Audiotéka přeje dětem

Audiotéka přeje dětem

Tisk

AUDIOTEKA snidane-u-tiffanyho 200Audiotéka tentokrát myslí především na děti – připravila si pro ně příběhy Edudanta a Francimora, pohádky o veverčákovi Koudelkovi či třeba Miloše Nesvadbu. K tomu všemu jako bonus klasika americké literatury Snídaně u Tiffanyho za skvělou cenu.

 

 

Kdo by neznal večerníček o dvou vykutálených čarodějnických bratrech Edudantu a Francimorovi, může si o jejich lapáliích poslechnout audioknihu s vyprávěním Milana Šteindlera. Autorem knižní předlohy je Karel Poláček, díky němuž se můžete přenést do říše kouzel, fantastiky a humoru. Tam na vás čeká kouzelnice Halabába, kozel Rudolf, drak Verpanides, kocour Šmakovník a především silnější Edudant a hubený Francimor!

AUDIOTEKA edudant-a-francimor

Že musí být veverka vždy jen žena? Omyl! Přichází Veverek Koudelka! Audiokniha Veverek Koudelka a další dvě pohádky s Lubomírem Lipským vychází u příležitosti 90. narozenin velké osobnosti Lubomíra Lipského. Kromě Koudelky se můžete těšit na Pohádku s Hvězdičkou a Pohádku o kouzelných rohačkách.

AUDIOTEKA veverek-koudelka-a-dalsi-dve-pohadky-s-lubomirem-lipskym

Buďte si jisti, že je pro vás připravena pořádná porce pohádek! Protože jako malý dárek k narozeninám může český herec a ilustrátor Miloš Nesvadba považovat digitalizaci jeho gramodesky Miloš Nesvadba dětem. Ta poprvé vyšla v roce 1989. Kromě osobnosti Miloše Nesvadby zde uslyšíte Dagmar Sedláčkovou , Magdalenu Rychlíkovou a Milana Friedla.

AUDIOTEKA milos-nesvadba-detem

Správná mluva je velmi důležitá nejen u dětí. Především pro ty je ale určena audiokniha Kdo mi, děti poví... s lekcemi výuky správné řeči od Marie Zbořilové. Nahrávka s hlasem M. Procházkové je sice z osmdesátých let, ale nic to nemění na její funkčnosti. Najdete zde například vybrané říkánky z knihy Brousek pro tvůj jazýček, pokyny ke gymnastice mluvidel či písničky.

Pro dospělé jsou tentokrát určeny jen dvě audoknihy, a to se záznamy z přednáškového fóra Světa Grálu v Brně. První z nich je Neviditelný svět jako odemknutá pokladnice, která obsahuje přednášky inženýra Artura Zatloukala. Ten je stále činný ve vydavatelství Integrál Brno, Nadaci Hnutí Grálu a pracuje jako redaktor časopisu Svět Grálu. Na druhé se podílela Rakušanka Margot Ruis, kterou tlumočí PhDr. Magdaléna Havlová. Audiokniha nese název Bytosti přírody a léčení země - život s neviditelným světem – a autorka na ní vypráví o bytostech přírody, se kterými se při svých cestách po světě setkala a jejich vlivu. 

AUDIOTEKA neviditelny-svet-jako-odemknuta-pokladnice

Zdroj informací a foto: audioteka.cz


 

Přihlášení



Aneta Žabková: Největší radost mi uděláte kusem klacku z lesa

Vystudovala FAMU (katedra animované tvorby), vytvořila čtyři animované filmy, které získaly řadu ocenění, je úspěšnou ilustrátorkou mnoha dětských knih a přispívá do několika časopisů jako jsou Puntík či Tečka, spolupracovala i s Mateřídouškou a Sluníčkem. Řeč je o Anetě Žabkové.

Po Vodníkovi přichází neméně skvělá Dceřina kletba

Česká spisovatelka Tereza Bartošová zaujala tuzemskou čtenářskou obec předchozím titulem Vodník. Jednalo se o případ, který smrdí bahnem. Nyní přichází Dceřina kletba lákající na obálce na to, že si starý zločin žádá nové oběti.

Banner

Hledat

Rozhovor

„Děti si tancem osvojí koordinaci těla, získají fyzickou kondici, učí se pracovat ve skupině, a hlavně nesedí doma u počítače nebo televize.“

mezinarodni centrum tance 200Přečtěte si rozhovor s Kristýnou Kronovetrovou, jednatelkou a vedoucí produkce Mezinárodního centra tance a Tanečního centra Praha. Zjistíte v něm, jak se dostala do tanečního světa, v čem tkví výhody tance a n...

Praštěný nápad Kuny Elišky

Výborné herecké kreace a silné téma nabízí nový český film Sucho

Sucho to je tísnivé vesnické drama. Na jedné straně velkostatkář a na straně druhé chudý "kolchozník", který nutí rodinu k soběstačnému životu, ale také klíčící láska revoltujících mladých lidí. Zatímco ona je dcerou chudého farmáře, on synem vlivného agrárníka, který sice dává práci půlce dědiny, nicméně půdu, vodu a krajinu devastuje chemií. To je obrazově vytříbený a emočně nabitý film režiséra Bohdana Slámy, který je i autorem scénáře.

Čtěte také...

Čapkova Věc Makropulos – jedinečná nahrávka z roku 1975 nyní na CD

Karel Čapek napsal Věc Makropulos v roce 1922 – utopickou komedii o třech dějstvích s proměnou dopisoval při svém prázdninovém pobytu v Tatranské Lomnici v červenci. Premiéra se odbyla v listopadu téhož roku v Městském di...


Literatura

Michael Crichton na stopě zločinu: Velká vlaková loupež

velka vlakova loupe 200Kniha Zlín vydala v červnu klasický román Michaela Crichtona Velká vlaková loupež, který popisuje jeden z největších zločinů v dějinách. Dáte popisnému příběhu z viktoriánského období šanci?

Divadlo

Kašpaři budou hrát opět u Bezručů

kaspari200Pražský Divadelní spolek Kašpar již tradičně přiváží do Ostravy k Bezručům výběr ze svého repertoáru. Letos Kašpaři přivezou čtyři tituly, které představí na jevišti Divadla Petra Bezruče od 19. do 24. března 2022.

...

Film

Karel Zeman a jeho kouzelný svět

zeman09Česká animovaná tvorba měla ve svých počátcích - zejména v 50. letech - dva mezinárodně uznávané velikány: v Praze Jiřího Trnku a ve Zlíně Karla Zemana. Oba posloužili komunistickému režimu jako svého druhu výkladní skříň, když skrze ně mohl tvrdit, jak št...