Reklama

Ochutnávka receptů z vysílání TV Food Network

Email Tisk

Food Guy Fieri 200Při příležitosti zahájení vysílání TV kanálu Food Network, který od 1. září začíná vysílat i v češtině, zde máme jeden zmrzlinový sladký + jeden slaný recept z mexické kuchyně, oba z pořadu Malá bistra u silnice.

 

 

Jednoduché, stylové a zároveň chutné recepty vybral moderátor pořadu, známý americký šéfkuchař, televizní moderátor a majitel šesti úspěšných newyorských restaurací Guy Feiri.

Food bistra

 I v malých bistrech u silinice se dá dobře najíst: kuchař Guy Feiri v akci 

 


Zapečená kolínka po mexicku


Mexická kuchyně snadno a rychle! Lahůdkový recept je od amerického šéfkuchaře a moderátora Guye Feiriho z pořadu Malá bistra u silnice, který běží na TV kanálu Food Network. Celosvětově oblíbená stanice o jídle, vaření a životním stylu nově vysílá od 1. září také v češtině.


Ingredience:

1/2 kg vařených těstovin (nejlepší jsou mini kolínka vařená al dente)
4 lžíce másla
1 šálek zmrazené kukuřice (polozmrazené)
1 střední cibule, nakrájená na kostky (cca půl centimetru)
1 nakrájená červená paprika bez semínek (cca půl centimetru)
4 stroužky oloupaného a rozetřeného česneku
1 lžíce plus 1 kávová lžička košer soli
2 lžičky kmínu
2 lžičky chilli prášku
1/2 lžičky kajenského pepře
1/4 hladké mouky
4 šálky studeného mléka
2 šálky strouhaného sýru čedar
1 šálek strouhaného sýru Monterey Jack (polotvrdý sýr)
1/2 šálek jarní cibulky (nadrobno)
1 lžička čerstvě mletého černého pepře

1/2 šálku strouhanky
1/2 šálku nastrouhaného sýru na ozdobu
1/4 šálku sekaného koriandru na ozdobu
1/4 šálku rozemletých, nakládaných jalapeňos na ozdobu

Postup:
Předehřejte troubu na180 stupňů.
Na pánvi rozpusťte máslo, přidejte kukuřici, cibuli, papriky, česnek a 1 lžičku soli a smažte na středně vysoké teplotě 6 – 8 minut. Až cibule zesklovatí, přidejte kmín, chilli prášek, kajenský pepř a mouku a nepřetržitě míchejte dřevěnou vařečkou, dokud nevytvoříte jíšku (asi 3-4 min.). Za stálého míchání postupně přilévejte studené mléko, až je směs hladká.


Vařte přibližně 8 až 10 min. Na středním ohni, dokud směs nezačne houstnout. Pak snižte teplotu na středně nízkou a vmíchejte sýry čedar a Monterey Jack. Opět ohřívejte (asi 4 minuty), až docílíte hladké a krémovité konzistence. Poté přidejte jarní cibulku, pepř a kolínka a dobře promíchejte.


Nalijte do skleněné zapékací misky, posypte rovnoměrně strouhankou a zakryjte alobalem.  Nechte péct 20 minut, pak sundejte folii a pečte dalších 10 až 15 minut, dokud není kůrka zlatohnědá a sýr bublá. Vyndejte z trouby a nechte odpočívat 8 až 10 minut.

Ozdobte strouhaným sýrem, jalapeňos papričkami a koriandrem. Podávejte ihned.

Food kolinka


Čokoládové Tacos  


Sladká varianty typické mexické pochoutky od americké kuchařské celebrity Guye Feiriho, moderátora pořadu Malá bistra u silnice TV kanálu Food Network. Celosvětově známá stanice o jídle, vaření a životním stylu vysílá od 1. září nově i v češtině.

Ingredience:
4 bílky
¾ hrníčku moučkového cukru
1 hrníček hladké mouky
Špetka soli
½ rozpuštěného másla
2 lžíce smetany
1 lžička vanilkové příchutě
23 dkg čokolády na vaření (rozpuštěné)
1 litr solené karamelové zmrzliny, mírně rozmražené
1/2 hrníčku sekaných, pražených ořechů pekan na ozdobu


Postup:
Ve středně velké míse smíchejte bílky s cukrem a metličkou vyšlehejte do nadýchaného sněhu (3 až 5 minut). Poté vmíchejte mouku, sůl, rozpuštěné máslo, smetanu a vanilku.
Předehřejte si velkou teflonovou pánev. Dvě lžíce směsi rozetřete pomocí špachtle a vytvořte palačinku o průměru zhruba 11 cm. Smažte na okrajích dozlatova (2-3 minuty), otočte a na druhé straně smažte už jen 1 minutu.


Vyjměte z pánve a okamžitě zavěste palačinku přes rukojeť dřevěné vařečky. Nechte palačinku vychladnout 5 minut – tím docílíte formy na tacos. Stejným způsobem zpracujte zbytek těsta.
Pak ponořte studené tacos do rozpuštěné čokolády a opět zavěste na vařečku. Pokud tacos neservírujete ihned, uložte je do lednice. Tacos naplňte mírně rozteklou zmrzlinou a ozdobte nasekanými ořechy.

Food tacos
 
Více na: http://www.channels.cz/food_network.htm



Nejnovější články:
Starší články:

 

Přidat komentář


Bezpečnostní kód
Obnovit





Přihlášení

  • Region Západ
    Získali jsme nového mediálního partnera. Jsme rádi, že jsme zaujali Region Západ, aby nám nabídli mediální podporu. Každý den se...
  • Druhá polovina prázdnin s Tapírem může začít
    První polovina prázdnin je za námi… to je špatné. Ale druhá polovina právě začíná! A to je dobré! Takže milí...
  • Druhý ročník festivalu se povedl
    Druhý ročník Mezinárodního festivalu kresleného humoru se povedl! Ačkoliv mu tentokrát počasí nepřálo, našli si na něj cestu návštěvníci a...

K21 se představuje

JANA LANGEROVÁ


redaktorka, tvůrce soutěží, 26 let (Štír a občas Střelec)

  • pochází z malé vesničky Zádveřice a nyní žije s manželem v ještě menší Lhotě, která leží 13 km od Zlína
  • Jana je čerstvou absolventkou fakulty multimediálních komunikací v oboru vztahy s veřejností a pracuje jako tisková mluvčí festivalu Chillibraní
  • s K21 je spojená už sedm let, začínala jako editorka a vypracovala se až k zástupkyni šéfredaktorky, nyní domlouvá soutěže a píše pro radost hlavně do literatury a mluveného slova. Udržuje se tak v tempu, má přehled a plní si knihovničku skvělými tituly
  • ve volném čase kromě kulturních věcí také moc ráda zahradničí (zajímají ji bylinky i pokojovky) a vaří různé dobroty. S manželem se věnují geocachingu - hledají poklady po okolí, často navštěvují různé metalové koncerty a jsou s partou přátel. Aktuálně propadli speedmintonu!
  • a Janino motto:To od Johna Lennona: „Každý září jako měsíc, jako hvězdy, jako slunce. Každý září. Přidej se.“
Banner

Anketa


Partneři

Hledat

Mimísek 23

Čtěte také...

Výstava Génius Alfréda Radoka na jevišti Městských divadel pražských

rad 200Městská divadla pražská pořádají ve čtvrtek 4. prosince od 16 hodin v horním foyer Divadla ABC vernisáž výstavy Génius Alfréda Radoka na jevišti Městských divadel pražských. Vernisáž zahájí režisér a herec Jan Kačer, ředitel Městských divadel pražských...

Nové komentáře

Facebook

Twitter

Z archivu...


Literatura

Brontík – Kamarád z pravěku

brontik perexVydejte se společně se svými dětmi na dobrodružství malého Brontíka – dinosaura, který přečkal v ledu několik milionů let. A možná by tam zůstal dalších mnoho let, pokud by ho neobjevily a neodnesly dvě neobyčejně zvídavé děti!

Divadlo

Na podzim do divadla: Cudnost ledovců

200divO prázdninách divadla nehrají představení, ale připravují se na další sezonu. Díky nám si můžete vybrat, na co v podzimních měsících vyrazíte. Přijměte pozvání na jedinečný projekt Cudnost ledovců do Divadla Archa.

...

Film

Filmová sci-fi novinka Ex Machina

Exmachina 200Je novinkou letošního roku a fanoušci sci-fi si můžou pomalu odpočítávat dny do 30. 4. 2015, kdy tento film má, díky společnosti CinemaArt, v České Republice svoji premiéru.

...