Boss Babiš: Kampaň Jaroslava Kmenty

Boss Babiš: Kampaň Jaroslava Kmenty

Tisk

boss-babis 200Pár dní před volbami vyšla nová kniha novináře Jaroslava Kmenty s názvem Boss Babiš a audiokniha v interpretaci Petra Kubese se na pultech obchodů objevila jen pár dní poté. Těžko říct, zda by bližší vydání něco změnilo, ale jde o velmi zajímavý poslech.

 

Jaroslav Kmenta je český investigativní novinář a spisovatel, který pracoval jako redaktor ČTK, psal také do Zemských novin, deníku Super, deníku Impuls nebo časopisu Instinkt. Dlouho bylo jeho jméno spojeno s deníkem Mladá Fronta DNES, odkud odešel v roce 2013. Nyní pracuje v časopise Reportér. Za svou kariéru napsal sedm knih, které se staly bestsellery a podle několika z nich vznikly i filmy. V Audiotéce vyšly Jaroslavu Kmentovi tři knihy o Krejčířovi.

Já osobně jsem Kmentovy knihy ještě nečetla, ale jeho jméno je mi známé – před několika lety jsem byla na jeho přednášce. Moc mě tehdy zaujal a také odradil od investigativní žurnalistiky. Pořád si totiž pamatuji, jak mluvil o vyhrožování a strachu o svou rodinu. Nicméně právě díky tomu mám k němu velký obdiv a respekt.

Když jsem si tedy všimla, že vyjde jeho kniha Boss Babiš navíc v audioknižní podobě, měla jsem velkou radost a těšila se na ni. Jedná se o reportážní knihu pojednávající o Andreji Babišovi, která vychází především z reportáží časopisu Reportér. Čtenář a posluchač se tak dozví spousty zajímavých informací o počátcích Andreje Babiše, o tom, kde měl prsty, co se snažil změnit, s kým se kamarádil, jak vše promýšlel,… Jaroslav Kmenta je detailista a také odborník. Jeho výstavba vět dává smysl, má důkazy, má informace a moc dobře ví, co kdy a kde říct, co zveřejnit.

Dílo Boss Babiš nenabízí lehký obsah, mnohdy se musíte hodně soustředit, aby vám něco neuniklo. Také je dobré si pamatovat souvislosti. V tomto ohledu audiokniha pokulhává za knížkou, kde se snadno vrátíte, ale na druhou stranu mnoho lidí by knihu mohlo odložit, kdežto audioknihu většinou doposloucháte.

Interpretem audioknihy je Petr Kubes a byla jsem velmi překvapená, že ačkoliv je interpret Čech a nesnaží se o nějaké zbytečné pitvoření, přesto se mu v citacích podařilo vystihnout hlas Andreje Babiše. Nemohla jsem si pomoct, ale tu jeho nadřazenost a přetvařující se nevinnost nešlo přeslechnout ani v podání Petra Kubese. Prostě už scházelo jen to sorry jako.

Díky audioknize Boss Babiš se podrobně seznámíte s mnoha aktivitami Andreje Babiše. Doporučení nechám na zvážení každého z vás. Jeho voliče zřejmě nepřesvědčí a já si myslím, že je až neuvěřitelné, co se u nás legálně děje a co je úplně hlavní – Boss Babiš přednáší pravdu a tu by měl každý znát…

Petr Kubes pochází z Olomouce a po gymnáziu začal studovat divadelní fakultu v Praze. Své první angažmá strávil v Mladé Boleslavi, poté se přesunul Městských divadel pražských, konkrétně do Divadla Rokoko, kde působil čtyři roky. Současně hostoval také v Národním divadle, v Divadle v Řeznické nebo v Divadle Minor. Od roku 2003 působí v Moravském divadle Olomouc. Vedle své divadelní práce velice rád spolupracuje s Českým rozhlasem a katedrou bohemistiky na Filozofické fakultě Univerzity Palackého.

boss-babis

Boss Babiš
Autor: Jaroslav Kmenta
Interpret: Petr Kubes
Vydavatelství: Audiotéka, Bookmedia
Délka: 10 hodin 5 minut
Typ: audiokniha
Hodnocení: 90 %

https://audioteka.com/cz/audiobook/boss-babis

Zdroj foto: audioteka.cz


 

Přihlášení



Aneta Žabková: Největší radost mi uděláte kusem klacku z lesa

Vystudovala FAMU (katedra animované tvorby), vytvořila čtyři animované filmy, které získaly řadu ocenění, je úspěšnou ilustrátorkou mnoha dětských knih a přispívá do několika časopisů jako jsou Puntík či Tečka, spolupracovala i s Mateřídouškou a Sluníčkem. Řeč je o Anetě Žabkové.

Po Vodníkovi přichází neméně skvělá Dceřina kletba

Česká spisovatelka Tereza Bartošová zaujala tuzemskou čtenářskou obec předchozím titulem Vodník. Jednalo se o případ, který smrdí bahnem. Nyní přichází Dceřina kletba lákající na obálce na to, že si starý zločin žádá nové oběti.

Banner

Hledat

Rozhovor

Václav Upír Krejčí: „Nejhůř se pracuje s blbcem…“

upir krejci 200Václava Upíra Krejčího myslím netřeba představovat. Upír Krejčí zastává tolik funkcí - komik, herec, scenárista, spisovatel, dramaturg, textař (o sobě ale říká: „Spíše veršovatel, textař je moc silné slovo. Ale mé tex...

Praštěný nápad Kuny Elišky

Výborné herecké kreace a silné téma nabízí nový český film Sucho

Sucho to je tísnivé vesnické drama. Na jedné straně velkostatkář a na straně druhé chudý "kolchozník", který nutí rodinu k soběstačnému životu, ale také klíčící láska revoltujících mladých lidí. Zatímco ona je dcerou chudého farmáře, on synem vlivného agrárníka, který sice dává práci půlce dědiny, nicméně půdu, vodu a krajinu devastuje chemií. To je obrazově vytříbený a emočně nabitý film režiséra Bohdana Slámy, který je i autorem scénáře.

Čtěte také...

Bílá idylka? Vždyť ve tmě a závějích může vraždit kdokoli…

OneHotBook Chata v horach 200Bestsellerová autorka servíruje perfektně vychlazený koktejl napětí a záhad, který vás nenechá ani na okamžik v klidu. Milovníci klasických detektivek Agathy Christie (zvlášť Deseti malých černoušků :)) rozhodně ...


Literatura

Prožijte Okamžiky štěstí s Veronikou a Jáchymem

okamziky-stesti perex„Napsal jsem příběh dvou sourozenců, kteří se aktivně snaží, aby byli šťastní,“ vysvětluje Patrik Hartl hlavní myšlenku svého v pořadí již třetího románu, který, obdobně jako předchozí dva, obsadil přední příčky českýc...

Divadlo

Rukojmí bez rizika

IMG 20170814 193557V letním období jsou v kamenných divadlech prázdniny, ale milovníci divadelních představení kvůli tomu smutnit nemusí, protože se mohou kulturním zážitkům oddávat mimo ...

Film

Pařba na třetí je pořádný odvaz plný dokonalého vtipu a pohotovosti

hangover 3 200Třetí pokračování úspěšné trilogie Hangover (Pařba na Třetí) dopadlo nad všechna očekávání. Patřím mezi ty, kterým se pod ruce dostala nejdříve druhá část série, Pařba v Bangkoku. Následně,...