Jaké audioknihy by vám neměly uniknout

Jaké audioknihy by vám neměly uniknout

Tisk

audioknihy brusinky200Na poli mluveného slova a audioknih se objevilo několik novinek, které rozhodně stojí za zmínku. Například Heda Gablerová od Henrika Ibsena, za kterou stojí Vilma Cibulková. Fanoušci Miroslava Horníčka si přijdou na své hned ve dvou počinech – Listy z Provence a Malá noční rozprava. Dětem můžete pustit Stelu Zázvorkovou vyprávějící o kačence Matyldě a vy se zaposlouchat do Brusinek od Báry Nesvadbové.


Brusinky pro maminky i tatínky

Brusinky, to je audiokniha plná fejetonů, povídek a glos o životě, lásce, přátelství, partnerství, rodičovství a také sexu. Bára Nesvadbová má svoje věrné čtenářky, kterým život předkládá takový, jaký opravdu je, ale činí tak s lehkostí i laskavou ironií. Pro muže to pak může být příjemná exkurze nebo alespoň drobný klíč k pochopení dámského světa.

Audiokniha je rozdělena do tří tematických celků – Milenky, Manželky, Rozvod a co dál – a předčítají ji Markéta Hrubešová a Ivana Jirešová.

Jen v tomto týdnu ji na serveru Audiotéka.cz seženete za exklusivní cenu 99 Kč.

audioknihy brusinky

Ženu současnosti představuje Vilma Cibulková

Heda Gablerová je jedno z nejvýznamnějších děl Henrika Ibsena z roku 1890. Díky víceznačnosti dramatu a modernímu překladu Františka Fröhlicha se z něj pod vedením režisérky Hany Kofránkové stává stále promlouvající ženský příběh o svízelích života.

Tato rozhlasová hra se honosí i několika oceněními (Prix Bohemia pro režisérku a Neviditelný herec pro hlavní aktérku Vilmu Cibulkovou), velkou zásluhu na tom má právě Vilma, které sekundují výrazné mužské hlasy Lukáš Hlavica, Ivan Trojan a Viktor Preiss.

audioteka heda-gablerova-duze

Dvakrát s Miroslavem Horníčkem

O audioknize plné Miroslavových vzpomínek Listy z Provence jsme vás nedávno informovali v samostatném článku. Druhou audioknihou je pak Malá noční rozprava, která se také týká vzpomínek a zdůrazňuje oblíbené knihy pana Horníčka. Vyprávění je protkáno ukázkami hudby jeho oblíbených autorů Johana Sebastiana Bacha, Clauda Debussyho, Igora Stravinského, Dmitrije Šostakoviče, Leoše Janáčka, Bohuslava Martinů a dalších.

Nahrávka vznikla ve dnech 3. a 4. dubna 1985 ve studiu Lucerna a dnes vychází jako připomínka desetiletého výročí úmrtí pana Horníčka († 15. února 2003).

audiokniha mala-nocni-rozprava-duze

Rozvíjejte se s audioknihami

Pokud se zajímáte o osobní rozvoj, jsou tu pro vás hned tři zajímavé knihy – dvě z pera Davida Grubera a třetí od Renaty Kronowetterové. Ta nese název Nový začátek a poodhalí vám tajemství o skutečné změně – udělá tlustou čáru za minulostí, nastartuje kariéru a život, po kterém jste vždy snili. Audiokniha, která pojednává o životních změnách a výzvách vznikla ve spolupráci s Brianem Tracym a je předčítána autorkou – Renatou Kronowetterovou.

A knihy Davida Grubera? Jeho prvotina Jak dosáhnout úspěchu vyšla v roce 1985 a tehdy byla vyprodána za 16 hodin. Jak název knihy napovídá, tento kouč pomáhá lidem především v oblasti úspěchu, a to různého typu – zdravotního, kulturního, rodinného, sexuálního a podobně.

Druhá audiokniha Pokud neprodáte, jako byste nebyli obsahuje 111 rad a tipů seřazených do 11kapitol. Týkají se například sběru informací o zákazníkovi, reklamy, budování vztahu a dalších důležitých věcí. Vše je podepřeno zkušenostmi autora nejen z oblasti prodeje knih, ale i kurzů a komodit.

audioknihy pokud-neprodate-jako-byste-nebyli

Putujte po světě s Matyldou a Stelou

Na závěr tip na audioknihu pro děti namluvenou samotnou Stellou ZázvorkovouMatylda. Vyprávění o této zkušené kachně v nejlepších letech je z pera Hany Lamkové. Matyldu můžete znát i z Večerníčku a zde si poslechnete historky například o zajícovi, námluvách, pokladě nebo svatebním daru.

Zdroj informací a foto: audioteka.cz


 

Přihlášení



Martin Němec o svém otci, kterému věnoval knihu Josef Němec – Obrazy a kresby

Košatost a význam umělecké tvorby zobrazuje kniha s názvem Josef Němec – Obrazy a kresby, která současně přiblíží pracovní i soukromou tvář pražského výtvarníka. Jeho synem je Martin Němec, dnes renomovaný malíř a hudebník, duše rockových kapel Precedens a Lili Marlene, jenž potvrzuje, že jablko nepadlo daleko od stromu. Právě on je spolutvůrcem zmiňované výpravné knihy. A protože ji čeká 18. dubna pražský křest v Galerii Malostranské besedy, tak nevím, kdo by o knižní novince, o Josefu Němcovi a o jeho tvorbě povyprávěl víc než jeho syn Martin.

Sebepéče pro pečující

Spousta z nás se může ve svém životě dostat do situace, kdy bude potřebovat pomoc nebo se ocitne v roli pečujícího, ať už na osobní úrovni, nebo té profesionální. Ve společnosti je často zmiňována a probírána role potřebného, ale již se opomíjí myslet na roli pečovatele. I pečující osoba je pouze člověk, se svými silnými i slabými stránkami, který na sebe převzal neuvěřitelný závazek a zejména velkou zodpovědnost. Je potřeba si uvědomit, že i on má svůj soukromý život, své limity a omezené zásoby energie, zvláště v případě, kdy nemá z čeho čerpat.

Banner

Hledat

Rozhovor

Každá žena na hlavě nosí neviditelnou korunku, říká Miss Czech Republic Karolína Kopíncová

karolina kopincova6 (2)Když zahlédnete Miss Czech Republic 2020, Karolínu Kopíncovou, máte pocit, že vidíte spanilou princeznu. Tato nádherná tmavooká hnědovláska svým půvabem bere každému dech, a to bez nadsázky. J...

Praštěný nápad Kuny Elišky

Daliborovy dubnové tipy. Co pěkného si přečíst?

Možná jsme podlehli neoprávněnému dojmu, že léto tento rok dorazilo dříve. Jenže příroda změnila názor. Takže co s pošmournými, chladnými a deštivými večery? Máme pro vás opět Daliborovy knižní tipy, které se určitě budou hodit!

Čtěte také...

Dědeček Oge, učení sibiřského šamana

oge200Hledáte-li posluchačský skvost, kde se vlídná barva hlasu Jaroslava Duška bude snoubit s dokonale vypracovaným textem, kde každé slovo je dokonale promyšlený poklad, pak v rukou držíte správnou audioknihu.

...

Literatura

Cestovatel, věž a červ


cestovatel vez cert200Jedna z kvalitných kníh odbornej literatúry, ďalší zo skvostov Alberta Manguela, v ktorom (žiaľ či našťastie) nájdeme sami seba.

 

 <...

Divadlo

Milostný příběh prokletých básníků v podání Matěje Stropnického a Daniela Krejčíka

foto La fabrika perexPoutavou výukou dějepisu je divadelní hra Úplné zatmění, kterou má na programu pražská La fabrika. Divoký život dvou přátel a milenců je totiž příběhem prokletých básníků Paula Marie Verlaine (30. března 1844 Mety – 8. ledn...

Film

Bláznivá komedie aneb Což takhle dát si špenát

altKomedie Což takhle dát si špenát vznikla v roce 1977 a od té doby patří mezi nejlepší filmy, které se u nás vůbec kdy podařilo natočit. Velmi vhodně navržené hlavní postavy, které se dostávají vinou stroje na omlazování do rů...