Darda v podání Báry Hrzánové: Vzpruha pro ženy, co maj v životě pech!

Darda v podání Báry Hrzánové: Vzpruha pro ženy, co maj v životě pech!

Tisk


darda douskova hrzanovaDarda
- audiokniha - je volným pokračováním bestsellerů Hrdý Budžes a Oněgin byl Rusák autorky Ireny Douskové. Audioknihu předčítá nepřekonatelná Barbora Hrzánová. Její melodický hlásek má spoustu poloh a tak všechny postavy dostávají nezaměnitelnou charakteristiku.

 

Příběh se odehrává v současnosti a jeho hlavní hrdinkou je Helenka Součková, kterou můžete znát již z románů Ireny Douskové Hrdý Budžes a Oněgin byl Rusák. Dospěla, je herečkou v pražském divadle, hraje v populárních seriálech, má dvě děti, několik věrných kamarádů, vzpomínky na otce pohřbeného v Izraeli a neztratila smysl pro humor. Což je zvláště obtížné v situacích, do kterých se nečekaně dostane. Nejdříve ji opustí manžel Jindřich Darda, protože si, zcela pragmaticky, najde mladší milenku. Po trápeních s rozchodem následuje další darda - Helena závažně onemocní a prožívá stavy, které zná každý těžce nemocný člověk. Irena Dousková svou knihu pojala jako závěrečnou část trilogie, s jasnými autobiografickými rysy. Skutečný prožitek mezních situací a schopnost jeho sdělení je neocenitelnou předností zajímavého, vtipného a silného románu.

Samotné vyprávění je proloženo vtipnými básničkami o lamách a velbloudech, jsou to vlastně takové kratinké bajky. Helenka Součková a její děti se baví tím, že na různé rodinné situace napasují nějaké velbloudí nebo lamí verše, jako například: „Když už nemůže být vůdce, stane se z velblouda svůdce“.

DARDA

Audiokniha má 20 kapitol, z nichž každá trvá zhruba 20-30 minut. Tato verze kompletu Vám díky možnostem digitálního světa přináší kapitolu 17 v nezkrácené podobě - tedy o cca 9 minut delší než je na fyzických CD!

Jednotlivé kapitoly jsou zakončeny hudebními motivy, které dokreslují atmosféru právě vyslechnutého vyprávění a jsou příjemným předělem, během kterého se vám utřídí v hlavě myšlenky a dojmy.

Darda
Autor: Irena Dousková
Interpret: Barbora Hrzánová
Délka: 6 hod. 40 min.
Hodnocení: 85%

Zdroj foto: Audiotéka.cz



 

Přihlášení



Aneta Žabková: Největší radost mi uděláte kusem klacku z lesa

Vystudovala FAMU (katedra animované tvorby), vytvořila čtyři animované filmy, které získaly řadu ocenění, je úspěšnou ilustrátorkou mnoha dětských knih a přispívá do několika časopisů jako jsou Puntík či Tečka, spolupracovala i s Mateřídouškou a Sluníčkem. Řeč je o Anetě Žabkové.

Po Vodníkovi přichází neméně skvělá Dceřina kletba

Česká spisovatelka Tereza Bartošová zaujala tuzemskou čtenářskou obec předchozím titulem Vodník. Jednalo se o případ, který smrdí bahnem. Nyní přichází Dceřina kletba lákající na obálce na to, že si starý zločin žádá nové oběti.

Banner

Hledat

Rozhovor

SKUPINA KRAUSBERRY SLAVÍ: JEDENATŘICET LET S JEDENATŘICETI PECKAMI

kraus200Zaplaťpánbůh za některé vyhazovy! Kdyby nemusel Martin Kraus odejít z kapely Bluesberry, asi by nevznikla kapela Krausber ry. Scéna české populární hudby by byla ochuzena o energií nabitou, originální skupinu, o písničky jako třeba Vlakem na Kolín, S...

Praštěný nápad Kuny Elišky

Výborné herecké kreace a silné téma nabízí nový český film Sucho

Sucho to je tísnivé vesnické drama. Na jedné straně velkostatkář a na straně druhé chudý "kolchozník", který nutí rodinu k soběstačnému životu, ale také klíčící láska revoltujících mladých lidí. Zatímco ona je dcerou chudého farmáře, on synem vlivného agrárníka, který sice dává práci půlce dědiny, nicméně půdu, vodu a krajinu devastuje chemií. To je obrazově vytříbený a emočně nabitý film režiséra Bohdana Slámy, který je i autorem scénáře.

Čtěte také...

ANDĚLÉ SMRTI: Napínavý, znepokojivě temný a do děsivých podrobností propracovaný thriller

Andele smrti 200V katedrále je nalezena zavražděná žena a o několik hodin později je objeven oběšený muž. Oba mrtví mají na vnitřní straně stehna stejné, amatérsky udělané tetování. Ti dva měli cosi společného, jenže co?

...

Literatura

Vydejte se za zákulisím Opravdových zločinů

opravdove zlociny 200V nakladatelství CPRess vyšla kniha Opravdové zločiny vycházející ze stejnojmenného oceněného podcastu, za kterým stojí Lucie Bechynková a Barbora Krčmová.

 

...

Divadlo

Sbor Dejvického divadla přinesl do Zlína hru Kakadu

kakadu 200Zlín ožil již 20. ročníkem mezinárodního kulturního festivalu Setkání/Stretnutie a měl tu čest přivítat i část sboru Dejvického divadla. Ti nám předvedli hru Kakadu, která nám v obrazech a útržcích ze života mladé autistické ženy reflektuje svět.

Film

Začne 22. ročník Festivalu francouzského filmu

FFF perexMezi 20. listopadem a 1. prosincem 2019 se uskuteční v pořadí již 22. FESTIVAL FRANCOUZSKÉHO FILMU. Kromě Prahy zavítá do dalších českých a moravských měst – do Brna, Českých Budějovic, Hradce Králové a Ostravy. Opět nabídne bohatý p...