Probuzení do duchovního světa

Probuzení do duchovního světa

Tisk

Poznani perexChcete-li se dozvědět smysluplný a kvalitní základ o snad první duchovní cestě člověka – něco o šamanské cestě přímého poznání, je tato kniha tou pravou. Přehledně a čtivě tu podává pravdivý obraz o šamanství – plného pokory a pochopení a vlastně i logiky, se kterou vám bude při čtení zcela samozřejmě zapadat do duše každého z nás.

 

 


Je tu vyslovena hned zkraje odvážná myšlenka, že všichni máme v sobě část jakési vizionářské DNA, možná i tato kniha pomůže tuto naši schopnost (dávno ruchem civilizace a rozumu ztracenou), objevit, spustit… ale rozhodně jsem si jista, že čtení této knihy a praktikování několika jednoduchých i složitějších cvičení, nám pomůže tuto schopnost alespoň ochutnat. Ochutnat tu 77 tisíc let starou cestu.

Nakladatelství Synergie navíc k této knize připravilo zajímavý doplněk. Na jejich stránkách můžete najít nahrávky, které báječně doplní celý už tak velmi plný a intenzivní dojem z knihy Probuzení do duchovního světa.

Knihu Probuzení do duchovního světa doprovází čtyři hudební nahrávky, které můžete použít pro cvičení šamanské cesty. První nahrávka je pět minut dlouhá a je na ní nahráno chřestění a hvízdání. Tyto zvuky vám umožní připravit se na cestu, několikrát se zhluboka nadechnout, stanovit si záměr, se kterým se na ni chcete vydat, a poděkovat pomocným duchům za jejich asistenci.

Na druhé nahrávce je zachyceno patnáct minut bubnování a chřestění. Třetí nahrávka obsahuje patnáctiminutovou sekvenci monotónních rytmů, kde uslyšíte také brazilský strunný nástroj berimbau, různá chřestidla a australská perkusní dřívka. Tato nahrávka obsahuje rovněž pravidelný rytmický beat. Na čtvrté nahrávce naleznete záznam dlouhý dvacet pět minut, na němž bubnují třibubeníci zároveň.

Dojem z nahrávek můžete mít různý. Některé mi byly vyloženě nepříjemné, a jiné mne oslovily na první poslech. Dotvoří tu dokonalost, kterou kniha bezkonkurenčně staví. Nepohlíží na šamanismus komerčním ani moderním okem. Oba autoři jsou dost erudovaní na to, aby celé téma pojmuli do hloubky, s úctou a pokorou k našim předkům a k opravdovému smyslu tohoto duchovního směru. Vychází z něj v podstatě všechny duchovní směry, nechtěně jsem se v myšlenkách při čtení této knihy vracela k úžasné a nepřekonatelné knize Elisabeth Haichové - Zasvěcení. I její hluboká moudrost, často ještě nepochopená, měla mnoho společného s dílem Sandry Ingermanové a Hanka Wesselmana. Učí nás komunikovat s přírodou, představit si jednotlivé vrstvy našeho světa, různé paralelní světy, duše zvířat, rostlin, kamenů… energie toho všeho. Prolínající se energie. Snům, práci se sny je věnována jedna velmi zajímavá část. Pochopíte samotnou smrt tak přirozeně, že vám nebude připadat děsivá, pochopíte i důležitou fázi truchlení a třeba i to, že plyšáci mají pro děti skrytý význam. Nedáváme jim je náhodou, ale jako symboly.

A navíc kniha může být vzorem pro vlastní cestu, pro pochopení samoléčení své vlastní duše i těla.

„Že by sen ze světa fantazie? A co když ne? Pokud řešíte nějakou závislost nebo nemoc a ve snu řešení nenajdete, poskytnu vám návod, jak cestovat za duchem této choroby. Při poslechu nahrávek, jež doplňují tuto knihu, vejděte na své vnitřní místo nebo do své posvátné zahrady a relaxujte. Vyciťujte klid tohoto překrásného místa. Dovolte, aby vás uklidnilo.

Až ucítíte, že jste v klidu, požádejte, aby za vámi přišli vaši nejsilnější pomocní duchové. Pokud nevíte jistě, kdo vaši pomocní duchové jsou, měli byste nejprve podniknout cestu a najít si je. Když za vámi přijdou, sdělte jim, že byste se chtěli postavit duchu své nemoci (nebo závislosti) a že potřebujete jejich pomoc. Takovými věcmi nemusíte procházet sami. Požádejte je, aby vám dali sílu, ochranu a pomoc.

Jakmile ucítíte, že jste naplněni silou, najděte na okraji své zahrady cestu, která povede listím, mezi stromy nebo trávou dolů na místo, které bude ležet o něco níže a bude jasně odděleno od vašeho osobního útočiště. To bude vaše bojiště. Poproste své pomocníkiy, aby vám dělali společnost, a pak se tam vydejte. Tam se spolu se svými pomocnými duchy setkáte s duchem vaší nemoci…

…Jak to vypadá? Vypadá výhružně? Přátelsky?.... Začněte s duchem mluvit podobně, jako si já promluvil s krokodýlem…“

Léčivé vize, které si v sobě představíte, mohou být velmi cenné… a výlety do světa vlastní fantazie mohou být velmi překvapivé.

Je to určitě zajímavá kniha i pro všeobecný přehled, protože opravdu málokdo ví, jaká je pravá podstata šamanství. A faktem opravdu je, že i naprostý realista si z této knihy odnese něco zajímavého, něco, co určitě – byť někde potají – vyzkouší a bude nadšen.

Sandra Ingerman: psychoterapeutka, která na svých seminářích kromě šamanismu vyučuje také způsoby, jak odvrátit znečištění životního prostředí všude na světě. Je oceňovaná pro svou schopnost propojovat starodávné šamanské praktiky s moderní kulturou. Napsala mimo jiné knihy Shamanic Journeying, Soul Retrieval, Medicine for the Earth a další. Žije v Novém Mexiku.

Hank Wesselman, Ph.D.: paleonantropolog a učitel šamanismu, který jako výzkumník spolupracoval s dalšími vynikajícími antropology na odhalování tajemství počátků lidského osídlení v Africe. Je autorem knih Spiritwalker, Medicinmaker, Visionseeker, Journey to the Sacred Garden a Spirit Medicine. Žije na Havaji.

Probuzení do duchovního světa

DuchovniPoznani

Originální název: Awaking to the Spirit World: The Shamanic Path of Direct Revelation
Autoři: Sandra Ingerman, Hank Wesselman
Přeložila: Veronika Kreslová
Rok vydání originál: 2010
České vydání: 2014, první 
Hodnocení: 95% 

Vydalo nakladatelství Synergie Publishing SE,2014, www.synergiepublishing.com (zde jsou i zmiňované nahrávky ke knize)

( 1 hlas )


 

Přihlášení



Aneta Žabková: Největší radost mi uděláte kusem klacku z lesa

Vystudovala FAMU (katedra animované tvorby), vytvořila čtyři animované filmy, které získaly řadu ocenění, je úspěšnou ilustrátorkou mnoha dětských knih a přispívá do několika časopisů jako jsou Puntík či Tečka, spolupracovala i s Mateřídouškou a Sluníčkem. Řeč je o Anetě Žabkové.

Po Vodníkovi přichází neméně skvělá Dceřina kletba

Česká spisovatelka Tereza Bartošová zaujala tuzemskou čtenářskou obec předchozím titulem Vodník. Jednalo se o případ, který smrdí bahnem. Nyní přichází Dceřina kletba lákající na obálce na to, že si starý zločin žádá nové oběti.

Banner
CBDB.cz - Databáze knih a spisovatelů, knihy online, ebooky zdarma, eknihy ke stažení

Hledat

Videorecenze knih

Rozhovor

Smola a Hrušky: „Chceme spraviť československý hit, ktorý prevalcuje obe republiky“

200rozSkupina Smola a Hrušky zabáva obecenstvo svojou veselou ska-punk popovou muzikou už od roku 1996. Ako sa majú a čo chystajú, aké sú ich sny, to sa dozviete v tomto rozhovore. Ponúka veľa nových a zaujímavých informácií, ktoré nie sú je len...

Výborné herecké kreace a silné téma nabízí nový český film Sucho

Sucho to je tísnivé vesnické drama. Na jedné straně velkostatkář a na straně druhé chudý "kolchozník", který nutí rodinu k soběstačnému životu, ale také klíčící láska revoltujících mladých lidí. Zatímco ona je dcerou chudého farmáře, on synem vlivného agrárníka, který sice dává práci půlce dědiny, nicméně půdu, vodu a krajinu devastuje chemií. To je obrazově vytříbený a emočně nabitý film režiséra Bohdana Slámy, který je i autorem scénáře.

Z archivu...

Čtěte také...

Atmosféra zaoceánské lodi vás pohltí

pasazer23 200V nakladatelství Anag vyšla další kniha mistra psychothrillerů Sebastiana Fitzeka. Tentokrát se jedná o Pasažéra 23, který v originále vyšel už v roce 2014.

 

...

Literatura

I minuta bez tebe je dlouhá aneb Zamilované povídky do kapsy

I minuta bez tebeNakladatelství Listen, které je součástí velké společnosti Euromedia Group čas od času vydává malé a milé povídky na nejrůznější témata. Právě letos na Valentýna vyšly další zamilované povídky do kapsy, tentokrát pod názvem I minuta bez tebe je dlouhá. A opět se můž...

Divadlo

Prachy!: Neuvěřitelný situační tobogan komediálního bláznění

Prachy200Co byste dělali, kdybyste cestou domů v metru vyměnili náhodou svůj kufřík plný úředních dokumentů za jiný, ve kterém by byly téměř dva milióny liber? Přesně to se v komedii Raye Cooneyho přihodí Henrymu Perkinsovi, usedlému úředníčkovi z londýnského...

Film

Staré pověsti české spatříme v obnovené podobě

Povesti 200Každým rokem přichází do kin další digitálně renovované klasické dílo tuzemské kinematografie - a pokaždé je provází knižní monografie, věnující se jak procesu obnovy, tak uměleckým záležitostem. K divákům i čtenářům prozatím doputovaly filmy (a ...