Audiokniha Za sny potěší nejen milovníky Kryštof

Audiokniha Za sny potěší nejen milovníky Kryštof

Tisk

Za sny 200Vydavatelství Bookmedia pod značkou Audiotéka vydalo krátkou audioknihu Za sny, což je druhým knižním počinem Karin Krajčo Babinské. Toto dílo spolu také předčítají, což jen umocňuje posluchačský zážitek.



Karin Krajčo Babinská se narodila 27. června 1974 v Brně a vystudovala na FAMU obor filmová a televizní režie. Po škole se řadu let živila natáčením reklamních spotů. Natočila dva celovečerní filmy - Pusinky (2007) a Křídla Vánoc (2014). Režírovala nejúspěšnější klipy kapely Kryštof (Ty a já, Zůstaň tu se mnou, Šňůry) a také jejich velké koncertní show. Se svým manželem Richardem Krajčem žije v Praze, kde v domě plném kytar, koček a psů vychovávají tři děti. V roce 2016 založila hojně navštěvovaný blog Kecy, kecy, kecičky. O rok později vyšla stejnojmenná kniha a Karin se stala úspěšnou spisovatelkou.

Za sny vypráví příběh, který stojí za hitem Zůstaň tu se mnou skupiny Kryštof. Původně se mělo jednat o film, ale nakonec z toho sešlo a výsledkem je kniha a audiokniha. Děj se točí kolem Maxe, úspěšného mladého muže žijícího v Holandsku, který svůj život zasvětil práci. Žije sice v luxusu, ale schází mu něco více. Vše se tedy změní, když potká Marlu, krajanku z Čech. Ta je jeho opakem, má radost ze života, ale skrývá osudové tajemství. Společně se vydávají na cestu a servírují tak posluchači zajímavý příběh nejen o lásce a naději.

Za sny1

Poslech Za sny mě moc bavil, užívala jsem si známý a příjemný hlas Richarda Krajča i jeho ženy Karin. Oba byly pohlazením pro uši a příběh s nimi příjemně plynul. I když je pravda, že děj byl hodně předvídatelný a také dost sladký. Ocenila jsem také aktuálnost – lidí, kteří pro práci nevidí okolní svět a neuvědomují si tak jejich sny i dopady chování, je v dnešní době čím dál více.

Romantický příběh takového rázu každopádně nemusí být pro každého, ale za mě jako oddechovka byla audiokniha Za sny moc příjemná a čas s ní strávený rozhodně nelituji. A navíc si na Maxe a Marlu vždy vzpomenu, když v rádiu slyším „Budem se rvát, budeme řvát hrát nejlepší přátele…“

Za sny obalka

Za sny
Autor: Karin Krajčo Babinská
Interpreti: Richard Krajčo, Karin Krajčo Babinská
Vydavatelství: Audiotéka, Bookmedia
Délka: 4 hodiny 30 minut
Typ: audiokniha
Hodnocení: 85 %

https://audioteka.com/cz/audiobook/za-sny


 

Přihlášení



Martin Němec o svém otci, kterému věnoval knihu Josef Němec – Obrazy a kresby

Košatost a význam umělecké tvorby zobrazuje kniha s názvem Josef Němec – Obrazy a kresby, která současně přiblíží pracovní i soukromou tvář pražského výtvarníka. Jeho synem je Martin Němec, dnes renomovaný malíř a hudebník, duše rockových kapel Precedens a Lili Marlene, jenž potvrzuje, že jablko nepadlo daleko od stromu. Právě on je spolutvůrcem zmiňované výpravné knihy. A protože ji čeká 18. dubna pražský křest v Galerii Malostranské besedy, tak nevím, kdo by o knižní novince, o Josefu Němcovi a o jeho tvorbě povyprávěl víc než jeho syn Martin.

Sebepéče pro pečující

Spousta z nás se může ve svém životě dostat do situace, kdy bude potřebovat pomoc nebo se ocitne v roli pečujícího, ať už na osobní úrovni, nebo té profesionální. Ve společnosti je často zmiňována a probírána role potřebného, ale již se opomíjí myslet na roli pečovatele. I pečující osoba je pouze člověk, se svými silnými i slabými stránkami, který na sebe převzal neuvěřitelný závazek a zejména velkou zodpovědnost. Je potřeba si uvědomit, že i on má svůj soukromý život, své limity a omezené zásoby energie, zvláště v případě, kdy nemá z čeho čerpat.

Banner

Hledat

Rozhovor

Aké má Maťo Ďurinda plány?

durinda200Maťo Ďurinda, spevák zo skupiny Tublatanka, koncertoval na Cibula festivale v Holíči a svojou hudbou si získal celé publikum, ktoré rozospieval a roztancoval. Po svojom koncerte sa s nami podelil aj o svoje pocity a najbližšie plány.

...

Praštěný nápad Kuny Elišky

Daliborovy dubnové tipy. Co pěkného si přečíst?

Možná jsme podlehli neoprávněnému dojmu, že léto tento rok dorazilo dříve. Jenže příroda změnila názor. Takže co s pošmournými, chladnými a deštivými večery? Máme pro vás opět Daliborovy knižní tipy, které se určitě budou hodit!

Čtěte také...

Jiří Walker Procházka – Hvězdní honáci

hve 200Velkolepé galaktické dobrodružství pojaté ve stylu starých westernů. Mezihvězdnou přepravu zajišťují gigantické hyperprostorové bytosti zvané „krávy“. Na jejich cestě napříč prostorem je doprovázejí jejich ochránci, vesmírní „honáci.“ Celá osídlená Galaxi...


Literatura

Připomeňte si před olympiádou nejúžasnější příběhy z ní

nejuzasnejsi pribehy 200Po knize Proč se hraje fotbal jedenáct na jedenáct se Luciano Wernicke pustil do zpracování událostí z olympijských her. Výsledkem je kniha Nejúžasnější příběhy z olympijských her, která vyšla v edici Universum.

Divadlo

Veroničin pokoj v divadle Reduta v Brně

Veronicin pokoj 200Jedna za scén Národního divadla v Brně, staroslavná Reduta kde byl divadelní sál přestavěn  v roce 1773 a čekal na nové otevření po rekonstrukci až v roce 2005, je malý prostorem, velký svými ambicemi..  Za deset let té nové existen...

Film

Prolomení kódu Enigmy postrčilo soukolí světových dějin

KodEnigmy perexŽivotopisné válečné drama Kód Enigmy vypráví příběh matematického génia, který díky svému úžasnému talentu pomohl zkrátit 2. světovou válku a zachránil tak tisíce lidských životů. Profesor matematiky a kryptoanalytik Alan Turing se spol...