MILOŠ KRATOCHVÍL: BOURÁCI

MILOŠ KRATOCHVÍL: BOURÁCI

Tisk

bouraci 200Audiokniha Bouráci obsahuje humorný příběh z pera Miloše Kratochvíla o tom, jak to dopadá, když se dva rošťáci rozhodnou pomáhat druhým. Vypráví Filip Sychra.

Pachatelé dobrých skutků #4

Čtvrtá audiokniha ze série Pachatelé dobrých skutků o dvou kamarádech, kteří s nevinnými úmysly vyvádějí jednu lumpárnu za druhou. Michal s Filipem se touží stát skauty survivory. Survivoři totiž dokáží přežít lecjaké podmínky a překonají všechna nebezpečí. Musí se proto zocelit. Přespat ve skříni nebo zavěšený v ruksaku, plazit se potokem a vázat uzly pod vodou, to samozřejmě není nic pro padavky.

bouraci

Miloš Kratochvíl (1948)
Spisovatel, televizní scénárista, sportovní redaktor. V letech 1970 –1980 byl redaktorem časopisu Stadion, poté se stal spisovatelem „na volné noze“. Napsal řadu povídek uveřejněných v různých antologiích, některé z žánru sci-fi publikoval v povídkové knize Pavilón. Byl velmi činným scénáristou pro Československou televizi, kde uplatnil desítky scénářů. Je autorem řady písničkových textů, básniček, fejetonů i pohádek. Psal do dětských časopisů Mateřídouška a Sluníčko.

Filip Sychra (1972)
Absolvent hudebně-dramatického oddělení Pražské konzervatoře a studií na VŠMVV a Karlově Univerzitě. Vystupuje v činohrách a hudebních inscenacích v různých českých divadlech. Jeho tvář si můžete vybavit i z menších rolí v českých a zahraničních filmech a seriálech. Věnuje se rovněž moderování, melodramu a zpěvu s různorodými hudebními skupinami. Dlouhodobě se zabývá interpretací šansonu, výukou techniky řeči a hlasovou výchovou.


www.mf.cz
www.audioteka.cz


 

Přihlášení



Aneta Žabková: Největší radost mi uděláte kusem klacku z lesa

Vystudovala FAMU (katedra animované tvorby), vytvořila čtyři animované filmy, které získaly řadu ocenění, je úspěšnou ilustrátorkou mnoha dětských knih a přispívá do několika časopisů jako jsou Puntík či Tečka, spolupracovala i s Mateřídouškou a Sluníčkem. Řeč je o Anetě Žabkové.

Po Vodníkovi přichází neméně skvělá Dceřina kletba

Česká spisovatelka Tereza Bartošová zaujala tuzemskou čtenářskou obec předchozím titulem Vodník. Jednalo se o případ, který smrdí bahnem. Nyní přichází Dceřina kletba lákající na obálce na to, že si starý zločin žádá nové oběti.

Banner

Hledat

Rozhovor

Zpěvák JEN: „Koncerty miluju, hudbu dělám hlavně kvůli živému hraní“

Jen 200Zpěvák a skladatel Jan Nedvěd, známý pod uměleckým jménem JEN, nezahálí a svým fanouškům pravidelně servíruje nové songy a videoklipy. V letošním roce plánuje také vydání debutového alba. Kromě toho se stíhá věnovat i svým koníčkům jako je cestování a su...

Praštěný nápad Kuny Elišky

Výborné herecké kreace a silné téma nabízí nový český film Sucho

Sucho to je tísnivé vesnické drama. Na jedné straně velkostatkář a na straně druhé chudý "kolchozník", který nutí rodinu k soběstačnému životu, ale také klíčící láska revoltujících mladých lidí. Zatímco ona je dcerou chudého farmáře, on synem vlivného agrárníka, který sice dává práci půlce dědiny, nicméně půdu, vodu a krajinu devastuje chemií. To je obrazově vytříbený a emočně nabitý film režiséra Bohdana Slámy, který je i autorem scénáře.

Čtěte také...

Každý vypravěč je zároveň hrdinou vlastního příběhu…Vychází audiokniha Ostrov oceňované autorky Bianky Bellové

ostrov 200Jedna z nejúspěšnějších současných českých spisovatelek Bianca Bellová vydala v rámci letošního jarního Velkého knižního čtvrtka novou knihu Ostrov. Její audioverze se chopil zkušený režisér Hynek Pekárek a minulý týden vyšla v produkci vydavatelství ...


Literatura

Lagercrantz představuje své vlastní hrdiny

temnota200Se spisovatelem Davidem Lagercrantzen mám spojené rozporuplné pocity. Když jsem před lety slyšela, že se chystá navázat dalším příběhem v sérii Milénium Stiega Larssona, byla jsem nad tou opovážlivostí hodně rozhořčená. Na druhou stranu jsem si říkal...

Divadlo

Švandovo divadlo natáčí povzbudivá videa, divákům je nabídne na sociálních sítích

Svandovo divadlo200Povzbudit, zlepšit náladu, zaměřit pozornost k dobrým věcem v životě a také neztratit kontakt s diváky. To je smyslem videí, která začali natáčet tvůrci a herci z pražského Švandova divadla.

...

Film

Dvě filmové klasiky Davida Finchera na nejmodernějších nosičích

FincherDavid Fincher patří k nejuznávanějším režisérům současnosti a každý jeho počin je vyhlížen s velkým očekáváním. Jeho filmografie sice není tak obsáhlá a zatím sestává z deseti titulů, každý z nich je ale moderní klasikou. Dva z nich vyš...