Jak jsem se rozhodla zhubnout! Týden třetí

Jak jsem se rozhodla zhubnout! Týden třetí

Tisk

hub 200Začínám třetí týden své proměny. Neškrtí mne kalhoty, nic mne nebolí, mám pocit, že jsem štíhlá (tedy než se kouknu do zrcadla nebo na ulici do výlohy). Vytahala jsem si oblečení, které hodlám o dovolené (konec června) nosit. Jsem v něm jak jitrnice. Nebudu! To zvládnu. Dobrá motivace!

 


Vyklízela jsem spíž – našla starou mouku a těstoviny, nějaký hrách, fazole… (dávno to mělo být dle data spotřeby v kontejneru). Teď ty pytlíky leží přede mnou, je toho skoro pět kilo – blesklo mi hlavou: tak tohle všechno jsem měla nakupené na kostře? Hrozná představa. Však si to vezměte, na váze je to jen nepatrný pohyb z čárečky na čárečku, ale když člověk vidí tu hromadu, zděsí se. Nastrkala jsem to všechno do pytle, abych to vyhodila. Ale celý týden jsem se k tomu neměla – bylo to takové moje varování, hrozba, strašidlo. Když ty čárečky z váhy člověk takhle zhmotní, vše vnímá jinak! Začínám chápat svá kolena a divím se jim, že už mi dávno nevypověděla službu.
Zkrášluji se – dobrá víla Eva Brodská mne vybavila spoustou přípravku společnosti wellU – každé ráno si pečlivě ošetřuji obličej, abych měla pružnou pleť a hubnutím si nenadělala vrásky. To je pro mne trošku problém, jsem v této záležitosti dost nezodpovědná (a v které nejsem?), ale začíná mne to bavit. Jen si musím opakovat, co se maže po čem a kam – abych to nepopletla.

hub 1


Přichází další pomocníci: úžasný stroj TriActive, který aktivuje můj lymfatický systém (a současně jako bonus i žilní) a elektrody, které pomocí bio-elektrických procesů mi zpevní břicho. Nejdřív jsem ozkoušela TriActive. Bylo to takové „luxování“ těla – přístroj mi lehce nadzvedával kůži, současně jsem cítila chladný tlak. Jak jsem se dozvěděla, tak vedle toho „vcucávání a chlazení“ se ještě do mne dostávaly laserové paprsky (ty jsem neviděl), které mne prohřály skrz na skrz. Takže se cvičilo pokožkou, prohřívalo a chladilo tělo, tedy se pěkně rozcvičilo vše, co mělo (to je můj laický popis, pokud chcete odborné informace, jukněte na www.krasa-zdravi.cz).
Je to příjemné, i když cítím stud – z čeho? To jak své olbřímí tělo položím na stůl a ono se vrší před zraky drobné sestřičky. Je mi jí líto. Musí tuhle „hromadu“ ošetřit! Musím se zmenšit, aby se tolik nedřela! Cvičení pomocí elektrod je příjemné – intenzita se dá nastavit „co kdo snese“. Napoprvé to asi nebylo nic moc. Ale já jsem spokojená. Břicho mi cvičilo ještě notnou dobu po sundání elektrod. Kdo rád „cvičí vleže“, určitě tohle přivítá. Patřím k takovým cvičencům.

hub 2


Jídelníček: udržuji v nastavené formě z předchozího týdne. Tyčinky mi stále chutnají! Za týden jsem „zahřešila“ asi dvakrát. Neodolala jsem jedné (fakt jenom jedné!) čokoládové pralince – ale pod heslem mé kolegyně: čokoláda se nejí, ale mlsá, jsem si jen trošku mlsla a nezbaštila půl obchodu s belgickými pralinkami. No a pak o víkendu jsem snědla krajíc chleba. Přesto si nepřipouštím výčitky, zabalila bych to! Nastavuji si zásadu (tedy především o víkendu, přes týden se nějak snáz držím nastaveného rytmu, asi že mne hlídá víc lidí) půlení porcí – tedy toho, co jsem dokázala naházet do chřtánu před odstartovaným procesem proměny.
Taky vymýšlím pokrmy – aby mi to chutnalo, aby chutnalo manželovi a abych přitom nekynula. Většinu masa dusím na vodě a zelenině, občas přidám jablíčko, sekanou jsem zahustila květákem, papriky plním tvarohem a zapeču – mňamka. Asi začnu psát kuchařku.


 

Přihlášení



Martin Němec o svém otci, kterému věnoval knihu Josef Němec – Obrazy a kresby

Košatost a význam umělecké tvorby zobrazuje kniha s názvem Josef Němec – Obrazy a kresby, která současně přiblíží pracovní i soukromou tvář pražského výtvarníka. Jeho synem je Martin Němec, dnes renomovaný malíř a hudebník, duše rockových kapel Precedens a Lili Marlene, jenž potvrzuje, že jablko nepadlo daleko od stromu. Právě on je spolutvůrcem zmiňované výpravné knihy. A protože ji čeká 18. dubna pražský křest v Galerii Malostranské besedy, tak nevím, kdo by o knižní novince, o Josefu Němcovi a o jeho tvorbě povyprávěl víc než jeho syn Martin.

Sebepéče pro pečující

Spousta z nás se může ve svém životě dostat do situace, kdy bude potřebovat pomoc nebo se ocitne v roli pečujícího, ať už na osobní úrovni, nebo té profesionální. Ve společnosti je často zmiňována a probírána role potřebného, ale již se opomíjí myslet na roli pečovatele. I pečující osoba je pouze člověk, se svými silnými i slabými stránkami, který na sebe převzal neuvěřitelný závazek a zejména velkou zodpovědnost. Je potřeba si uvědomit, že i on má svůj soukromý život, své limity a omezené zásoby energie, zvláště v případě, kdy nemá z čeho čerpat.

Tapír

  • TAPÍR 2/2024
    Vždycky to uteče jak voda…  Nedávno jsme ještě listovali prvním číslem Tapíra tohoto roku a už je tady číslo druhé....
  • TAPÍR 1/2024
    S novým rokem přichází i nové číslo vašeho oblíbeného humoristického časopisu Tapír. Letos jsme se zakousli už do sedmého ročníku!...
  • Tapír 6/2023
    Poslední číslo Tapíra pro rok 2023 je venku! V tomto vydání se můžete těšit na vtipy zaměřené na téma Na...
Banner

Hledat

Videorecenze knih

Rozhovor

Roman Tomeš: „S Tomášem se snažíme udělat program, který bude bavit nás i diváky.“

tomes200Roman Tomeš je známý divadelní a muzikálový herec a zpěvák. Už za několik dní doprovodí Tomáše Vaňka na jarním tour, kdy tato dvojice slibuje jak hudební zážitek, tak i stand-up. Jak se na koncerty těší a co nám o nich prozradil?

...

Daliborovy dubnové tipy. Co pěkného si přečíst?

Možná jsme podlehli neoprávněnému dojmu, že léto tento rok dorazilo dříve. Jenže příroda změnila názor. Takže co s pošmournými, chladnými a deštivými večery? Máme pro vás opět Daliborovy knižní tipy, které se určitě budou hodit!

Čtěte také...

Nejpopulárnější herecký výkon aneb neviditelný herec na vlnách Českého rozhlasu 2011/2012

neviditelny herec stasovaJiž tradičně, po šestnácté, vyhlásil týdeník Český rozhlas anketu určenou široké laické veřejnosti, tj. především posluchačům a příznivcům Českého rozhlasu, kteří opět sami hlasovali o těch, j...


Literatura

Publikace věnující se olympijským hrám je na světě

kniha londyn 2012Olympiáda v Londýně skončila teprve nedávno, přesto ve velmi krátké době vychází publikace, která se právě jí věnuje. Její slavnostní křest se uskutečnil v pražském knihkupectví Neoluxor a zúčastnili...

Divadlo

Dramatizace slavné literární klasiky Paní Bovaryová poprvé v Národním divadle moravskoslezském

pani bovaryova perexUž ve čtvrtek 16. listopadu se na jevišti Národního divadla moravskoslezského v Ostravě objeví poprvé dramatizace slavné literární klasiky – románu Gustava Flauberta Paní Bovaryová, a to v titulní roli s...

Film

FILMOVÉ BRNO

filmove brno 200Do dějin kinematografie nespadá jen filmová tvorba samotná, ale vše, co s ní souvisí – včetně společenských a politických kontextů, včetně toho, jakým způsobem se dostávala k publiku, jak jím byla vnímána, jaký byl o ni zájem. Například p...