Rally Český Krumlov – drama do poslední rychlostní zkoušky

Rally Český Krumlov – drama do poslední rychlostní zkoušky

Tisk

krum200Druhý závod "Velkého mistráku" pokračoval tento víkend druhým podnikem na jihu Čech a to již 43. Rally Český Krumlov. Očekával se velký souboj mezi Janem Kopeckým (Škoda Fabia R5) a Václavem Pechem (Mini John Cooper Works S2000), kterého na minulé soutěži zradila technika.

 


Pořadatelé českokrumlovské soutěže připravili celkem 14 rychlostních zkoušek o celkové délce 164 kilometrů, rozdělených do dvou etap. Celá soutěž začala tradičně na českobudějovickém výstavišti, na které zvítězil Václav Pech. Až poté se posádky přesunuly na startovní rampu do českokrumlovské Jelení zahrady. V pátek čekalo na posádky 6 erzet ve dvou sekcích. Od samotného začátku si nic nedarovali Jan Kopecký s Václavem Pechem a po 4 erzetách měl Kopecký náskok pouhých 2 a půl vteřiny. Za Pechem byl na třetím místě Roman Odložilík (Ford Fiesta R5), který měl už ztrátu 37 vteřin. Do nejlepší pětice se vešel ještě Miroslav Jakeš (Citroën DS3 R5) a Pavel Valoušek (Škoda Fabia S2000). Druhá runda se odjela už kompletně za tmy. Na šesté rychlostce udělal Kopecký defekt a celkově na Pecha ztrácel 18 vteřin, ale na poslední páteční erzetě dokázal smazat necelých 12 vteřin a bylo jasné, že v sobotu se o vítězství bude nadále tvrdě bojovat. Po první etapě okupoval bronzovou příčku Jakeš. Čtvrtý byl Odložilík a top five uzaviral Valoušek.

krum1

 

Do soboty se posádky probudily s vědomím, že je čeká mokrá a uklouzaná etapa. Respekt naháněla především legendární erzeta Malonty a také zrádné Lipno. Na první 4 erzetách dokázal Kopecký Pecha porazit pouze jednou a svojí ztrátu nijak nestáhl. Po prvním průjezdu erzety Lipno nadělil Kopecký Pechovi pouze 1,4 vteřiny a zdálo se, že je hotovo. Ale Lipno tentokrát opět úřadovalo. Pech odstartoval jako první s doměním, že na Kopeckýho má náskok necelých 11 vteřin. Podmínky na trati byly velmi náročné, které umocňoval vytvralý déšť a Pech udělal drobnou jezdeckou chybu, při které vyletěl mimo trať. Naštěstí se dokázal dostat rychle zpátky na trať, ale Kopecký tuto příležitost využil a díky tomu se se posunul na první příčku a dokázal vyhrál celou soutěž.

krum

Je to tak druhé vítězství nové Škody Fabie R5 v domácím mistrovství. Václav Pech se nemá, ale za co stydět. Výkony které předváděl po celý víkend stojí za smeknutí. Na posledních dvou "rychlostkách" měl problém s posilovačem řízení Jakeš a propadl se na 6 příčku. Bronzovou příčku si jako ze Šumavy odváží Pavel Valoušek. Čtvrtý skončil tedy Roman Odložilík a do nejlepší pětice se nakonec vešel také Martin Vlček.
Již třetím podnikem MČR bude Rally Hustopeče v datu 19.-20.6.

krum2


Celkové výsledky 43.Rally Český Krumlov

1    Jan Kopecký – Pavel Dresler    Škoda Fabia R5    01:36:00.8
2    Václav Pech – Petr Uhel    Mini John Cooper Works S2000     4,7
3    Pavel Valoušek – Veronika Havelková    Škoda Fabia S2000    +3:57.1
4    Roman Odložilík – Martin Tureček    Ford Fiesta R5    +4:49.7
5    Martin Vlček – Jindřiška Žáková    Škoda Fabia S2000    +5:23.6
6    Miroslav Jakeš – Jaroslav Novák    Citroën DS3 R5    +5:27.0
7    Jan Černý – Petr Černohorský    Škoda Fabia S2000    +5:56.4
8    Jan Dohnal – Jakub Venclík    Ford Focus WRC    +6:44.7
9    Jan Jelínek – Petr Machů    Škoda Fabia S2000    +7:15.3
10    Karel Trněný – Václav Pritzl    Škoda Fabia WRC    +9:05.1

 


 

Přihlášení



Aneta Žabková: Největší radost mi uděláte kusem klacku z lesa

Vystudovala FAMU (katedra animované tvorby), vytvořila čtyři animované filmy, které získaly řadu ocenění, je úspěšnou ilustrátorkou mnoha dětských knih a přispívá do několika časopisů jako jsou Puntík či Tečka, spolupracovala i s Mateřídouškou a Sluníčkem. Řeč je o Anetě Žabkové.

Po Vodníkovi přichází neméně skvělá Dceřina kletba

Česká spisovatelka Tereza Bartošová zaujala tuzemskou čtenářskou obec předchozím titulem Vodník. Jednalo se o případ, který smrdí bahnem. Nyní přichází Dceřina kletba lákající na obálce na to, že si starý zločin žádá nové oběti.

Tapír

  • TAPÍR 2/2024
    Vždycky to uteče jak voda…  Nedávno jsme ještě listovali prvním číslem Tapíra tohoto roku a už je tady číslo druhé....
  • TAPÍR 1/2024
    S novým rokem přichází i nové číslo vašeho oblíbeného humoristického časopisu Tapír. Letos jsme se zakousli už do sedmého ročníku!...
  • Tapír 6/2023
    Poslední číslo Tapíra pro rok 2023 je venku! V tomto vydání se můžete těšit na vtipy zaměřené na téma Na...
Banner

Hledat

Videorecenze knih

Rozhovor

Letní kočičí a pohádkové novinky z LIKA KLUBU

lika klub logoZatímco si leckde stěžují na „okurkovou“ sezonu, v nakladatelstvích je tomu během prázdnin právě naopak. Všichni finišují s přípravami knih, aby byly všechny včas hotovy pro tak toužebně očekávaný vánoční trh.

Výborné herecké kreace a silné téma nabízí nový český film Sucho

Sucho to je tísnivé vesnické drama. Na jedné straně velkostatkář a na straně druhé chudý "kolchozník", který nutí rodinu k soběstačnému životu, ale také klíčící láska revoltujících mladých lidí. Zatímco ona je dcerou chudého farmáře, on synem vlivného agrárníka, který sice dává práci půlce dědiny, nicméně půdu, vodu a krajinu devastuje chemií. To je obrazově vytříbený a emočně nabitý film režiséra Bohdana Slámy, který je i autorem scénáře.

Čtěte také...

První ročník Made of Metal dopadl dobře a chyby se mu odpouštějí

mom report 200Festival Made of Metal je už minulostí a po popisu hudebních zážitků je třeba také shrnout ostatní věci týkající se areálu a zázemí. Pořádat akce pro veřejnost obecně je vždy riskantní, protože nikdo dopředu neví, jak vše do...

Z archivu...


Literatura

Denise Jarvie: Tajný jazyk světla

tajny jazyk svetla 200Máte sto chutí praštit s tím, co nyní děláte, jak žijete a zkusit to znovu A LÉPE? Pak tyto karty mohou být dobrým průvodcem. Autorka je zpracovala s vědomím, že s každou takovou změnou, která nás má vést více k tvořivosti a sm...

Divadlo

Švandovo divadlo uvede inscenaci Adamova jablka, střetne se v ní Robert Jašków s Jacobem Erftemeijerem

Adamova jablka 200Téměř rok po původně ohlášeném termínu se ve Švandově divadle dočká premiéry hra Adamova jablka. V sugestivním příběhu o dobru a zlu v režii Jiřího Pokorného se sejdou Jacob Erftemeijer jako pastor Ivan a Robert Jašków v roli neo...

Film

Všichni to vědí!

vsichni-to-vedi perex
Krásná Laura přijíždí do rodného Španělska na svatbu své sestry. Moc se jí tam ale nechce. Ona a ostatní hosté mají mezi sebou hned několik nevyřízených záležitostí a svatba není zrovna ideální příležitostí na vyrovnávání...