Návrat k Babičce přinesl Libuši Šafránkové zlato

Návrat k Babičce přinesl Libuši Šafránkové zlato

Tisk

Safrankova 200Libuše Šafránková převzala zlatou desku, která jí byla udělena za audioknihu Babička. Populární českou dětskou knihu namluvila na 3CD. Nová nahrávka, která vyšla u vydavatelství Popron Music má velké úspěchy. Unikátní spojení klasického díla Boženy Němcové s interpetací nejoblíbenější české herečky činí z této audioknihy doslova kulturní událost. Posluchači nahrávku Babičky odměnili zlatou deskou.

 

Režisér Jan Jiráň připravil pro všechny generace posluchačů velký zážitek:“ Překvapuje mne, že za Babičku, která je naším národním stříbrem, se dává zlatá deska. Jsem tomu rád a jsem opravdu vděčný, že jsem se mohl s Libuškou Šafránkou a s „Babičkou“ takto setkávat,“ prozradil při předávání známý režisér.

Radost ze zlaté desky měla i Libuše Šafránková, která ve slavném filmovém zpracování Babičky ztvárnila Barunku.

Oblíbená herečka se setkává s „Babičkou“ už potřetí. Poprvé tomu bylo na konzervatoři, kdy ji obsadil režisér Antonín Moskalyk do své adaptace televizního filmu. Herečka byla velmi potěšena, když se mohla znovu s knihou Babička potkat při nahrávání této audioknihy. V té době ještě vůbec netušila, že se spolu setkají také potřetí, právě při přebírání zlaté desky. Z převzatých zlatých desek s režisérem Janem Jiráněm měli velkou radost, jak ukazují fotografie z této události. Spolupráci s režisérem Janem Jiráněm si Libuška Šafránková vždy velmi pochvaluje. Oceněná nahrávka, podmalovaná scénickou hudbou nadchne krásnou češtinou a klasickým vyprávěním.

Safrankova-Jiran-2

Oproti filmovému zpracování měla oblíbená herečka na audioknize možnost ztvárnit řadu postav, kterým vtiskla charakteristické rysy hlasu i mluvy. Nejvíc, samozřejmě, připomíná všem její Barunku z filmového zpracování, ale dokáže být přesvědčivě i laskavou a moudrou babičkou nebo vznešenou paní kněžnou.


 

Přihlášení



Aneta Žabková: Největší radost mi uděláte kusem klacku z lesa

Vystudovala FAMU (katedra animované tvorby), vytvořila čtyři animované filmy, které získaly řadu ocenění, je úspěšnou ilustrátorkou mnoha dětských knih a přispívá do několika časopisů jako jsou Puntík či Tečka, spolupracovala i s Mateřídouškou a Sluníčkem. Řeč je o Anetě Žabkové.

Po Vodníkovi přichází neméně skvělá Dceřina kletba

Česká spisovatelka Tereza Bartošová zaujala tuzemskou čtenářskou obec předchozím titulem Vodník. Jednalo se o případ, který smrdí bahnem. Nyní přichází Dceřina kletba lákající na obálce na to, že si starý zločin žádá nové oběti.

Banner

Hledat

Rozhovor

Aleš Cibulka, moderátor České tajenky a Toboganu, zahradničí a chystá se koupit vertikutátor

ales cibulka200S Alešem Cibulkou se od ledna letošního roku můžeme potkat vpodvečer každého všedního dne u České tajenky. Tato vědomostní ryze česká soutěž, kterou připravila TV Barrandov, si rychle našla...

Praštěný nápad Kuny Elišky

Výborné herecké kreace a silné téma nabízí nový český film Sucho

Sucho to je tísnivé vesnické drama. Na jedné straně velkostatkář a na straně druhé chudý "kolchozník", který nutí rodinu k soběstačnému životu, ale také klíčící láska revoltujících mladých lidí. Zatímco ona je dcerou chudého farmáře, on synem vlivného agrárníka, který sice dává práci půlce dědiny, nicméně půdu, vodu a krajinu devastuje chemií. To je obrazově vytříbený a emočně nabitý film režiséra Bohdana Slámy, který je i autorem scénáře.

Čtěte také...

Co se stalo na Vánoce roku 1940 v bohatém domě s dobrou pověstí? Co vyšetřila policie a co zjistila P. D. Jamesová?

vanocni vrazda200Vánoční vražda v zamčené knihovně aneb zážitek, který přivedl slavnou spisovatelku P. D. Jamesovou k psaní detektivních příběhů.

 

...

Literatura

C. D. Payne a jeho Helena

dedictvi helena payne 200Americký spisovatel C. D. Payne, otec Nicka Twispa a série Mládí v hajzlu, přišel po knize Neviditelný s dalším poutavým čtením. Jedná se o knihu Dědictví aneb jak Helena ke št...

Divadlo

Herec Lukáš Janota slaví významné životní jubileum

Lukas Janota200Ve středu 4. října 2023 oslavil své 40. narozeniny dlouholetá herecká opora muzikálového souboru Městského divadla Brno Lukáš Janota.

...

Film

Mezinárodní festival A-FilmTeensFest nabídne poutavé filmy vytvořené dětmi a teenagery. Poprvé vyhlašuje filmovou soutěž zaměřenou na vztah k domovu

A-FilmTeensFest 200Více než 160 filmů ze 37 zemí světa se představí na 3. ročníku mezinárodní filmové přehlídky A-FilmTeensFest 2023 (AFTF), jejímž generálním partnerem je Nadační fond ŠKODA AUTO. Poutavé, originální a často i překvapivé snímky vytvoři...