Způsobí Krvavý polibek zkázu Říše temnot?

Způsobí Krvavý polibek zkázu Říše temnot?

Tisk

RiseTemnot perexNakladatelství Fragment přináší náctiletým čtenářkám Krvavý polibek. Jedná se již sedmou knihu young adults fantasy série Říše temnot oblíbené americké autorky L. J. Smithové, kterou na výsluní popularity vynesla série Upíří deníky, jejíž první díly vyšly již v roce 1991 a později byly i úspěšně zfilmovány do podoby televizního seriálu. Cyklus Říše temnot, započatý v roce 1996 knihou Tajemství upírů, má deset dílů a přináší zejména milostné příběhy teenagerů z Říše temnot a obyčejných smrtelníků.

 


Kde vlastně leží ona tajemná Říše temnot? Říše temnot je de facto všude kolem nás. Nebezpečná, nekonečná, nepoznaná. Říše temnot není „říší“ v pravém slova smyslu. Jedná se o tajné společenství upírů, čarodějnic, vlkodlaků a zvláštních bytostí, které žijí na zemi mezi lidmi. O jejich existenci však nikdo nemá ani ponětí. Říše temnot má dvě základní pravidla, která musí být striktně dodržována: žádný člověk se nesmí dozvědět o existenci říše a nikdo se nikdy nesmí zamilovat do člověka.

Sedmnáctiletá upírka Jez, vůdkyně upírského gangu motorkářů, se při jedné z nočních honiček na skinhedy náhle rozpomene na okolnosti, při nichž zahynuli její rodiče, a uvědomí si, že není tím, kým si myslela, že je. Zpřetrhá proto své veškeré svazky s upíry a nachází nový domov mezi lidmi, jež se rozhodne chránit. Aby svému úkolu dostála, musí zabránit vyplnění starého proroctví, které předpovídá zánik lidstva a vládu upírů. Splní své poslání i za cenu spojenectví s bývalými nepřáteli? Odolá touze po krvi a starým citům, které opět vzplály?

Krvavý polibek je nenáročnou oddechovkou, v níž autorka popisuje hrdinčiny trable s láskou i záchranou lidstva. Nechybí ani napínavé akční scény (souboje upírů, pády ze střechy, boj s měňavcem, únosy) a rozšifrovávaní tajemného proroctví. Jedná se o samostatný příběh, proto znalost předchozích dílů není nutná.

O autorce:
Lisa Jane Smithová se narodila v roce 1958 na Floridě. Na univerzitě vystudovala angličtinu a pedagogiku. Pracovala jako učitelka na základní škole. Psaní se věnuje od roku 1987. Napsala více než dvacet pět knih pro mládež, včetně populárních Upířích deníků. Nakladatelství Fragment kromě Říše temnot vydává další dvě její série, Temné vize a Upíří deníky. Její knihy obsahují fantastické, romantické i hororové prvky. Žije v Kalifornii, mezi její koníčky patří čtení, turistika, cestování a její kočka Suzie. www.ljanesmith.net

Říše temnot – Krvavý polibek

risetemnot

Autor: L. J. Smithová
Překlad: Milena Hordinová
Žánr: fantasy pro mládež
Vydáno: 2014
Stran: 236
Vydalo nakladatelství: Fragment
Hodnocení: 70 %
Zdroj foto: fragment.cz

www.fragment.cz

( 0 hlasů )


 

Přihlášení



Martin Němec o svém otci, kterému věnoval knihu Josef Němec – Obrazy a kresby

Košatost a význam umělecké tvorby zobrazuje kniha s názvem Josef Němec – Obrazy a kresby, která současně přiblíží pracovní i soukromou tvář pražského výtvarníka. Jeho synem je Martin Němec, dnes renomovaný malíř a hudebník, duše rockových kapel Precedens a Lili Marlene, jenž potvrzuje, že jablko nepadlo daleko od stromu. Právě on je spolutvůrcem zmiňované výpravné knihy. A protože ji čeká 18. dubna pražský křest v Galerii Malostranské besedy, tak nevím, kdo by o knižní novince, o Josefu Němcovi a o jeho tvorbě povyprávěl víc než jeho syn Martin.

Sebepéče pro pečující

Spousta z nás se může ve svém životě dostat do situace, kdy bude potřebovat pomoc nebo se ocitne v roli pečujícího, ať už na osobní úrovni, nebo té profesionální. Ve společnosti je často zmiňována a probírána role potřebného, ale již se opomíjí myslet na roli pečovatele. I pečující osoba je pouze člověk, se svými silnými i slabými stránkami, který na sebe převzal neuvěřitelný závazek a zejména velkou zodpovědnost. Je potřeba si uvědomit, že i on má svůj soukromý život, své limity a omezené zásoby energie, zvláště v případě, kdy nemá z čeho čerpat.

Banner
CBDB.cz - Databáze knih a spisovatelů, knihy online, ebooky zdarma, eknihy ke stažení

Hledat

Videorecenze knih

Rozhovor

Mám nízkou toleranci k lidské hlouposti, říká Miloslava Erika Veselá

M E Vesela 200Přestože se chtěla stát literární nebo výtvarnou kritičkou, vystudovala nakonec politologii a mezinárodní vztahy. I taková je nová hvězda na českém literárním nebi, spoluautorka povídkové knihy Kafe v pět – Miloslava Er...

Daliborovy dubnové tipy. Co pěkného si přečíst?

Možná jsme podlehli neoprávněnému dojmu, že léto tento rok dorazilo dříve. Jenže příroda změnila názor. Takže co s pošmournými, chladnými a deštivými večery? Máme pro vás opět Daliborovy knižní tipy, které se určitě budou hodit!

Z archivu...

Čtěte také...

Detektivka protkaná uměním i historií

Zena v ohni 200V nakladatelství Metafora (Grada) vyšla před několika dny kniha bestsellerové autorky Žena v ohni a nezbývá než doufat, že nezůstanou jen u tohoto jednoho počinu.

 

...

Literatura

GUMIČKOVÁNÍ NENÍ JEN PRO HOLKY

GUMICKOVANI 200Někdo říká, že gumičkování je jenom pro holky. Ale já si myslím, že to není pravda. Gumičky jsou dnes všude a dá se z nich dělat tolik pěkných věcí.

 

...

Divadlo

Festival Apostrof zve milovníky evropského divadla

altJiž čtrnáctý ročník divadelního festivalu nezávislé a amatérské tvorby startuje poslední červnový den. Celkem devět představení ve čtyřech dnech se odehraje v Divadle Na Zábradlí a v experimentálních prostorech NoDu. Objeví se ...

Film

Čas je jejím sluhou, nikoliv pánem


princezna zakleta v case perexPrincezna Ellena (Natalia Germani) je od narození prokletá. Kletba, kterou na ni uvrhla čarodějnice Murien (Simona Zmrzlá), se má naplnit o jejích dvacátých narozeninách. Na její oslavě se plán...