve kterých se pravděpodobně provinil proti hlubokému totalitnímu režimu, a je připraven přiznat cokoliv, jen aby jeho povídky zůstaly nedotčené. Pravda...

Film

Nový film režiséra Robina Kvapila s názvem More Miko podniká cestu za záchranou sirotků

More Miko 200Časosběrné svědectví režiséra Robina Kvapila More Miko mapuje svědomí českého národa prostřednictvím hlavního hrdiny Jaroslava Mika. Společně s ním, řidičem kamionu, Romem, aktivistou, otcem, manželem a člověkem, který se nebojí pomáhat, se vra...