Jak jsem se rozhodla zhubnout! Týden čtvrtý

Jak jsem se rozhodla zhubnout! Týden čtvrtý

Email Tisk

Hubnuti 4 200Velikonoce. To jsem zvědavá, jak to zvládnu. Navíc další týden se nejdu vážit – krátký týden a pracovní proces se nedá jen tak ošidit (ten den mi chybí) – mohla bych nabýt dojmu, že mohu šidit. Nesmím! Chytrá váha paní doktorky Dany by mi dala! Ale je to těžké – čokolády, bochánky, beránci, nádivky útočí odevšad.

 

No nic. Zvládnout se to musí a musím udržet pravidelnost a půlené porce, skoro žádná příloha. Krize: mám chuť na oříšky. Samozřejmě na ty pražené a slané. Dala jsem si nepražené – kešu a mandle. Výborná věc, stačilo mi jich pár a bylo po neodvratné chuti.


Musím vymyslet jídelníček na Velikonoce. Před nimi se ještě pěkně zvážím (půl kila je za týden zase dole, jsem spokojená, jen když to půjde takhle dál!), začíná se snižovat tuk. Nesmím myslet pořád na jídlo a tak jsem si upravila i další rituály. Potřebuji pohyb. Tak vystupuji cestou do práce o stanici dřív. Je to docela příjemná procházka mezi starými domy (pracuji v centru Prahy), objevuji uličky, na které už jsem zapomněla. Dodržuji svůj nový rituál i v dešti (taková jsem já, když už, tak už). Odpoledne to nestíhám, možná časem, uvidíme. Nemůžu chtít všechno najednou!

Velikonoční obědy? V sobotu vepřová pečeně na jablkách a pórku. Myslím, že jsem splnila všechny zásady, abych nepřibrala. K večeři tvarohová pomazánka – miluju tvaroh. V neděli grilovaný špíz – přijela rodina na návštěvu. Já se salátem, ostatní s pečivem. V pondělí velikonoční nádivka – místo uzeného šunka, místo housky vařené jáhly – a víte, že to bylo dobré? Musím se zeptat na čočku – miluju čočkový salát (takový ten šizený). Velikonoční prohřešek? Kousek bochánku – když už jsem ho upekla (jsem rodinná bochánková pekařka), ochutnala jsem. Snad nikdy se mi tak nepovedl, jako letos. Vím proč!

Hubnuti 4


Tak snad jsem ty Velikonoce přežila bez úhony. Uvidíme přespříští týden. Na váhu doma nelezu – to pak má člověk hříšné myšlenky (a je jedno, kam se zhoupne ta rafička, když nahoru – je to jedno, jdu si něco dát, když dolů – tak holt to nebude tolik… NEBEZPEČNÉ)


 

Přidat komentář


Bezpečnostní kód
Obnovit





Přihlášení

  • Tapír v České televizi
    Zástupci časopisu Tapír, Mirek Vostrý a Sidonius Jiro, vystoupili v České televizi, v pořadu „Studio 6“ Záznam pořadu ZDE (Tapíři...
  • Soutěž o roční předplatné Tapíra
    Soutěž o nejoriginálnější a nejvtipnější fotografii s prvním číslem časopisu Tapír. Vyfoť jakoukoliv momentku s časopisem Tapír a vyhraj jeho...
  • Tapír už tento týden!
    POZOR, POZOR! Na vědomost se dává, že první číslo Tapíra vyjde zcela výjimečně už tento týden! A to 23. března! ...

K21 se představuje

RENÁTA LUCKOVÁ


redaktorka

    je fotografka, novinářka, moderátorka a koučka. V autorské dvojici s Pavlem Veselým organizovali a moderovali mnoho akcí. Vedla rozhovory s různými významnými osobnostmi – podnikateli, manažery, politiky, diplomaty, s lidmi z kultury a dalšími. Její fotografie a texty byly publikovány např. v Katolickém týdeníku, na webových stránkách Arcibiskupství pražského, Historická šlechta, Svět úspěšných, v kulturní a hospodářské revue Fragmenty, v časopise Naše rodina, v tiskové agentuře MediapressServis, v časopise Policista, Český bratr, Překvapení aj. Absolventka VŠE a UK. Má zkušenosti v oblasti PR, reklamy a marketingu, ale i v oblasti  firemních financí, personálního řízení a andragogiky.

    Spolu s Pavlem Veselým jsou autoři knihy "Setkání s Dominikem kardinálem Dukou OP", která vyšla k jeho 70-tým narozeninám, kde publikovala i své fotografie.

Toulavka

Anketa


Partneři

Hledat

Mimísek 40

Čtěte také...

Strava jako životní styl = RAW pro začátečníky


raw200Chtěli byste po Vánocích zkusit něco nového a detoxikovat své tělo i duši: Právě pro vás nakladatelství Noxi připravilo šikovnou příručku Raw pro začátečníky, kde se dozvíte vše o syrové stravě. Samozřejmě nesmějí chybět ani lákavě vypadající recepty č...

Nové komentáře

Facebook

Twitter

Z archivu...


Literatura

Šlehačkový příběh Terezy Salte je jako horké kakao uprostřed zimy

perex oblakaVenku mrzne, padá sníh, brzy se stmívá a na knižní pulty se valí zástupy thrillerů, hororů a potemnělých detektivek. A do těchto ponurých zimních mračen přivanula Šlehačková oblaka – kniha, která vás v tomto nečase usadí ke krbu, zabalí do tepl...

Divadlo

John Sinclair: Umění Braku ON AIR – Moravská tour

brak200Pražské herecké naděje dobývají moravská podia navštíví na přelomu ledna a února Zlín, Brno, Ostravu a Olomouc. Pod režijním vedením Petry Tejnorové vznikla autorská inscenace John Sinclair: Umění braku ON AIR, inspirována brakovou literaturou.

...

Film

Ceny české filmové kritiky předají kolegům i jejich držitelé

Ceny kritika 200V sobotu 24. ledna 2015 budou v divadle Archa, v přímém přenosu ČT2, již popáté vyhlášeny Ceny české filmové kritiky, jimiž čeští filmoví publicisté ohodnotí nejlepší počiny uplynulého roku. Průvodcem večera bude opět moderátor Václav Mo...