Audioknižní a fantasy nadšenci pozor, je tu další díl Hraničářova učně

Audioknižní a fantasy nadšenci pozor, je tu další díl Hraničářova učně

Tisk

vykupne-za-eraka 200Audiokniha Výkupné za Eraka je pátým dílem úspěšné fantasy série Hraničářův učeň, která vypráví o výcviku a dobrodružství mladého Willa a jeho mistra Halta. Kdo poslouchal jeden díl, musel se do tohoto působivého příběhu zamilovat, a proto je pro něj vydání dalšího dílu svátkem.

 

 

Autorem série Hraničářův učeň je John Flanagan, australský spisovatel, který nejprve pracoval jako reklamní textař a později redaktor na volné noze. Tento fantastický svět původně vytvořil pro svého syna, kterého chtěl zábavným způsobem přivést ke čtení. Dnes patří John Flanagan k nejproduktivnějším australským prozaikům.

V tomto díle se Halt a Will vydávají zachránit skandijského vůdce, oberjarla Eraka do pouštní země Aridy. Jelikož kvůli vyjednávání potřebují kromě peněz také někoho z královského rodu, připojuje se k nim i princezna Kassandra, neboli Evanlyn. Její otec je proti, ale nakonec svolí, když ji budou hlídat ještě Horác a Gilan. Tím je zase zformována „ideální“ skupinka plná přátel, kterou čeká mnoho dobrodružství.

Scénář jednotlivých dílů Hraničářova učně je obdobný, ale stále stojí za to. Hlavní dějová linka se drží a je obměňována nejrůznějšími napínavými situacemi, kdy vše nevychází podle plánů. A do toho je stále kladen důraz jak na hraničářské řemeslo, tak mezilidské vztahy. Vše samozřejmě s mírou a s ohledem na cílové publikum, tedy děti a mládež.

Příběh Výkupné za Eraka je napínavý, příjemně ubíhá, není ani úplně předvídatelný, a hlavně se v něm pořád něco děje. Vyvíjí se také hrdinové, například je moc zajímavé sledovat Halta i Willa, jak se smiřují s tím, že se jejich společný čas chýlí ke konci. Opět jako u minulého dílu jsou i tady už postavy mnohem dospělejší a uvědomělejší, než by odpovídalo jejich věku, ale autorovi se to nedá příliš vyčítat. Protože jak jsem psala v anotaci, Hraničářův učeň je láska na první poslech.

Člověk poslouchá Matouše Rumla s takovým zájmem, že mu těch necelých 13 hodin uteče jako voda a on už si může lámat hlavu nad tím, s čím autor přijde dál. Projev Matouše Rumla je totiž perfektní, a právě díky němu jsem ochotná čekat na další audioknihy a „nepodvádět“ čtením knížek, i když by mě to hodně zajímalo. Protože Will je jenom jeden a nebylo by to zkrátka ono.

vykupne-za-eraka2

Výkupné za Eraka
Autor: John Flanagan
Interpret: Matouš Ruml
Vydavatelství: Bookmedia, Audiotéka
Délka: 12 hodin 43 minut
Typ: audiokniha
Hodnocení: 93 %

https://audioteka.com/cz/audiobook/vykupne-za-eraka


 

Přihlášení



Martin Němec o svém otci, kterému věnoval knihu Josef Němec – Obrazy a kresby

Košatost a význam umělecké tvorby zobrazuje kniha s názvem Josef Němec – Obrazy a kresby, která současně přiblíží pracovní i soukromou tvář pražského výtvarníka. Jeho synem je Martin Němec, dnes renomovaný malíř a hudebník, duše rockových kapel Precedens a Lili Marlene, jenž potvrzuje, že jablko nepadlo daleko od stromu. Právě on je spolutvůrcem zmiňované výpravné knihy. A protože ji čeká 18. dubna pražský křest v Galerii Malostranské besedy, tak nevím, kdo by o knižní novince, o Josefu Němcovi a o jeho tvorbě povyprávěl víc než jeho syn Martin.

Sebepéče pro pečující

Spousta z nás se může ve svém životě dostat do situace, kdy bude potřebovat pomoc nebo se ocitne v roli pečujícího, ať už na osobní úrovni, nebo té profesionální. Ve společnosti je často zmiňována a probírána role potřebného, ale již se opomíjí myslet na roli pečovatele. I pečující osoba je pouze člověk, se svými silnými i slabými stránkami, který na sebe převzal neuvěřitelný závazek a zejména velkou zodpovědnost. Je potřeba si uvědomit, že i on má svůj soukromý život, své limity a omezené zásoby energie, zvláště v případě, kdy nemá z čeho čerpat.

Banner

Hledat

Rozhovor

Festival Tomáškova a Novákova hudební Skuteč zahajuje svůj program

skutec festival200Ve východočeské Skutči nedaleko Chrudimě se po dobu 2 měsíců od 24.2. do 28.4.2013 odehraje již X. ročník festivalu Tomáškova a Novákova hudební Skuteč, který připomíná dlouholetou hudební tradici Skutče a odkaz dvou ...

Praštěný nápad Kuny Elišky

Daliborovy dubnové tipy. Co pěkného si přečíst?

Možná jsme podlehli neoprávněnému dojmu, že léto tento rok dorazilo dříve. Jenže příroda změnila názor. Takže co s pošmournými, chladnými a deštivými večery? Máme pro vás opět Daliborovy knižní tipy, které se určitě budou hodit!

Čtěte také...

Český ráj aneb bacha, ať nepřelakujete

Jaroslav Rudis Cesky raj audio OneHotBookNejnovější próza českého spisovatele Jaroslava Rudiše vyšla díky vydavatelství OneHotBook zároveň také v audiopodobě, které se výborně zhostil Petr Čtvrtníček.


Literatura

Zachrání Andrea svět?

charlotte200Tajemné bytosti, záhadné stíny, svět démonů a boj dobrých se zlými. Charlotte – Ztracená vzpomínka Vampi Very v sobě nese vše, co do správné fantasy patří. A ještě něco navíc – svět současných náctiletých, kteří vidí své okolí trochu jinak než os...

Divadlo

Filozof k smíchu, filozof k zamyšlení

200divV pražském Divadle Palace uvedli v říjnu komedii hru E. E. Schmitta Heslo morálka. Komedie současného francouzského dramatika a spisovatele, narozeného ve Francii a žijícího v Belgii, je popisem událostí jednoho dne v životě známého francouzského encyklope...

Film

Scampovo dobrodružství - pokračování Disneyho klasiky
ImageVydavatelská a distribuční společnost Magic Box přináší na DVD pokračování oblíbené Disneyho klasiky Lady a Tramp z roku 1955, jímž je film Lady a Tramp II: Scampovo dobrodružství, který v roce 2001 natočil režisér <...