Pro zvídavé děti jsou tu Naše zvířata

Pro zvídavé děti jsou tu Naše zvířata

Tisk

nasezvirata perexNakladatelství Fragment přináší všem dětem, které milují zvířátka a rády si lepí samolepky, velký barevný sešit s fotografiemi zvířat a 80 samolepkami jednoduše nazvaný Naše zvířata. Na dvanácti stránkách si malí čtenáři mohou prohlédnout obrázky zvířat žijících na horách a dozvědět se zajímavé informace o jejich životě (např. kolik váží medvěd, jak rychle běhá jelen, kolik potravy sní hryzec za den). 

 

 

Publikace přibližuje jednotlivé živočichy podle míst, v nich žijí. Exkurze začíná od nižších a středních poloh, kde se na pastvinách pasou ovce, kozy či baskický pony a v lesích se prohánějí lasičky, tchoři či veverky. Nechybí ani horské bystřiny a potůčky s mloky, pstruhy a skokany.  Poté se čtenáři vydávají do horských lesů, jež jsou domovem medvědů, vlků, rysů i divočáků. Vysokohorské oblasti jsou poslední zastávkou putování za našimi zvířaty. Děti zde čeká povídání o kozorožcích, kamzících a svištích. 

Zvláštní kapitoly jsou věnovány ptákům a hmyzu. Představuje se zde výr, strakapoud, sokol, poštolka, sup, moucha, mravenec, babočka, mravenec i saranče. Nechybí ani několik zástupců horské květeny (hořec, pupava, vrbovka, protěž). 

U každého živočicha je uvedena popiska s délkou, hmotností a zajímavostí o jeho životě. Poslední kapitola je věnována ochraně životního prostředí a ohrožených živočichů.  Součástí sešitu je velký rozkládací plakát, který znázorňuje horské panorama a jeho zvířecí obyvatele. Z druhé strany je k dispozici prázdné panorama, do něhož mohou děti vlepovat samolepky s fotografiemi jednotlivých živočichů. 

Malí přírodovědci sešit plný zvířátek a samolepek jistě ocení a rádi stráví nad jeho stránkami mnoho příjemných chvil, plných zábavy, ale i poučení. Nakladatelství ve stejném formátu a úpravě přináší též sešit nazvaný Divoká zvířata, v němž představuje divoké obyvatele africké savany. 

Naše zvířata 

nasezvirata
Žánr: popularně naučná literatura pro děti od 6 let 
Vydáno: 2014  Stran: 12
Vydalo nakladatelství: Fragment 
Hodnocení: 70 % 

Zdroj foto: www.fragment.cz

( 0 hlasů )

 

Přihlášení



Martin Němec o svém otci, kterému věnoval knihu Josef Němec – Obrazy a kresby

Košatost a význam umělecké tvorby zobrazuje kniha s názvem Josef Němec – Obrazy a kresby, která současně přiblíží pracovní i soukromou tvář pražského výtvarníka. Jeho synem je Martin Němec, dnes renomovaný malíř a hudebník, duše rockových kapel Precedens a Lili Marlene, jenž potvrzuje, že jablko nepadlo daleko od stromu. Právě on je spolutvůrcem zmiňované výpravné knihy. A protože ji čeká 18. dubna pražský křest v Galerii Malostranské besedy, tak nevím, kdo by o knižní novince, o Josefu Němcovi a o jeho tvorbě povyprávěl víc než jeho syn Martin.

Sebepéče pro pečující

Spousta z nás se může ve svém životě dostat do situace, kdy bude potřebovat pomoc nebo se ocitne v roli pečujícího, ať už na osobní úrovni, nebo té profesionální. Ve společnosti je často zmiňována a probírána role potřebného, ale již se opomíjí myslet na roli pečovatele. I pečující osoba je pouze člověk, se svými silnými i slabými stránkami, který na sebe převzal neuvěřitelný závazek a zejména velkou zodpovědnost. Je potřeba si uvědomit, že i on má svůj soukromý život, své limity a omezené zásoby energie, zvláště v případě, kdy nemá z čeho čerpat.

Banner
CBDB.cz - Databáze knih a spisovatelů, knihy online, ebooky zdarma, eknihy ke stažení

Hledat

Videorecenze knih

Rozhovor

Na slovíčko s pořadatelkami festivalu Culturea

culturea rozhovor200Už 24. a 25. dubna se Zlín promění n město opěvující Japonsko a Itálii. Stane se tak v rámci festivalu Culturea, o kterém jsme vás na našem webu již informovali. Nyní si můžete p...

Daliborovy dubnové tipy. Co pěkného si přečíst?

Možná jsme podlehli neoprávněnému dojmu, že léto tento rok dorazilo dříve. Jenže příroda změnila názor. Takže co s pošmournými, chladnými a deštivými večery? Máme pro vás opět Daliborovy knižní tipy, které se určitě budou hodit!

Čtěte také...

Muž jako evoluční inovace?

muz jako evolucni inovace200Mužský úděl uprostřed měnících se poměrů, kdy se prosazují feministická hnutí a genderová studia, jako by se vytratil ze zřetele badatelů - proto musím ocenit Stanislava Komárka, vysokoškolského pe...


Literatura

Zasmějte se u příběhů z venkova

vidlakbuuk200Vidlákbůůk má podtitul Úsměvné venkovské počtení do podivně zajímavých časů o tom, co mi zrovna od vidlí odpadlo a jedná se o knihu Nely Kyselové, kterou byste si neměli nechat ujít.

 

...

Divadlo

Ne/normální: unikátní titul na poli hudebního divadla

NENORMALNI 200Spletitý příběh rodiny Goodmanových se v hlavách autorů Briana Yorkeyho a Toma Kitta začal odvíjet postupně. Zároveň lze jeho prostřednictvím mírně nahlédnout do zákulisí vzniku současného amerického muzikálu.

Film

Léčivá marihuana a její legalizace

pohled zevnitr lecive vlastnosti marihuany 200Zelená barva rostlin marihuany dala jméno jedné oblasti v severní Kalifornii. Smaragdový trojúhelník (Emerald Triangle) je místem, kde jsou dvě třetiny obyva...