Vydejte se s Davidem Rakerem hledat zmizelou osobu i pravdu

Vydejte se s Davidem Rakerem hledat zmizelou osobu i pravdu

Tisk

zlomene-srdce 200Audiotéka vydala audioknihu Zlomené srdce, tedy nejnovější, už sedmý příběh s Davidem Rakerem, vyšetřovatelem specializovaným na hledání pohřešovaných osob.

 



Tim Weaver se narodil 13. července 1977 v Bathu ve Spojeném království a je to bývalý novinář a redaktor řady časopisů. Přestože byla jeho novinářská kariéra úspěšná, rozhodl se psát raději thrillery a počínaje Honem na mrtvého tak vzniklo zatím osm románů, které uvedly na scénu soukromého detektiva Davida Rakera. V České republice tyto knihy vydává nakladatelství Mystery Press. Weaver byl také nominován v rámci britského literárního ocenění National Book Award, je ženatý, má malou dceru a žije nedaleko Bathu v jihozápadní Anglii.

Zlomené srdce je tedy nelogicky posledním dílem ze série. Osobně bych byla radši, kdyby vyšel první a se docházelo k těm nejnovějším, ale co už. Těžké říct, jaké má Bookmedia plány. Ale takhle posluchač neví, jestli má vyčkávat na audioknižní první díl, nebo si vše rychle dočíst a dohnat a těšit se na nejnovější, který by měl knižně vyjít letos.

Zlomené srdce nabízí velmi zajímavý a silný příběh o Lyndě Korinové, která si myslela, že svého manžela zná, ale posléze zjistila, že celý jejich život byla lež. Toto zjištění ji přinutilo opustit vše, co měla ráda a jednoho dne tak téměř beze stopy zmizela a od toho dne ji nikdo nespatřil. Právě tehdy přichází na řadu vyšetřovatel David Raker, který se specializuje na hledání pohřešovaných osob a podobné případy pro něj nejsou ničím výjimečným. Ale tady něco nehraje – Raker se obává toho nejhoršího a snaží se přijít pravdě na kloub…

Děj Zlomeného srdce je velmi zajímavý a poutavý – když se do něj zaposloucháte, tak vás jen tak nepustí a budete nad ním přemýšlet. Občas je tedy trochu zdlouhavý a rozvláčný, ale díky profesionálnímu projevu Igora Bareše se velmi dobře poslouchá. On totiž dokáže udržet posluchačovu pozornost a pořád je tady ta touha přijít všemu na kloub. A rozhřešení také stojí za to a nezbývá než obdivovat výstavbu příběhu.

Já jsem si audioknihu Zlomené srdce moc užila, bylo to mé první setkání s Timem Weaverem a už se těším na jeho další tituly.

zlomene-srdce

Zlomené srdce
Autor: Tim Weaver
Interpret: Igor Bareš
Vydavatelství: Bookmedia, Audiotéka
Délka: 17 hodin 10 minut
Typ: audiokniha
Hodnocení: 85 %

https://audioteka.com/cz/audiobook/zlomene-srdce


 

Přihlášení



Aneta Žabková: Největší radost mi uděláte kusem klacku z lesa

Vystudovala FAMU (katedra animované tvorby), vytvořila čtyři animované filmy, které získaly řadu ocenění, je úspěšnou ilustrátorkou mnoha dětských knih a přispívá do několika časopisů jako jsou Puntík či Tečka, spolupracovala i s Mateřídouškou a Sluníčkem. Řeč je o Anetě Žabkové.

Po Vodníkovi přichází neméně skvělá Dceřina kletba

Česká spisovatelka Tereza Bartošová zaujala tuzemskou čtenářskou obec předchozím titulem Vodník. Jednalo se o případ, který smrdí bahnem. Nyní přichází Dceřina kletba lákající na obálce na to, že si starý zločin žádá nové oběti.

Banner

Hledat

Rozhovor

BluEye: „Důležité je jít proti proudu a odlišit se“

blueye 200Skromný a sympatický mladík, který je znám i za hranicemi naší malé země, avšak na ulici byste ho přehlédli, protože mnohdy třeba ani nevíte, že jste slyšeli nějaký track zrovna od něj – to je BluEye, ostravský trancový DJ a producent, který na scé...

Praštěný nápad Kuny Elišky

Výborné herecké kreace a silné téma nabízí nový český film Sucho

Sucho to je tísnivé vesnické drama. Na jedné straně velkostatkář a na straně druhé chudý "kolchozník", který nutí rodinu k soběstačnému životu, ale také klíčící láska revoltujících mladých lidí. Zatímco ona je dcerou chudého farmáře, on synem vlivného agrárníka, který sice dává práci půlce dědiny, nicméně půdu, vodu a krajinu devastuje chemií. To je obrazově vytříbený a emočně nabitý film režiséra Bohdana Slámy, který je i autorem scénáře.

Čtěte také...

Hraničář Will už má své vlastní léno

carodej-na-severu 200Tentokrát poměrně brzy po vydání Výkupné za Eraka vydala Audiotéka už šestý díl Hraničářova učně tentokrát s názvem Čaroděj na severu. Nechybí v něm Will ani hlas Matouše Rumla.

 

...

Literatura

Dračí mor aneb výlet do světa draků
ImagePokud máte rádi fantasy příběhy odehrávající se ve smyšlených světech, neměla by vaší pozornosti ujít kniha české autorky Jany Rečkové Dračí mor, kterou vydalo nakladatelství Straky na vrbě. ...

Divadlo

Klezmerem nespaseno

200divPražské Vinohradské divadlo je scénou, která velkou měrou určuje, co se v českém divadle nosí a obvykle ukazuje, jak se divadlo má dělat. Poslední vinohradská premiéra, tragikomedie Nesnesitelné svatby H. Levina, tomuto obyčeji vyhověla jen velmi málo. N...

Film

Spielbergův Lincoln: inspirace mramorovým prezidentem

lincoln 200Americká režisérská legenda Steven Spielberg vystřídala ve své filmařské kariéře nespočet poloh. Šestašedesátiletý tvůrce začal jako inovátor neetablovaných žánrů: v roce 1975 filmem Čelisti zkultivoval thriller o...