Až tady nebudu – když se vás budoucnost snaží dostihnout

Až tady nebudu – když se vás budoucnost snaží dostihnout

Tisk

az tady nebudu 200Bookmedia pod značkou Audiotéka vydalo další audioknihu Lindy Greenové – po psychologickém thrilleru Před pikolou za pikolou je tady detektivka Až tady nebudu v podání hned tří interpretů.

 


Linda Greenová se narodila v roce 1970 v Londýně a vyrůstala v Hertfordshire. Je vystudovaná novinářka, pracovalav novinách i jako lektorka tvůrčího psaní. K psaní knih vedla dlouhá cesta, ale vydala romány Did a Bad Thing (2007), 10 Reasons not to Fall in Love (2009), Things I Wish I´d Known (2010), And Then It Happened (2011), The Mummyfesto ( 2013), The Marriage Mender (2014). Česky jí v nakladatelství Bookmedia vyšly knihy Před pikolou za pikolou (v originále While My Eyes Were Closed, 2016) a Až tady nebudu (After I've Gone, 2017).

Až tady nebudu je thriller, ve kterém figuruje dvaadvacetiletá Jess Mountová. Té se Facebook přehoupl o 18 měsíců – do dne, kdy zemřela a její profil se tak plní vzkazy od blízkých a před ní se tak otevírá její budoucnost. Uvidí tak i svého dosud nenarozeného syna a ocitá se před nelehkou výzvou, jak změnit běh událostí a zároveň zachránit syna nebo i sebe?

Námět jako takový je velmi zajímavý, aktuální a také trochu děsivý. Mysterióznost není přehnaná a naopak je ozvláštňujícím prvkem. Bez toho by se jednalo o obyčejný příběh o lásce - posluchači sledují, jak se mladičká Jess zamiluje do staršího a bohatého muže a vše mu podřídí. Důležitým tématem je také domácí násilí a mezilidské vztahy obecně.

Co se týče interpretace, tak nejvíc působivý je tady Aleš Procházka. Je totiž výborným kontrastem vůči projevu mladé Jess a její kamarádky Saddie v podání Andrey Elsnerové. Jeho hlas je hluboký, strohý a především plný emocí. Ten otcovský nadhled i láska z něj jen čiší a obdivuji, jak to zahrál. Andrea Elsnerová je však také dobrá, její hlas je moc příjemný a hlavně uvěřitelný – jako by se daný příběh stál opravdu jí. Třetí interpretkou je Lucie Kožinová ztvárňující Angelu – matku Lea, partnera Jess. Její projev je trochu přehnaný, ale pořád v mezích. Působí jako milovaná matka, jež chce být také skvělou tchýní, ale zároveň si však nechává v sobě tajemství.

Až tady nebudu je příjemná oddychovka, především pro mladší čtenářky. Někomu nemusí příběh sednout a připadat hodně naivní. Mně osobně audiokniha Před pikolou za pikolou nadchla mnohem více, ale další dílo Lindy Green si opět nenechám ujít.

az tady nebudu

Až tady nebudu
Autor: Linda Green
Interpreti: Lucie Kožinová, Andrea Elsnerová, Aleš Procházka
Vydavatelství: Bookmedia, Audiotéka
Délka: 10 hodin 54 minut
Typ: audiokniha
Hodnocení: 85 %

https://audioteka.com/cz/audiobook/az-tady-nebudu


 

Přihlášení



Martin Němec o svém otci, kterému věnoval knihu Josef Němec – Obrazy a kresby

Košatost a význam umělecké tvorby zobrazuje kniha s názvem Josef Němec – Obrazy a kresby, která současně přiblíží pracovní i soukromou tvář pražského výtvarníka. Jeho synem je Martin Němec, dnes renomovaný malíř a hudebník, duše rockových kapel Precedens a Lili Marlene, jenž potvrzuje, že jablko nepadlo daleko od stromu. Právě on je spolutvůrcem zmiňované výpravné knihy. A protože ji čeká 18. dubna pražský křest v Galerii Malostranské besedy, tak nevím, kdo by o knižní novince, o Josefu Němcovi a o jeho tvorbě povyprávěl víc než jeho syn Martin.

Sebepéče pro pečující

Spousta z nás se může ve svém životě dostat do situace, kdy bude potřebovat pomoc nebo se ocitne v roli pečujícího, ať už na osobní úrovni, nebo té profesionální. Ve společnosti je často zmiňována a probírána role potřebného, ale již se opomíjí myslet na roli pečovatele. I pečující osoba je pouze člověk, se svými silnými i slabými stránkami, který na sebe převzal neuvěřitelný závazek a zejména velkou zodpovědnost. Je potřeba si uvědomit, že i on má svůj soukromý život, své limity a omezené zásoby energie, zvláště v případě, kdy nemá z čeho čerpat.

Banner

Hledat

Rozhovor

Blanka Kovaříková: „Těžko odpouštím těm, kteří se dopouštějí křivd a podvodů…“

blanka kovarikova foto zdenek kovarikŘečeno s mírnou nadsázkou - novinářka a spisovatelka Blanka Kovaříková ráda zkoumá životy lidí z černobílých fotografií a filmů. Literatura faktu v jejím podání rozhodně není „suchá“, sa...

Praštěný nápad Kuny Elišky

Daliborovy dubnové tipy. Co pěkného si přečíst?

Možná jsme podlehli neoprávněnému dojmu, že léto tento rok dorazilo dříve. Jenže příroda změnila názor. Takže co s pošmournými, chladnými a deštivými večery? Máme pro vás opět Daliborovy knižní tipy, které se určitě budou hodit!

Čtěte také...

Přítelkyně z domu smutku nejsou žádní andělé

200knihaVyšla audiokniha Evy Kantůrkové - Přítelkyně z domu smutku a my vám přinášíme recenzi.

...

Literatura

Jak nacisté chtěli přestavět města v střední a východní Evropě

Ekonomizace prostoru perexNacistické Německo do poslední chvíle věřilo ve své vítězství. Dokládají to ustavičně promýšlené přípravy olbřímích přesunů „nevyhovujícího“ obyvatelstva a rovněž architektonické plány na ráznou přestavbu velkých měs...

Divadlo

Bouřlivé léto na Hradě

boure 200Letošní ročník Letních shakespearovských slavností otevře 28. června v Královské zahradě Pražského hradu premiéra Bouře. Magickou komedii plnou lásky, pletich, zázraků i odpuštění režíruje SKUTR. Generálním partnerem je skupina PPF.

...

Film

Dva filmaři jako hrdinové knih

Cap perexDvě umělecké školy, jak pražská Akademie múzických umění, tak brněnská Janáčkova akademie múzických umění, vydaly téměř současně životopisné publikace o filmařích, z nichž jeden obecenstvo (i odbornou veřejnost) sotva dokázal oslovit, zatímco druhý by...