Prázdniny s dráčkem

Prázdniny s dráčkem

Tisk

prazdniny s drackem perexVojta je malý chlapec, který žije s rodiči ve městě. Naštěstí má ale babičku a dědečka na venkově, kam často a rád jezdí. A nejinak tomu bylo i o prázdninách, po kterých měl jít do školy.

 

 

Tady, na vesnici, není o zážitky nouze, však to už Vojta dobře ví. Umí už spoustu věcí, které ho tady dědeček naučil. Třeba sbírat vajíčka u slepiček. A to dělá Vojta moc rád, protože takové čerstvé vajíčko má úplně jiné kouzlo než to, které si koupíte někde v supermarketu. Při jedné výpravě do kurníku najde ale jedno vajíčko úplně jiné. Je celé zelené a ještě k tomu kropenaté. Schová si jej do sena a je zvědavý, kde se tam vzalo a co s ním bude dál.

A právě tady začíná zvláštní, dobrodružný příběh, který se zalíbí nejednomu klukovi a určitě i holčičkám. Co všechno Vojta o prázdninách zažil s novým malým dračím kamarádem Bronťou, se naši malí dozví během stošedesáti minut, které stráví spolu s Evou Hruškovou a Janem Přeučilem, kteří knihu načetli. A že se čtení zhostili na výbornou, o tom není nejmenších pochyb. A tak vaše děti, a nakonec i vy, můžete prožít příběh u řeky, v lese, na pouti nebo ve škole.

Musím přiznat, že jsem si to sama víc užila, když jsem nastražila uši a přenesla se zpátky do dětských let. Představovala jsem si, jak jsem malá holka a bylo to báječné poslouchání. On totiž poslech vnímaný pohledem dospěláka nemá to kouzlo. My už přece víme, se setkání s dráčkem, který navíc ještě mluví, není reálné. Ale děti jsou knihy nepopsané a milují příběhy plné fantazie, legrace a tajemství.

Pojďme být zase na chvíli dětmi, pojďme nemyslet na to, co existuje a co ne, pojďme jen vnímat příběhy, které herečtí manželé přednesli skvěle a důvěryhodně. Nakonec, vždyť každý dospělý má rád pohádky. A u zvukového záznamu máme navíc ten bonus, že můžeme zapojit i vlastní představivost a popřemýšlet si, jaké by to bylo, kdyby se to pravdu stalo.

A tak už jen: příjemný poslech!

Prázdniny s dráčkem

prazdniny s drackem

Žánr: Audiokniha pro děti od 6 let
Nakladatelství: Fragment, Praha 4
Rok vydání: 2013, 2540. publikace, vydání první
Vypráví: Eva Hrušková a Jan Přeučil
Hudba: Jaroslav Pejčoch
Nahráno: ve studiu Kurfa, formát MP3 Nahrávka vznikla podle stejnojmenné knihy
Stopáž: 1 hodina 40 minut 

Hodnocení: 90%

Zdroj foto/obálka: www.fragment.cz


 

Přihlášení



Martin Němec o svém otci, kterému věnoval knihu Josef Němec – Obrazy a kresby

Košatost a význam umělecké tvorby zobrazuje kniha s názvem Josef Němec – Obrazy a kresby, která současně přiblíží pracovní i soukromou tvář pražského výtvarníka. Jeho synem je Martin Němec, dnes renomovaný malíř a hudebník, duše rockových kapel Precedens a Lili Marlene, jenž potvrzuje, že jablko nepadlo daleko od stromu. Právě on je spolutvůrcem zmiňované výpravné knihy. A protože ji čeká 18. dubna pražský křest v Galerii Malostranské besedy, tak nevím, kdo by o knižní novince, o Josefu Němcovi a o jeho tvorbě povyprávěl víc než jeho syn Martin.

Sebepéče pro pečující

Spousta z nás se může ve svém životě dostat do situace, kdy bude potřebovat pomoc nebo se ocitne v roli pečujícího, ať už na osobní úrovni, nebo té profesionální. Ve společnosti je často zmiňována a probírána role potřebného, ale již se opomíjí myslet na roli pečovatele. I pečující osoba je pouze člověk, se svými silnými i slabými stránkami, který na sebe převzal neuvěřitelný závazek a zejména velkou zodpovědnost. Je potřeba si uvědomit, že i on má svůj soukromý život, své limity a omezené zásoby energie, zvláště v případě, kdy nemá z čeho čerpat.

Banner

Hledat

Rozhovor

Party manažerka Vítání prváků vzkazuje: „Jsem Sebi. Přijďte!“

sebi 200Kdo nebyl na Vítání, jakoby nikdy nestudoval! To nyní musí pochopit všichni čtenáři tohoto rozhovoru s party manažerkou letošního Vítání prváků charismatickou Sebi Hájkovou. Ta na sebe práskla...

Praštěný nápad Kuny Elišky

Daliborovy dubnové tipy. Co pěkného si přečíst?

Možná jsme podlehli neoprávněnému dojmu, že léto tento rok dorazilo dříve. Jenže příroda změnila názor. Takže co s pošmournými, chladnými a deštivými večery? Máme pro vás opět Daliborovy knižní tipy, které se určitě budou hodit!

Čtěte také...

Audiokniha Svědkyně ohně – vraždy s nečekaným rozuzlením

svedkyne ohne keplerPatnáct hodin s komisařem Linnou – to už je pěkná porce napětí a vzrušujících okamžiků. Jako audiokniha vyšel na sklonku minulého roku detektivní román Svědkyně ohně od Larse Keplera. Pod tí...


Literatura

Zavítejte na návštěvu Za pověstmi Šumavy

za-povestmi sumavy 200V dubnu vydalo nakladatelství CPress knihu Ondřeje Fibicha plnou příběhů a zkazek Za pověstmi Šumavy. Pokud v tomto kraji bydlíte nebo jste okouzleni přírodou, pojďte odhalit historii a ústní lidovou tvořivost.

...

Divadlo

Sen noci svatojánské promění jeviště v magickou džungli

sen noci svatojanskeV malírně zlínského divadla vzniká jeden z největších bubnů v republice! Pro nesmrtelnou Shakespearovu komedii o zběsilé touze po lásce a milování Sen noci svatojánské, která bude mít pre...

Film

Fliegauf naznačuje, odkud vane vítr

je to jen vitrI takový bývá úděl umělce! Zatímco film maďarského autora Bence Fliegaufa získává uznání od festivalových porot (Stříbrný medvěd na MFF v Berlíně) i lidsko-právních organizací (cena Amnesty International Film, Peace Film ...