Anita Blakeová popatnácté – Harlekýn

Anita Blakeová popatnácté – Harlekýn

Tisk

Harlekyn perexHarlekýn, to slovo se svůdně převaluje po jazyku a přímo evokuje cosi neuchopitelného, až erotického. A přece, název této knihy má mnohem blíž k násilí, než erotice. Nevěříte? Čtěte směle dál!

 

 

 

Americká autorka Laurell K. Hamiltonová (*1963) získala slávu především svou sérií o oživovatelce zombií a popravčí upírů Anitě Blakeové a o soukromém očku s nadpřirozenou krví Merry Gentryové.

V tomto díle se neřeší oficiální policejní případ Místního oddělení pro supernaturální trestné činy, ale přesto se dočkáme akce, napětí a násilí. A taky několika oblíbených postav, které jsme nějakou dobu neviděli. Po několika dílech, ve kterých hrála prim erotika a sex, tak konečně dostává prostor stará dobrá akce. Anita, upíří vládce Saint Louis Jean-Claude a celá jejich mocenská základna musí čelit hrozbě největší – harlekýnům, tedy něčemu na způsob upíří policie. Dokonce i mocní upíři se jich tak bojí, že ani nevyslovují jejich jméno.

Akce a napětí knížce nechybí a to je jen dobře. Anita nemusí pořád dokola řešit jen to, s kterým ze svých šesti partnerů se vyspí. Co mě ale rozlaďovalo, to byly nekonečné malicherné mocenské šarvátky a půtky ze žárlivosti. Začíná to být ohrané a únavné. Posteskla si nad tím sama Anita: Jak je možné, že uprostřed každé krize musím chlácholit něčí emoce?

Co se mi vždy líbilo na této sérii, je humor hlavní hrdinky a její osobnost jako taková. Bez šatů dokážu žít, ale skutečnost, že jsem vedle nechala pistoli, jasně říká, jak moc mě Richard ovlivňuje. S každým dílem se mění, dospívá a jde to vidět. Kdysi by skutečnost, že vidím Edwarda vedle své postele, znamenala, že mě přišel zabít. Teď to znamená, že jsem v bezpečí. Někdy myšlenky v knize obsažené donutí člověka zamyslet se nad sebou samým. „Na jiných nejvíc nenávidíš to, co se ti nelíbí na sobě.“ Občas až moc řeší sexuální stránku věci, ale to už k tomu prostě patří. Upřímně, myslela jsem si, že jeho terapeutka bude na mojí straně, ale BDSM se už nepovažuje za nemoc. Je to jednoduše jen alternativní životní stylů. Do háje.

Harlekýn je povinností pro všechny fanouškům autorky série o Anitě Blakeové. Nechybí napětí, tajemno a řešení mezilidských vztahů je zde až přehršle. Takže odpočinkové a svižné čtení pro ženské pokolení.

Harlekyn

Název: Harlekýn
Autor: Laurell K. Hamiltonová
Žánr: paranormální romance, urban fantasy
Nakladatelství: Epocha
Rok vydání: 2014, vázané
Počet stran: 416
Hodnocení: 90%

www.epocha.cz
www.epocha.cz/detailknihy.php?id=631

( 1 hlas )


 

Přihlášení



Martin Němec o svém otci, kterému věnoval knihu Josef Němec – Obrazy a kresby

Košatost a význam umělecké tvorby zobrazuje kniha s názvem Josef Němec – Obrazy a kresby, která současně přiblíží pracovní i soukromou tvář pražského výtvarníka. Jeho synem je Martin Němec, dnes renomovaný malíř a hudebník, duše rockových kapel Precedens a Lili Marlene, jenž potvrzuje, že jablko nepadlo daleko od stromu. Právě on je spolutvůrcem zmiňované výpravné knihy. A protože ji čeká 18. dubna pražský křest v Galerii Malostranské besedy, tak nevím, kdo by o knižní novince, o Josefu Němcovi a o jeho tvorbě povyprávěl víc než jeho syn Martin.

Sebepéče pro pečující

Spousta z nás se může ve svém životě dostat do situace, kdy bude potřebovat pomoc nebo se ocitne v roli pečujícího, ať už na osobní úrovni, nebo té profesionální. Ve společnosti je často zmiňována a probírána role potřebného, ale již se opomíjí myslet na roli pečovatele. I pečující osoba je pouze člověk, se svými silnými i slabými stránkami, který na sebe převzal neuvěřitelný závazek a zejména velkou zodpovědnost. Je potřeba si uvědomit, že i on má svůj soukromý život, své limity a omezené zásoby energie, zvláště v případě, kdy nemá z čeho čerpat.

Banner
CBDB.cz - Databáze knih a spisovatelů, knihy online, ebooky zdarma, eknihy ke stažení

Hledat

Videorecenze knih

Rozhovor

Krádeže času Jany Eichler-Ruské

chimeara jana perexMnozí umělci touží zachytit prchavé okamžiky krásna a uchovat je natrvalo. Patří mezi ně i severočeská výtvarnice Jana Eichler-Ruská, tvořící pod značkou Chimeara. Lze uchopit přelud a přetavit jej do hmatatelné podoby? Je možn...

Daliborovy dubnové tipy. Co pěkného si přečíst?

Možná jsme podlehli neoprávněnému dojmu, že léto tento rok dorazilo dříve. Jenže příroda změnila názor. Takže co s pošmournými, chladnými a deštivými večery? Máme pro vás opět Daliborovy knižní tipy, které se určitě budou hodit!

Z archivu...

Čtěte také...

Novela Rybářská chata je o mezigeneračních vztazích odehrávajících se v přírodních kulisách Norska

big rybarska-chata-63e9f775bc589 (2)

Silně komorní novela Rybářská chata má jen dvě postavy, ty ostatní se v příběhu mihnou spíše jen v jejich vyprávění a myšlenkách. Jedná se o autobiografii Stein...


Literatura

Rebelky z Oxfordu díl první

rebelky z oxfordu200V únoru na nás nakladatelství Cosmopolis zaútočilo historickou romantickou sérií Rebelky z Oxfordu a musím říct, že se jedná o příjemnou a pohodovou záležitost, která na trhu chyběla. Spolek výjimečných žen od Evie Dunmore hlásí p...

Divadlo

Dramatizace slavné literární klasiky Paní Bovaryová poprvé v Národním divadle moravskoslezském

pani bovaryova perexUž ve čtvrtek 16. listopadu se na jevišti Národního divadla moravskoslezského v Ostravě objeví poprvé dramatizace slavné literární klasiky – románu Gustava Flauberta Paní Bovaryová, a to v titulní roli s...

Film

Filmový muzikál „Bídníci“ aneb kdy(ž) se lůzou staneme?!

bidnici 200Do nového roku 2013 vstupujeme do českých kin s novými muzikálovými „Bídníky“, kteří přicházejí z Velké Británie v režii Toma Hoopera (oscarového tvůrce filmu „Králova řeč“). Victor Hug...