Udělejte si pěknou chvilku s pohádkami Hanse Christiana Andersena

Udělejte si pěknou chvilku s pohádkami Hanse Christiana Andersena

Tisk

andersen 200Audiotéka se již podruhé rozhodla podpořit akci Noc s Andersenem, která se bude konat poslední březnový den. Tentokrát vydáním audioknihy Císařovy nové šaty a další pohádky s příjemnými hlasy interpretů Martina a Martiny Preissových. Audioknihu je možné si poslechnout zdarma na stránkách Audiotéky.

 

Tato krátká pohádková audiokniha obsahuje tři pohádky: Císařovy nové šaty, Pastýřka a kominíček a Pasáček vepřů. Císařovy nové šaty navíc slaví letos 180. výročí od svého knižního vydání.

Andersenovy pohádky byly vždycky trošku jiné, než ty naše – jakoby měli ještě něco navíc. Nejen šťastné konce a lehká poučení, ale šly více do hloubky a ukazovaly na důležitost lásky i na negativní dopady namyšlenosti, chamtivosti a tak podobně. Díky tomu se nad nimi mohou zamyslet a hlavně si u nich odpočinout i dospělí.

andersen2

Interprety jsou manželé Preissovy, kteří se moc dobře poslouchají. Martin Preiss k audioknize říká: “Měli jsme tu čest a byli jsme Audiotékou.cz s manželkou vyzváni, zdali bychom se načtením tří Andersenových pohádek nepřipojili k projektu "Noc s Andersenem". Díky předchozí profesionální spolupráci jsme ani na okamžik neváhali. Andersen je klasikou nejen našeho dětství, ale i generací před námi. Doufám, že tomu tak bude i v budoucnu. Jeho příběhy o lásce, pýše, marnotratnosti, lakotě, kráse a další, jsou nadčasové a stále platné. Asi proto, že lidstvo je bohužel nepoučitelné a s každou novou generací, se dopouští víceméně stejných chyb. Budiž tedy jeho moudrost a poselství jeho pohádek ponaučením i zábavou pro dnešní malé čtenáře, respektive posluchače. S potěšením jsme se tohoto úkolu zhostili, a doufáme, že potěšení přinese i malým zvědavým ouškům. Pochopitelně i my máme děti, a tak jsme sami zvědavi, jak budou na naše výkony reagovat. Děti jsou ostatně našimi nejupřímnějšími kritiky.“

Audiokniha Císařovy nové šaty a další pohádky je takovou moc příjemnou jednohubkou, pohádkou k ranní kávě a její jedinou nevýhodou je právě ta délka (já bych Andersenovy pohádky dokázala poslouchat hodiny…).

Hans Christian Andersen je dánský spisovatel a jeden z největších světových pohádkářů. Mnohé ze stovek jeho pohádek se dávno staly klasikou jak po celém světě, tak i v České republice. Andersen celé své dětství miloval literaturu, i když pocházel z velice chudé a zvláštní rodiny na okraji společnosti. Z rodné Odensy utekl do Kodaně. Tam se setkal s ředitelem divadla a díky němu se mu dostalo vzdělání. Školu ale velmi nenáviděl, tak začal psát knihy. Ze začátku sice nesklízel velký úspěch, ale po čase začala být jeho díla známá a mohl si dovolit živit se jen svou vlastní literární tvorbou.

Audioknihu si až do 30. dubna můžete ZDARMA stáhnout: http://audioteka.com/cz/audiobook/cisarovy-nove-saty-a-dalsi-pohadky

andersen obal

Císařovy nové šaty a další pohádky
Autor: Hans Christian Andersen
Interpreti: Martina Preissová, Martin Preiss
Vydavatelství: Audiotéka, Bookmedia
Délka: 36 minut
Typ: audiokniha
Hodnocení: 97 %

Zdroj foto: Audiotéka


 

Přihlášení



Aneta Žabková: Největší radost mi uděláte kusem klacku z lesa

Vystudovala FAMU (katedra animované tvorby), vytvořila čtyři animované filmy, které získaly řadu ocenění, je úspěšnou ilustrátorkou mnoha dětských knih a přispívá do několika časopisů jako jsou Puntík či Tečka, spolupracovala i s Mateřídouškou a Sluníčkem. Řeč je o Anetě Žabkové.

Po Vodníkovi přichází neméně skvělá Dceřina kletba

Česká spisovatelka Tereza Bartošová zaujala tuzemskou čtenářskou obec předchozím titulem Vodník. Jednalo se o případ, který smrdí bahnem. Nyní přichází Dceřina kletba lákající na obálce na to, že si starý zločin žádá nové oběti.

Banner

Hledat

Rozhovor

Uvědomit si ty správné hodnoty

Rozhovor LUCIE NOZIZWE 200Koncert míru - pod tímto názvem proběhne 30. září v Praze v Lucerna Music baru koncert , na kterém vystoupí Zululand Gospel Choir a česká zpěvačka, která přináší na českou hudební scénu rytmy Afriky, Lucie Nozizwe. Pán...

Praštěný nápad Kuny Elišky

Výborné herecké kreace a silné téma nabízí nový český film Sucho

Sucho to je tísnivé vesnické drama. Na jedné straně velkostatkář a na straně druhé chudý "kolchozník", který nutí rodinu k soběstačnému životu, ale také klíčící láska revoltujících mladých lidí. Zatímco ona je dcerou chudého farmáře, on synem vlivného agrárníka, který sice dává práci půlce dědiny, nicméně půdu, vodu a krajinu devastuje chemií. To je obrazově vytříbený a emočně nabitý film režiséra Bohdana Slámy, který je i autorem scénáře.

Čtěte také...

Otevřete dvířka do dubánčího světa...

dubanek200Dubový lesní človíček se vydává na průzkum do světa lidí. Dubánek Borek chce všemu porozumět, ale zvědavost se mu stává málem osudnou.

 

...

Literatura

Aleš Cibulka v pyžamu zabloudil na houbách - ukázka z knihy.

200litHoubařská sezóna je téměř u konce. Přesto bychom ji o trochu prodloužili ukázkou z fejetonu Aleše Cibulky z knihy Cibulka v pyžamu, která vyšla k 300. Toboganu moderátora vloni v listopadu. Aleš Cibulka totiž rád houbaří. Jen ho jeho partner Michal Jagelka...

Divadlo

Pozemšťan. Premiéra ONE MAN SHOW v Divadle Bolka Polívky v Brně

Pozemstan perexDruhou premiérou letošní sezony byla pod patronací principála Bolka Polívky 5. dubna autorská inscenace Pozemšťan v podání herce Pavola Seriše a v režii Hany Mikoláškové. Komediální pantomimou a vlastními komentovanými vstupy herec vypráv...

Film

Film Fotograf je stejně bohémský jako Jan Saudek

fotograf plakat 200Film Fotograf (2014) s podnázvem Dámy, radím vám ke klidu…!, který je kritiky dlouho očekáván, byl 6. ledna prvně uveden v pražském kině Atlas za doprovodu režisérky Ireny Pavláskové, fotografa Jana Saudka, představitelky hlavní ro...