Ochutnávka receptů z vysílání TV Food Network

Email Tisk

Food Guy Fieri 200Při příležitosti zahájení vysílání TV kanálu Food Network, který od 1. září začíná vysílat i v češtině, zde máme jeden zmrzlinový sladký + jeden slaný recept z mexické kuchyně, oba z pořadu Malá bistra u silnice.

 

 

Jednoduché, stylové a zároveň chutné recepty vybral moderátor pořadu, známý americký šéfkuchař, televizní moderátor a majitel šesti úspěšných newyorských restaurací Guy Feiri.

Food bistra

 I v malých bistrech u silinice se dá dobře najíst: kuchař Guy Feiri v akci 

 


Zapečená kolínka po mexicku


Mexická kuchyně snadno a rychle! Lahůdkový recept je od amerického šéfkuchaře a moderátora Guye Feiriho z pořadu Malá bistra u silnice, který běží na TV kanálu Food Network. Celosvětově oblíbená stanice o jídle, vaření a životním stylu nově vysílá od 1. září také v češtině.


Ingredience:

1/2 kg vařených těstovin (nejlepší jsou mini kolínka vařená al dente)
4 lžíce másla
1 šálek zmrazené kukuřice (polozmrazené)
1 střední cibule, nakrájená na kostky (cca půl centimetru)
1 nakrájená červená paprika bez semínek (cca půl centimetru)
4 stroužky oloupaného a rozetřeného česneku
1 lžíce plus 1 kávová lžička košer soli
2 lžičky kmínu
2 lžičky chilli prášku
1/2 lžičky kajenského pepře
1/4 hladké mouky
4 šálky studeného mléka
2 šálky strouhaného sýru čedar
1 šálek strouhaného sýru Monterey Jack (polotvrdý sýr)
1/2 šálek jarní cibulky (nadrobno)
1 lžička čerstvě mletého černého pepře

1/2 šálku strouhanky
1/2 šálku nastrouhaného sýru na ozdobu
1/4 šálku sekaného koriandru na ozdobu
1/4 šálku rozemletých, nakládaných jalapeňos na ozdobu

Postup:
Předehřejte troubu na180 stupňů.
Na pánvi rozpusťte máslo, přidejte kukuřici, cibuli, papriky, česnek a 1 lžičku soli a smažte na středně vysoké teplotě 6 – 8 minut. Až cibule zesklovatí, přidejte kmín, chilli prášek, kajenský pepř a mouku a nepřetržitě míchejte dřevěnou vařečkou, dokud nevytvoříte jíšku (asi 3-4 min.). Za stálého míchání postupně přilévejte studené mléko, až je směs hladká.


Vařte přibližně 8 až 10 min. Na středním ohni, dokud směs nezačne houstnout. Pak snižte teplotu na středně nízkou a vmíchejte sýry čedar a Monterey Jack. Opět ohřívejte (asi 4 minuty), až docílíte hladké a krémovité konzistence. Poté přidejte jarní cibulku, pepř a kolínka a dobře promíchejte.


Nalijte do skleněné zapékací misky, posypte rovnoměrně strouhankou a zakryjte alobalem.  Nechte péct 20 minut, pak sundejte folii a pečte dalších 10 až 15 minut, dokud není kůrka zlatohnědá a sýr bublá. Vyndejte z trouby a nechte odpočívat 8 až 10 minut.

Ozdobte strouhaným sýrem, jalapeňos papričkami a koriandrem. Podávejte ihned.

Food kolinka


Čokoládové Tacos  


Sladká varianty typické mexické pochoutky od americké kuchařské celebrity Guye Feiriho, moderátora pořadu Malá bistra u silnice TV kanálu Food Network. Celosvětově známá stanice o jídle, vaření a životním stylu vysílá od 1. září nově i v češtině.

Ingredience:
4 bílky
¾ hrníčku moučkového cukru
1 hrníček hladké mouky
Špetka soli
½ rozpuštěného másla
2 lžíce smetany
1 lžička vanilkové příchutě
23 dkg čokolády na vaření (rozpuštěné)
1 litr solené karamelové zmrzliny, mírně rozmražené
1/2 hrníčku sekaných, pražených ořechů pekan na ozdobu


Postup:
Ve středně velké míse smíchejte bílky s cukrem a metličkou vyšlehejte do nadýchaného sněhu (3 až 5 minut). Poté vmíchejte mouku, sůl, rozpuštěné máslo, smetanu a vanilku.
Předehřejte si velkou teflonovou pánev. Dvě lžíce směsi rozetřete pomocí špachtle a vytvořte palačinku o průměru zhruba 11 cm. Smažte na okrajích dozlatova (2-3 minuty), otočte a na druhé straně smažte už jen 1 minutu.


Vyjměte z pánve a okamžitě zavěste palačinku přes rukojeť dřevěné vařečky. Nechte palačinku vychladnout 5 minut – tím docílíte formy na tacos. Stejným způsobem zpracujte zbytek těsta.
Pak ponořte studené tacos do rozpuštěné čokolády a opět zavěste na vařečku. Pokud tacos neservírujete ihned, uložte je do lednice. Tacos naplňte mírně rozteklou zmrzlinou a ozdobte nasekanými ořechy.

Food tacos
 
Více na: http://www.channels.cz/food_network.htm



Nejnovější články:
Starší články:

 

Přidat komentář


Bezpečnostní kód
Obnovit

Přihlášení

  • Vladimír Menšík
    V Tapírovi květen 2017 jsme zveřejnili vzpomínku na Vladimíra Menšíka. Protože dnes (9. října) slavíme výročí jeho narození, dovolte, abychom...
  • Podzimní Tapírování
    Léto je pro tento rok definitivně za námi, zahřívat nás už nebudou sluneční paprsky, ale při troše toho štěstí lidské teplo,...
  • Zpátky do školy!
    A je to tady! Už zase! Prázdniny jsou za námi, letní dovolená jakbysmet a nás čeká zase návrat do reality....

K21 se představuje

IRENA AMBROŽOVÁ


redaktorka ve věku kolem třiceti let :-)

    Pochází z Prahy, kde strávila celý svůj život, kromě půlročního studia v Litvě a několika měsíčního toulání se Asií.

    Vystudovala Provoz a řízení letecké dopravy na ČVUT a Enviromental Engineering na ČZU. Pracuje jako dispečer v letecké dopravě.

    Pro K21 píše od léta 2014, před tím pracovala jako redaktorka a korektorka pro Studentpoint.cz, též přispívala do Informuji.cz, Info-Koktejl, CityBee a dalších. Na K21 má ráda příjemnou atmosféru podobně naladěných lidí  a možnost se dostat k zajímavým knižním a filmovým titulům.

    Mezi koníčky Ireny patří: literatura, letectví, cestování, tvůrčí psaní (je spoluautorkou dvou almanachů Odemykání), sport (zejména běh – členka běžeckého oddílu SK Svěrák, aktivně se účastní běžeckých závodů všech délek  a profilů, od krátkých krosů až po silniční maratony), běhá i Spartan race, ráda trávím čas v horách a nepohrdne dobrým pivem a vínem.

    A Ireny motto? „Daleká ať cesta má! Marné volání“

Toulavka

Anketa


Banner

Partneři

Hledat

Mimísek 27

Čtěte také...

Darujsprávně.cz - pomozte obnovit altán Vily Čerych

altan Vila CerychPřed několika dny odstartoval sbírkový projekt na obnovu zahradního altánu VILY ČERYCH - v místě, které tolik okouzlilo VÁCLAVA HAVLA, že sem umístil děj filmu ODCHÁZENÍ.

 ...

Nové komentáře

Facebook

Twitter

Z archivu...


Literatura

Dialóg či monológ umenia?


umeni bez revoluci 200Intentio operis, intentio auctoris a intentio lectoris – Radek Horáček sa vo svojej odbornej publikácii venuje fenoménu vnemu umeleckého diela, z ktorých si vyberá diela súčasných umelcov, ale vedie nás k nim, ako inak, ...

Divadlo

Představení Informátoři Farmy v jeskyni v divadle Ponec – 21. a 22. 9.

Informatori 200Co je vlastně korporace? Kam až sahá její moc? Tyto otázky kladou Informátoři, nejnovější představení Farmy v jeskyni.
Soubor fyzického divadla Farma v jeskyni, který letos slaví 12 let své existence, uvede 21. a 22. září v divadle Pon...

Film

Komedie BEZVA ŽENSKÁ NA KRKU se představuje v první ukázce

zenska 200Komedie BEZVA ŽENSKÁ NA KRKU vstoupí do našich kin 13. října a nyní se představuje v prvním traileru. Pod tímto filmem je podepsána úspěšná autorsko-producentská dvojice Jiří Vejdělek a Tomáš Hoffman, známá diváckými hity Ženy v pokušení a Muži v na...