Kurz Umění slov vás naučí používat maltu a cihly

Kurz Umění slov vás naučí používat maltu a cihly

Tisk

Umeni slov perexPřihlásíte-li se na lekce tvůrčího psaní, pravděpodobně očekáváte, že nejdůležitějšími pracovními nástroji budou tužka a papír. Hned první věty Michelle Losekoot, lektorky kurzu Umění slov pořádaného agenturou Naučme se, vás vyvedou z omylu.

 

 


Skříňka s nářadím, malta, cihly, znalosti architektury, dobré oči, nos, trpělivost a vytrvalost – to je to pravé!

naucmese 1

Spousta lidí má touhu své zážitky, pocity a zkušenosti svěřit papíru – buď aby se k nim mohli vracet, nebo mají pocit, že by to mohlo zajímat i někoho dalšího. Někdy tato touha přeroste v rozhodnutí, napsat opravdickou povídku nebo knihu.

A zde autor většinou naráží na překážku, která je vystavěna z chudé slovní zásoby a chatrného příběhu. Zkrátka, chybí cihly a kvalitní malta. Taková zeď se pak snadno sesune a slibně vyhlížející stavební kameny se ocitnou na nevzhledné hromádce.

UmeniSlov

Jak na to, aby obvodové zdi odolaly náporu umělecké kritiky a přílivu čtenářů? Praktické rady a doporučení vám s grácií a vtipem poskytne charismatická stavbyvedoucí Michelle Losekoot. Na jednodenním kurzu, který probíhá od 10 do 17 hodin s krátkými přestávkami, vás donutí znovu si vyvolat vůně a pocity, na které byste raději zapomněli a vidět věci, které před vámi doposud zůstávaly skryty ve spodním patře skříňky s nářadím. Vysvětlí vám, jaký materiál na stavbu nejlépe použít a kde jej máte hledat. Výklad je bohatě proložen praktickými ukázkami a úkoly, takže celý den uteče tak, že se ani nenadějete a kurz se nachýlí k závěru. Domů si frekventanti odnášejí tištěný studijní materiál, obsahující nejdůležitejší body probrané látky, nemusíte se tedy bát, že něco zapomenete. Pak už bude jen na vás, jak komplikovanou a zdobenou stavbu se rozhodnete realizovat.

Držíc se jedné z mnoha Michelliných rad, začala jsem tento článek psát od konce, takže poslední odstavec je zároveň odstavcem prvním – věřte, že je opravdu osvobozující, když vidíte, že to opravdu funguje a lze zbourat alespoň jedno z dogmat, které tvrdí, že začínat se má úvodem.

Naucmese

www.naucmese.cz

Umění slov
lektor: Michelle Losekoot
nejbližší termíny: 6.9.2014, 27.9.2014
Jazyková škola Keytone, Březinova 17 - Karlín, Praha
www.naucmese.cz/kurz/umeni-slov

Michelle Losekoot, studentka oborů, ve kterých nejde dělat kariéru. Milovnice sociálních sítí, lidí, osobního rozvoje, cestování, designu, psů, literatury a hudby. Nadšená couchsurfařka. Závislá na své nezávislosti. Ráda spí a tráví příliš času po kavárnách s přáteli a laptopem. Jablkoovce.

Živí se psaním pro sociální sítě a weby. Věnuje se PR, marketingu, internetovému knihkupectví Martinus.cz a punkovému digitálnímu spolku #jsmeslyšet.

Vydala novelu Květinostesk (Youngbooks, 2013) a společně s Milošem Říhou sbírku cloudových příspěvků Setkávání (Microsoft, 2013). Píše blog Růžová panda.


 

Přihlášení



Aneta Žabková: Největší radost mi uděláte kusem klacku z lesa

Vystudovala FAMU (katedra animované tvorby), vytvořila čtyři animované filmy, které získaly řadu ocenění, je úspěšnou ilustrátorkou mnoha dětských knih a přispívá do několika časopisů jako jsou Puntík či Tečka, spolupracovala i s Mateřídouškou a Sluníčkem. Řeč je o Anetě Žabkové.

Po Vodníkovi přichází neméně skvělá Dceřina kletba

Česká spisovatelka Tereza Bartošová zaujala tuzemskou čtenářskou obec předchozím titulem Vodník. Jednalo se o případ, který smrdí bahnem. Nyní přichází Dceřina kletba lákající na obálce na to, že si starý zločin žádá nové oběti.

Tapír

  • TAPÍR 2/2024
    Vždycky to uteče jak voda…  Nedávno jsme ještě listovali prvním číslem Tapíra tohoto roku a už je tady číslo druhé....
  • TAPÍR 1/2024
    S novým rokem přichází i nové číslo vašeho oblíbeného humoristického časopisu Tapír. Letos jsme se zakousli už do sedmého ročníku!...
  • Tapír 6/2023
    Poslední číslo Tapíra pro rok 2023 je venku! V tomto vydání se můžete těšit na vtipy zaměřené na téma Na...
Banner

Hledat

Videorecenze knih

Rozhovor

Goodfellas: „Hudba, kterou hrajeme, je sexem doslova prolezlá!“

altUž jste slyšeli o Goodfellas? O kapele, která natáčela v Kalifornii, protože jeden jejich člen vše prohrál v kasínu a jeho majitel se slitoval? O skvělých kamarádech, kteří posbírali Anděla a Žebřík za objev r...

Výborné herecké kreace a silné téma nabízí nový český film Sucho

Sucho to je tísnivé vesnické drama. Na jedné straně velkostatkář a na straně druhé chudý "kolchozník", který nutí rodinu k soběstačnému životu, ale také klíčící láska revoltujících mladých lidí. Zatímco ona je dcerou chudého farmáře, on synem vlivného agrárníka, který sice dává práci půlce dědiny, nicméně půdu, vodu a krajinu devastuje chemií. To je obrazově vytříbený a emočně nabitý film režiséra Bohdana Slámy, který je i autorem scénáře.

Čtěte také...

Karty vodních chrámů: Procházka emocemi

KartyVodnichChramuCitlivá autorka, která sama doslova pluje v těchto energiích, nemohla stvořit nic krásnějšího. Hladiny emocí, posvátná symbolika ze všech kulturních koutů světa a v hlavní roli ženy, kněžky, bohyně. Plné emocí, plné moudrosti.

...

Z archivu...


Literatura

Syrová výpověď válečné generace

nabarvene ptace200V současné době stále vychází romány inspirované děsivými událostmi druhé světové války, na pultech knihkupectví najdete i mnoho (auto)biografií. Argo letos znovu vydalo knihu, která už desítky let vyvolává rozporuplné reakce. Nab...

Divadlo

Divadlo na Vinohradech uvede slavnou detektivku Past na myši

past200Nejslavnější divadelní detektivka Agathy Christie všech dob, to je Past na myši, jejíž premiéru uvede v sobotu 15. října Divadlo na Vinohradech. V překladu Pavla Dominika a režii Jana Buriana se na jevišti objeví Aneta Krejčíková, Ondřej Kraus, Regina Rázlo...

Film

Ledové Království je o dvou princeznách

Frozen perexLedové Království (2013) je zvláštní směs nejoblíbenějších a nejpozitivnějších žánrů. Animovaná pohádka je zároveň muzikál, komedie i dobrodružná akce, plná nebezpečí a nečekaných zvratů. Předlohu pro pohádku napsal Hans Christ...