Druhý gong, další krimi v čele s Herculem Poirotem

Druhý gong, další krimi v čele s Herculem Poirotem

Tisk

druhy-gong-duzeJoan spěchala rychle do sídla bohatého Huberta Roche, když uslyšela gong ve 20:12 večer, který ohlašoval podávání večeře. Cestou potkala Harryho, který se jejímu spěchu podivoval a namítal, že šlo jistě o gong první, tudíž nemusí Joan tolik spěchat.

 

 


V sídle byly zavedené pevné zvyky, obzvláště v dochvilnosti podávání večeře (kdo přišel pozdě, byl vykázán) či v pravidelném poslechu hudby, kdy muselo být absolutní ticho. Krátce na to, co pozvaní hosté přišli do sídla a usadili se, uslyšeli výstřel. Odkud šel výstřel a co se stalo? A proč se večeře nepodává včas, to se ještě nikdy nestalo? Doufám, že se brzo dozvíme pravý důvod, říkají si. Když zaduněl druhý gong, sluha připravoval večeři a zároveň očima pátral po Hubertu Rochem, který při podávání večeře stále chyběl. Najednou se rozevřely dveře, ale místo pána domu se objevil Hercule Poirot, který byl na večeři pozván. Detektiv se opozdil kvůli vlaku, jenž měl zpoždění. To ostatní brali jako možné vysvětlení, proč Hubert Roch, který si vždy na dochvilnosti zakládal, u večeře stále chybí. Něco se muselo stát, říká zadumaně Hercule Poirot. Po chvilce jde on a pár zvídavých hostů k pracovně Huberta Roche. Zbývá poslední překážka v tajemství, kterou jsou zamčené dveře pracovny.

Kam zmizel Hubert Roch? Kdo z pozvaných hostů měl důvod něco tajit? Proč nezazněl druhý gong včas?

Proč si poslechnout audioknihu Druhý gong?

Protože je to další zajímavý kriminální příběh v čele se slavným Hercule Poirotem, který opět použije své šedé buňky mozkové k vyluštění případu a odtajnění složitých vztahů na šlechtickém sídle. Detektiv se dostává pomalu pod povrch jednotlivých postav, aby odhalil jejich tajemství, která v sobě nosí a jsou zároveň klíčem k vyřešení případu. Audiokniha má osm kapitol, které čte herečka a dabérka Taťjana Medvecká, která svým hlasem namluvila všechny postavy příběhu, kdy jednotlivé osoby imituje jiným pozměněným hlasem tak, aby byly všechny dobře rozpoznatelné a z intonace byla poznat nálada postav i napínavá situace.

Taťjana Medvecká (1953) se po studiu na DAMU stala členkou Národního divadla. Dvakrát získala cenu Thalie a také cenu Františka Filipovského za dabing filmu Thelma a Luisa. Upozornila na sebe svým hereckým počinem ve filmu MAREČKU, PODEJTE MI PERO! Svým hlasem často dabuje herečku Susan Sarandon.

Audioknihy jsou načteny z literatury v archivu Knihovny a tiskárny pro nevidomé Karla Emanuela Macana a z archivu Občanského sdružení Mluvící kniha.

Oba archivy slouží zrakově postiženým, kdy je hlavní prioritou zprostředkovat jim umělecké hodnoty prostřednictvím zvukových záznamů. Každou zakoupenou audioknihou z této edice podpoříte nevidomé a slabozraké spoluobčany, kdy bude část peněz investovaná na další audioknihy.

druhy gong tympanum

 

Druhý gong

Autor: Agatha Christie
Čte: Taťjana Medvecká
Režie: Dimitrij Dudík
Stopáž: 1 audio CD | 70 min
Verze: Nezkrácená
Datum vydání: 19. 4. 2013

Hodnocení: 75%

www.audioteka.cz

www.tympanum.cz

 


 

Přihlášení



Martin Němec o svém otci, kterému věnoval knihu Josef Němec – Obrazy a kresby

Košatost a význam umělecké tvorby zobrazuje kniha s názvem Josef Němec – Obrazy a kresby, která současně přiblíží pracovní i soukromou tvář pražského výtvarníka. Jeho synem je Martin Němec, dnes renomovaný malíř a hudebník, duše rockových kapel Precedens a Lili Marlene, jenž potvrzuje, že jablko nepadlo daleko od stromu. Právě on je spolutvůrcem zmiňované výpravné knihy. A protože ji čeká 18. dubna pražský křest v Galerii Malostranské besedy, tak nevím, kdo by o knižní novince, o Josefu Němcovi a o jeho tvorbě povyprávěl víc než jeho syn Martin.

Sebepéče pro pečující

Spousta z nás se může ve svém životě dostat do situace, kdy bude potřebovat pomoc nebo se ocitne v roli pečujícího, ať už na osobní úrovni, nebo té profesionální. Ve společnosti je často zmiňována a probírána role potřebného, ale již se opomíjí myslet na roli pečovatele. I pečující osoba je pouze člověk, se svými silnými i slabými stránkami, který na sebe převzal neuvěřitelný závazek a zejména velkou zodpovědnost. Je potřeba si uvědomit, že i on má svůj soukromý život, své limity a omezené zásoby energie, zvláště v případě, kdy nemá z čeho čerpat.

Banner

Hledat

Rozhovor

„Z VIP večírků jsem šel do fekálií a kanálů,“ směje se Roman Buťa

altČeský rybníček je malý. A každá tvář v něm hned upoutá pozornost. Obzvlášť, když je to někdo mladý, talentovaný a nadšený nejen do práce, ale i do životního optimismu. Roman Buťa rozhodně někým takovým je. Publikum si získává už více než deset let ...

Praštěný nápad Kuny Elišky

Daliborovy dubnové tipy. Co pěkného si přečíst?

Možná jsme podlehli neoprávněnému dojmu, že léto tento rok dorazilo dříve. Jenže příroda změnila názor. Takže co s pošmournými, chladnými a deštivými večery? Máme pro vás opět Daliborovy knižní tipy, které se určitě budou hodit!

Čtěte také...

Daliborův předvánoční tip na audioknihy

Tip12P

Ještě pořád můžete stihnout nakoupit vánoční dárky pro své blízké! Pokud nevíte, co by to mělo být, zkuste následující tipy na audioknihy pro dospělé i děti! Náš redaktor Dalibor opět připravil tuto malou ochutnávku literatury. 

...

Literatura

Zasmějte se u příběhů z venkova

vidlakbuuk200Vidlákbůůk má podtitul Úsměvné venkovské počtení do podivně zajímavých časů o tom, co mi zrovna od vidlí odpadlo a jedná se o knihu Nely Kyselové, kterou byste si neměli nechat ujít.

 

...

Divadlo

Jubilejní Ceny Thálie rozdány

thalie200V sobotu 21. března byly při slavnostním 20. ročníku uděleny Ceny Thálie za nejlepší umělecké počiny v roce 2012 a celoživotní mistrovství v daném oboru.

...

Film

Jak došlo ke zrození kinematografického času

zrozeni kinematograf casu perexPlynutím času ve filmu se v minulosti zabývala řada tuzemských badatelů: neznámější je rozhodně úvaha Jana Mukařovského, napsaná ve 30. letech, z pozdějších lze zmínit aspoň studie Stanislava Ulve...