Cestu vlka by si měl poslechnout každý obchodník

Cestu vlka by si měl poslechnout každý obchodník

Tisk

cesta-vlka 200Bookmedia pod značkou Audiotéka vydala audioknihu Cesta vlka odhalující tajemství úspěchu Jordana Belforta, který se stal předlohou pro film Vlk z Wallstreet.

 



Jordan Belfort (* 9. července 1962) je americký motivační řečník a bývalý burzovní makléř známý svým bohémským stylem života, častými zkušenostmi s drogami a také akciovými podvody. Vymyslel takzvanou přímku úspěchu, ve které jde hlavně o to, jak co nejlépe využít a rozvinout své schopnosti. Jordan Velfort v devadesátých letech vybudoval jednu z nejdynamičtějších a nejúspěšnějších organizací, jakou kdy na Wall Street viděli.

Ve filmu Vlk z Wallstreet září Leondardo DiCaprio a ve skutečnosti jde o příběh právě Jordana Belforta. Tato kniha není přepisem filmu ani biografií autora, jak se může z názvu znát. Originální název je totiž více popisný - Way of the Wolf: Straight Line Selling: Master the Art of Persuasion, Influence, and Success (2017) a prozrazuje, že půjde právě o přímku úspěchu. Tu Jordan Belfort popisuje opravdu krok po kroku a jde o zajímavé myšlenky.

Některé popisované příklady u nás podle mě příliš nefungují, protože nejsme tak přímí jako Američané, ale to je jen maličkost. Některé věci jsou všeobecné známé, ale zde jsou podány srozumitelně a v ucelené formě. Moc se mi líbí například myšlenka, že Jordan Belfort neprodává těm, kteří nechtějí. Kdybych byla obchodník, tak by mi kniha hodně dala a brala bych ji jako bibli. Někdy jsem si říkala, že by se mi hodilo ji číst i před některými pohovory.

Interpretem audioknihy je Michal Jagelka, který mě hned v úvodu rozčiloval svou obecnou češtinou i jakousi nabubřelostí. Pro mě nespisovná a nepoužívaná obecná čeština byla naštěstí jen záležitostí úvodu a na jeho hlas jsem si posléze zvykla a naopak mi k obsahu jeho „namachrovanost“ i seděla. Oceňovala jsem také jeho intonací a zdůrazňování, za kterým bylo určitě hodně práce s obsahem.

Ačkoliv jsem od Cesty vlka očekávala něco jiného a těšila se spíše na biografii než odbornou audioknihu, nakonec jsem nebyla zklamaná a se zájmem si ji poslechla.

cesta-vlka

Cesta vlka
Autor: Ordan Belfort
Interpret: Michal Jagelka
Vydavatelství: Bookmedia, Audiotéka
Délka: 10 hodin 24 minut
Typ: audiokniha
Hodnocení: 83 %

https://audioteka.com/cz/audiobook/cesta-vlka


 

Přihlášení



Martin Němec o svém otci, kterému věnoval knihu Josef Němec – Obrazy a kresby

Košatost a význam umělecké tvorby zobrazuje kniha s názvem Josef Němec – Obrazy a kresby, která současně přiblíží pracovní i soukromou tvář pražského výtvarníka. Jeho synem je Martin Němec, dnes renomovaný malíř a hudebník, duše rockových kapel Precedens a Lili Marlene, jenž potvrzuje, že jablko nepadlo daleko od stromu. Právě on je spolutvůrcem zmiňované výpravné knihy. A protože ji čeká 18. dubna pražský křest v Galerii Malostranské besedy, tak nevím, kdo by o knižní novince, o Josefu Němcovi a o jeho tvorbě povyprávěl víc než jeho syn Martin.

Sebepéče pro pečující

Spousta z nás se může ve svém životě dostat do situace, kdy bude potřebovat pomoc nebo se ocitne v roli pečujícího, ať už na osobní úrovni, nebo té profesionální. Ve společnosti je často zmiňována a probírána role potřebného, ale již se opomíjí myslet na roli pečovatele. I pečující osoba je pouze člověk, se svými silnými i slabými stránkami, který na sebe převzal neuvěřitelný závazek a zejména velkou zodpovědnost. Je potřeba si uvědomit, že i on má svůj soukromý život, své limity a omezené zásoby energie, zvláště v případě, kdy nemá z čeho čerpat.

Banner

Hledat

Rozhovor

Seriál k měsíci čtenářů: Knihovny pro K21, Klučov

brezen-mesic-ctenaru 200Regály plné knih, u počítače dáma či pán, který obřadně přebírá vracené knížky a zapisuje nově vypůjčené. Místnost specificky vonící – tak voní jenom tištěné publikace, stojící jako vojáci v řadách. V sále tichý šum, jak...

Praštěný nápad Kuny Elišky

Daliborovy dubnové tipy. Co pěkného si přečíst?

Možná jsme podlehli neoprávněnému dojmu, že léto tento rok dorazilo dříve. Jenže příroda změnila názor. Takže co s pošmournými, chladnými a deštivými večery? Máme pro vás opět Daliborovy knižní tipy, které se určitě budou hodit!

Čtěte také...

K moři můžete jet i v zimě

pojedeme k mori 200Pojedeme k moři je název audioknihy ke stejnojmennému filmu Jiřího Mádla, kterou v dubnu letošního roku vydal Popron. Kromě samotného děje filmu obsahuje také dvě filmové písně – Feathers od Peter Pan Komplex a This Time od Liny...


Literatura

Léčebné umění Hildegardy z Bingenu

lecebne umeni200V září vyšla v nakladatelství Esence naučná knížečka Léčebné umění Hildegardy z Bingenu, která nás poučí o tom, že příroda nabízí léčebné poklady. Podtitul Tradiční léčitelství zárukou zdraví a dobré kondice mluví za vše. Rádi byste se d...

Divadlo

Nabarvené ptáče představilo první díl s názvem Bastard
ImagePalissimo Company uvedlo 7. a 8. února v divadle Archa reprízu kontroverzního tanečního představení z trilogie Nabarvené ptáče jeho první část s názvem Bastard. Že se jedná o skrze neotřelé a velmi poeticky zaměřené...

Film

Velkolepá Bitevní loď připlouvá do našich kin

altAč to za okny mnohdy nevypadá, léto se kvapem blíží a s tím pomalinku začíná každoroční filmová sezóna plná nenáročných a zábavných kousků, u nichž by se měl divák hlavně pobavit a zapomenout na všednodenní starosti. První letošní vlaštovkou je Bitevní...