Co by kdyby... Popelka neobula střevíček

Co by kdyby... Popelka neobula střevíček

Tisk

popelka kniha perexPohádkový příběh dvou sourozenců Abby a Jonáše nás vtáhne do víru dobrodružství, ze kterého vystoupíme až na poslední stránce. 150 stran A5 s doprovodnými černobílými ilustracemi. Samotný přebal knihy v zelené barvě a dívkou s květy na sukni i ve vlasech, držící střevíček, nás ponouká k určení žánru – že by čtení pro náctileté dívky? Chyba a omyl jako trám.

 

Ve skutečnosti je to dobrodružství dvou dětí. Desetileté Abby a asi šestiletého Jonáše. Rodina se přestěhovala do Smithwille, kde děti ve sklepě svého domu objevily kouzelné zrcadlo, vchod do pohádkové říše. Již jednou si udělaly výlet za Sněhurkou. Tentokráte je zrcadlo poslalo do Floomu a přímo na zásnubní ples prince a Popelky. Naši dva zvědavci neodolají a sledují Popelku při útěku ze zámku až k ní domů. Princi zůstane jen ten střevíček. Abby a Jonáš se seznámí s Popelkou a nebyli by to oni, kdyby zase nevyvedli něco, co pak budou muset napravit.

A tak se stalo, že Popelce z úleku vypadnul střevíček z dlaně přímo na nohu, což znamenalo, že se Popelka už do princova střevíčku nedostane. Abby s Jonášem jí ale pomohli s vedením domácnosti, setkali se s macechou Bětou i nevlastními sestrami Beatrice a Kaylou, zamilovanou do prince.

Děti napadlo, že celou situaci může vyřešit kmotřička Popelky, víla Farrah. To ovšem není tak jednoduché. Víla svolila pomoci, ale jen až jí Popelka dokáže, že je samostatná. A protože příčinou těchto komplikací byli Abby s Jonášem, ochotně jí pomáhají najít cestu k samostatnosti a také k princi.

Popelka tak zkouší šít šaty, ale to se jí moc nevede. Umí však vařit a péct. Děti jí naučily recept na brownies, tady je však přejmenovaly na prownies a začaly je s úspěchem prodávat. Protože v pohádce nejde vše vždy hladce, tak i teď přicházejí komplikace v podobě macechy a dvou nevlastních sester. Macecha je rozlícená že Popelka prodává buchty z jejich ingrediencí, takže požaduje náhradu škody. A právě zde dochází k obratu, Kayla se zastala Popelky a dluh u matky zaplatila.

Když nadešel den příchodu prince byla Popelka samostatná a rozhodnutá vzít život do vlastních rukou. Po menších trablích s Bětou a kouzelnou hůlkou vše dobře dopadlo.

Nejspíš chcete slyšet že si Popelka vzala prince, zazvonil zvonec a pohádky je konec. Ale vše dopadlo trochu jinak a i Kayla si splnila svůj velký sen i bez skleněných střevíčků. A Popelka? No to už si přečtěte sami.

Tento příběh se čte sám, je vtipný a plný napětí. Vaše děti ocení i malinko trapné chvilky, kdy je Abby vtažena do pohádkové země v pyžamu, či kouzelné víly ve včelím oblečku.  

Co by kdyby... Popelka neobula střevíček

popelka coby

Autor: Sarah Mlynowska
Žánr: literatura
Nakladatelství: JOTA
Rok vydání: 2013
Počet stran: 150 stran
Hodnocení: 100 %

www.jota.cz


 

Přihlášení



Martin Němec o svém otci, kterému věnoval knihu Josef Němec – Obrazy a kresby

Košatost a význam umělecké tvorby zobrazuje kniha s názvem Josef Němec – Obrazy a kresby, která současně přiblíží pracovní i soukromou tvář pražského výtvarníka. Jeho synem je Martin Němec, dnes renomovaný malíř a hudebník, duše rockových kapel Precedens a Lili Marlene, jenž potvrzuje, že jablko nepadlo daleko od stromu. Právě on je spolutvůrcem zmiňované výpravné knihy. A protože ji čeká 18. dubna pražský křest v Galerii Malostranské besedy, tak nevím, kdo by o knižní novince, o Josefu Němcovi a o jeho tvorbě povyprávěl víc než jeho syn Martin.

Sebepéče pro pečující

Spousta z nás se může ve svém životě dostat do situace, kdy bude potřebovat pomoc nebo se ocitne v roli pečujícího, ať už na osobní úrovni, nebo té profesionální. Ve společnosti je často zmiňována a probírána role potřebného, ale již se opomíjí myslet na roli pečovatele. I pečující osoba je pouze člověk, se svými silnými i slabými stránkami, který na sebe převzal neuvěřitelný závazek a zejména velkou zodpovědnost. Je potřeba si uvědomit, že i on má svůj soukromý život, své limity a omezené zásoby energie, zvláště v případě, kdy nemá z čeho čerpat.

Banner
CBDB.cz - Databáze knih a spisovatelů, knihy online, ebooky zdarma, eknihy ke stažení

Hledat

Videorecenze knih

Rozhovor

Dělám věci tak, jak je cítím. Naplno, říká zpěvák Pavel Novák


pavel novak 200I když je synem slavného zpěváka Pavla Nováka a navíc jde v jeho šlépějích, své postavení hned v několika oblastech si vybudoval jen díky svému talentu a pracovitosti. Nevěnoval se vždy jen muzice, ale nakonec se v ní zase našel. Pr...

Daliborovy dubnové tipy. Co pěkného si přečíst?

Možná jsme podlehli neoprávněnému dojmu, že léto tento rok dorazilo dříve. Jenže příroda změnila názor. Takže co s pošmournými, chladnými a deštivými večery? Máme pro vás opět Daliborovy knižní tipy, které se určitě budou hodit!

Z archivu...

Čtěte také...

Naučte se, jak komunikovat na našem trhu

marketingova komunikaceV nakladatelství Grada vyšlo druhé aktualizované a doplněné vydání knihy Marketingová komunikace Jak komunikovat na našem trhu. Jedná se o nástavbu vydání z roku 2011 a rozhodně se jedná o přínosnou knihu.

...

Literatura

Petra Neomillnerová rozvádí příběhy zaklínačky Loty

zakl 200Nakladatelství Motto vydává reedici tajemného světa královny české fantastiky, Petry Neomillnerové, povídkové knihy Zaklínačka Lota.  Co vše se skrývá v tajemném vybájeném světě, kde najdete nejen z...

Divadlo

Inscenace 1000 tváří Adiny přináší dobovou atmosféru a přitažlivý pohled za kulisy

adina200Jeden barvitý život přinesla v živých barvách premiéra nové hry Daniely Sodomové. Inscenace, jejíž režisérkou a choreografkou je Adéla Stodolová, nese název 1000 tváří Adiny, což mnohé napovídá. Samozřejmě že jde o filmovou hvězdu Adinu Mandlovou. A není ...

Film

Léto s Best film fest

altJiž podruhé se uskuteční ve čtyřech vybraných pražských kinech filmová přehlídka toho nejlepšího za posledního půl roku. Nejúspěšnější a divácky nejnavštěvovanější snímky budou na týden opět nasazeny do programů promítání a kdokoliv tak má možnost shlédnout to, c...