Tarot magické brány – K21

Tarot magické brány – K21

Tisk

Tarot 200Tato tarotová sada, kterou s pomocí digitálních technologií vytvořil známý malíř Ciro Marchetti, vychází z tradičního Rider Waite Smith tarotu a zavede vás prostřednictvím magických výjevů přímo do středu říše fantazie. Tvrdí se na knize. Pravda je ovšem mnohem fantastičtější. Předpokládám, že každý čtenář si z této knihy odnese právě to své a tak nelze paušalizovat. Kniha je totiž obrovskou pokladnicí tarotových informací.

 

 

 

Vše je přehledné, stručné, jasné a hlavně je to na jednom místě

O napsání knihy se podělily CIro Marchetti, který je autorem také oněch přenádherných tarotových karet (jeho Zlatý tarot je už dnes snad kultovní stálicí a klasikou) a Leisa ReFalo, odbornice na tarot, která doplnila knižní vydání o spoustu praktických informací a způsoby, jakými lze nalézt s tarotem společnou řeč.

Ponořit se do své intuice

Je to umění, se kterým se opravdu nemusíte narodit, stačí ho trochu trénovat. Cviky, které jsou možná podivné, ale když to vyzkoušíte, zjistíte, že je to jeden z nejlepších způsobů, jak nechat odpočinout svou duši.

Prociťte sebe a procítíte i tarotové karty

Je to zvláštní, cviky jsem si zkusila a byla jsem nadšena. Zkuste si třeba jen představit, teď a tady při čtení tohoto článku (nebojte se, já na vás počkám), jak se asi v tuhle chvíli cítí každý kousek vašeho oblečení. Snažte si představit, že jste v kůži svého svetru nebo rukávu od košile, jak mu asi je, cítí teplo vaší kůže, studený stůl pod sebou. Jak se cítí kalhoty a jak ponožky, jak boty???  Vnímala jsem toto cvičení jako úžasné v tom, že jsem si najednou začala víc vážit svého oblečení,víc myslet na to, abych si správně uklidila boty apod… Dokážete se tak lépe vcítit i do druhého člověka nebo do výjevu na tarotové kartě.

Tarot titul

A do té můžete i vstoupit. Imaginace je báječná vlastnost, kterou lidský mozek oplývá. Při pohledu na některé karty není od věci si ji vyzkoušet na vlastní kůži. Zkuste do některé karty vstoupit. Po pečlivém očním prostudování karty a přípravě dýcháním můžeme začít:

„Když budete připraveni, zavřete oči.  Představte si kartu, jak se před vámi vznáši v temnotě. Snažte se v duchu znovu vytvořit každý detail, na který si vzpomenete. Když vám bude připadat, že karta vypadá tak, jak má, představte si, že se zvětšuje až do vaší životní velikosti.  Pozorujte sami sebe, jak vstupujete do karty.

Podívejte se kolem sebe. Zapojte všechny své smysly. Všímejte si, co vidíte, slyšíte, jaké máte pocity, jakou cítíte vůni a chuť.  Prozkoumejte budovy a předměty. Dejte se do hovoru s lidmi či stvořeními, požádejte je o radu, o pomoc nebo získejte nějakou informaci. Vnímejte, co se mění nebo co spontánně vzniká. Když se vám zdá, že to stačí, všem lidem i bytostem, které jste potkali, poděkujte. Přes okraj karty vystupte ven. Pozorujte, jak se karta mění zpět do původní velikosti. V myšlenkách se vraťte zpátky do místnosti.

 Je to naprosto ideální zážitek pro chvíle, kdy si chcete jen tak nějak nakrmit duši nebo prostě jen toužíte proniknout do tajů tarotových karet

Leisa ReFalo vytvořila malé dílo, které je malé jen svým formátem, ale jeho informační hodnota je obrovská. Najdete tu ke každé kartě informace o obecném významu, o negativním obráceném významu karty, astrologické přiřazení, elementy, čísla, planety, znamení zvěrokruhu a také jeden modelový příklad výkladu.

Na něm můžete ihned vidět, jak tarotové karty fungují a  pak si vytvořit výklad svůj nebo zkusit některý z dalších.  Pomocí tarotů můžete zjistit, co zrovna potřebujete ve svém životě, zjistit vyšší cíl svého konání a dozvědět se věci, které považujete za skryté nebo se k nim díky roušce tíhy reality nemůžete dostat a přesto cítíte, že tam někde jsou. A samozřejmě tu jsou i obecné informace, jak o karty pečovat, jak je čistit nebo dokonce nabíjet, na slunečním světle, ve světle úplňku nebo pomocí léčivých krystalů.

Tarot

Vaše karty se tak stanou duchovním společníkem a průvodcem v životě

A jestli ne, tak alespoň nádherná díla Cira Marchettiho potěší vaše oko. Však na nich autor nechal více než tři tisíce pracovních hodin a jejich významy propracoval do nejmenších detailů.

Ciro Marchetti je výtvarník pocházející z Velké Británie, který získal několik uměleckých cen. Poté, co v Londýně vystudoval umění, se věnoval kariéře v Evropě a Jižní Americe. Nakonec se usadil ve Spojených státech, kde v Miami otevřel designérskou agenturu. Kromě řízení své firmy pořádá Ciro Marchetti na floridském Uměleckém institutu ve Fort Lauderdale semináře a přednášky o digitální grafice a ilustracích a pokračuje ve vytváření svého vlastního vizionářského umění.

Originál: Legacy of the Divine Tarot a Gateway to the Divine Tarot
Vydal: Llewelyn Publications, 2009
Překladatelka: Jitka Ondryášová
České vydání: Tarot magické brány
Vydal: Synergie Publishing SE
Počet stran: 270
Počet karet: 78

www.synergiepublishing.com


 

Přihlášení



Aneta Žabková: Největší radost mi uděláte kusem klacku z lesa

Vystudovala FAMU (katedra animované tvorby), vytvořila čtyři animované filmy, které získaly řadu ocenění, je úspěšnou ilustrátorkou mnoha dětských knih a přispívá do několika časopisů jako jsou Puntík či Tečka, spolupracovala i s Mateřídouškou a Sluníčkem. Řeč je o Anetě Žabkové.

Po Vodníkovi přichází neméně skvělá Dceřina kletba

Česká spisovatelka Tereza Bartošová zaujala tuzemskou čtenářskou obec předchozím titulem Vodník. Jednalo se o případ, který smrdí bahnem. Nyní přichází Dceřina kletba lákající na obálce na to, že si starý zločin žádá nové oběti.

Tapír

  • TAPÍR 2/2024
    Vždycky to uteče jak voda…  Nedávno jsme ještě listovali prvním číslem Tapíra tohoto roku a už je tady číslo druhé....
  • TAPÍR 1/2024
    S novým rokem přichází i nové číslo vašeho oblíbeného humoristického časopisu Tapír. Letos jsme se zakousli už do sedmého ročníku!...
  • Tapír 6/2023
    Poslední číslo Tapíra pro rok 2023 je venku! V tomto vydání se můžete těšit na vtipy zaměřené na téma Na...
Banner

Hledat

Videorecenze knih

Rozhovor

Přišel jsem na to, že i s harfou se dají dělat šílené věci, říká Michal Matejčík

michal matejcik perexVídeň, Hamburg, Berlín, Sapporo, New York... To jsou alespoň některá z měst, kde koncertoval slovenský harfista Michal Matejčík. Respekt mu zajistily precizní hra a originální úpravy skladeb různých stylů, což vyvrcholil...

Výborné herecké kreace a silné téma nabízí nový český film Sucho

Sucho to je tísnivé vesnické drama. Na jedné straně velkostatkář a na straně druhé chudý "kolchozník", který nutí rodinu k soběstačnému životu, ale také klíčící láska revoltujících mladých lidí. Zatímco ona je dcerou chudého farmáře, on synem vlivného agrárníka, který sice dává práci půlce dědiny, nicméně půdu, vodu a krajinu devastuje chemií. To je obrazově vytříbený a emočně nabitý film režiséra Bohdana Slámy, který je i autorem scénáře.

Čtěte také...

Domácí mazlíčci Pavlíny Jirákové

pepik perexProtože je nás v redakci mnoho, kdo máme rádi zvířata, rozhodli jsme se, podělit se s vámi o naše zážitky s domácími mazlíčky. Na stránkách Kultury21 tak již představily svá zvířátka Jana Semelková a Jaroslava Krejčová, fotografie dala k dispozici Jana Beranová a nyní vás sezn...

Z archivu...


Literatura

U nového Kladiva na čaroděje se budeme bát

kladivo11 200Městská knižní fantasy série Kladivo na čaroděje, jež nám přináší nakladatelství Epocha, se pomalu ale jistě blíží ke svému konci. První sezóna má naplánovaný konec dvanáctým dílem, který vyjde v následujícím roce. Zatím se můžeme kochat je...

Divadlo

Vršovické divadlo MANA uvede inscenaci To nemyslíš vážně, Pavlíčku o osudu Pavla Kohouta

To nemyslis vazne Pavlicku 200Silný příběh inspirovaný životem mimořádného českého dramatika Pavla Kohouta To nemyslíš vážně, Pavlíčku uvede divadlo MANA v pražských Vršovicích. Kohoutův podivuhodný osud, jeho vtip, bystrost i prozření...

Film

Válka, slzy, terapie. Recenze filmu Chlapi nepláčou

CP200Druhé nejvyšší ocenění, Zvláštní cenu poroty, si z festivalu ve Varech letos odvezl film Chlapi nepláčou. Dobře napsaný, suverénně zrežírovaný a také výtečně zahraný snímek, nahlížející z nečekaného úhlu na stále bolavé následky „jugoslávské války“, na festiv...