Anketa Neviditelný herec v plném proudu

Anketa Neviditelný herec v plném proudu

Tisk

herec perexJiž téměř měsíc docházejí do redakce Týdeníku Rozhlas stovky hlasů pro nejoblíbenější rozhlasové herce a herečky. Sedmnáctý ročník ankety Neviditelný herec byl vyhlášen v sobotu 22. června v přímém přenosu pořadu Tobogan na Dvojce Českého rozhlasu. Nominováno bylo celkem 30 herců a hereček za výkony v rozhlasových hrách, četbách na pokračování a dramatizovaných četbách, které zazněly na vlnách Českého rozhlasu v sezoně 2012/2013.

 

Anketu tradičně vyhlašuje Týdeník Rozhlas ve třech kategoriích: 1) herec, 2) herečka, 3) slovesná realizace (hra, četba apod.). Hlasovat je možno až do 15. září buď vyplněným anketním lístkem v Týdeníku Rozhlas, SMS zprávou na čísle 907 77 04 ve tvaru HERECmezeraPRIJMENIHERCE (cena 1 SMS je 4 Kč) nebo na webové adrese www.radioservis-as.cz. Na této adrese jsou rovněž uvedeny veškeré informace o anketě. Výsledky ankety budou vyhlášeny v přímém přenosu pořadu Tobogan na Dvojce Českého rozhlasu v sobotu 28. září 2013. Vyhlašují se tři nejúspěšnější herci a herečky a jedna nejoblíbenější slovesná realizace. Sto dvacet vylosovaných účastníků ankety získá odměny (zájezd do Řecka, pobyt v lázních Jáchymov, knihy, CD, kosmetické balíčky, vstupenky na kulturní akce apod.). Během uplynulých patnácti ročníků se vítězi ankety stali například Viktor Preiss, Josef Somr, František Němec, Boris Rösner, Luděk Munzar, Petr Kostka, Miroslav Donutil, Tomáš Töpfer, Tatjana Medvecká, Hana Maciuchová, Jana Preissová, Vilma Cibulková, Daniela Kolářová. V loňském roce získali nejvíce posluchačských sympatií Viktor Preiss a Simona Stašová, z rozhlasových slovesných útvarů se nejvíce líbila dramatizace románu Julese Verna Na kometě v režii Dimitrije Dudíka.

herec

Seznam nominovaných v 16. ročníku ankety Neviditelný herec:

Igor Bareš, Jan Dolanský, Vojtěch Dyk, Jaroslav Dušek, Petr Jeništa, Oldřich Kaiser, Jiří Lábus, Norbert Lichý, Jan Maléř, František Němec, Václav Neužil, David Novotný, Jiří Ornest, Martin Stránský, Ivan Trojan, Petr Vaněk, Ondřej Vetchý, Jan Vondráček, Jiří Vyorálek, Pavla Beretová, Magdaléna Borová, Petra Bučková, Dana Černá, Hana Kofránková, Daniela Kolářová, Taťjána Medvecká, Dagmar Novotná, Tereza Richtrová, Alena Sasínová-Polarczyk, Johana Tesařová.

Anketa probíhá od 24. června do 15. září 2013

http://www.radioservis-as.cz/nev_herec13.htm


 

Přihlášení



Aneta Žabková: Největší radost mi uděláte kusem klacku z lesa

Vystudovala FAMU (katedra animované tvorby), vytvořila čtyři animované filmy, které získaly řadu ocenění, je úspěšnou ilustrátorkou mnoha dětských knih a přispívá do několika časopisů jako jsou Puntík či Tečka, spolupracovala i s Mateřídouškou a Sluníčkem. Řeč je o Anetě Žabkové.

Po Vodníkovi přichází neméně skvělá Dceřina kletba

Česká spisovatelka Tereza Bartošová zaujala tuzemskou čtenářskou obec předchozím titulem Vodník. Jednalo se o případ, který smrdí bahnem. Nyní přichází Dceřina kletba lákající na obálce na to, že si starý zločin žádá nové oběti.

Banner

Hledat

Rozhovor

Píšu většinou o tom, co se děje mně, nebo lidem v mém okolí

Natálie Kocábová - foto ČTKPSvoji první povídku napsala v osmi letech a již tehdy si uvědomila, že psaní je jejím posláním. První básnickou sbírku vydala v osmnácti letech a v devatenácti první knihu. Na svém kontě má přes...

Praštěný nápad Kuny Elišky

Výborné herecké kreace a silné téma nabízí nový český film Sucho

Sucho to je tísnivé vesnické drama. Na jedné straně velkostatkář a na straně druhé chudý "kolchozník", který nutí rodinu k soběstačnému životu, ale také klíčící láska revoltujících mladých lidí. Zatímco ona je dcerou chudého farmáře, on synem vlivného agrárníka, který sice dává práci půlce dědiny, nicméně půdu, vodu a krajinu devastuje chemií. To je obrazově vytříbený a emočně nabitý film režiséra Bohdana Slámy, který je i autorem scénáře.

Čtěte také...

Audiokniha nasadila Poslední aristokratce korunu

aristokratka 200Vydavatelství OneHotBook dalo vzniknout audioknize nejlepší humoristické knihy roku 2012 – Poslední aristokratce od Evžena Bočka. Život jí vdechla talentovaná Veronika Kubařová a rozhodně se nemá za co stydět.


Literatura

Milovníci islandské Yrsy opět zaplesali

poprava 200Titulem letošního jara se pro milovníky severské krimi rozhodně stal titul Poprava od Yrsa Sigurdardóttir, který pod značkou Metafora přineslo nakladatelství Grada.

 

...

Divadlo

V Divadle Polárka budou mít všech 5 pohromadě

polarka 200Brněnské divadlo pro děti a mládež, Divadlo Polárka, oznámilo dramaturgický plán na sezónu 2022/2023. Pro ně to bude už 25., takže se rozhodli ukázat, že mají všech pět pohromadě.

...

Film

Temný rytíř povstal představuje důstojné zakončení Nolanovy temné trilogie

temny rytir povstalFanoušci temného rytíře se konečně dočkali. Po bezmála čtyřech letech se Bruce Wayne alias maskovaný hrdina z Gotham city opět vrací na plátna kin. To vše prostřednictvím režiséra, který před téměř sedmi let...