Ochutnávka receptů z vysílání TV Food Network
Banner

Ochutnávka receptů z vysílání TV Food Network

Food Guy Fieri 200Při příležitosti zahájení vysílání TV kanálu Food Network, který od 1. září začíná vysílat i v češtině, zde máme jeden zmrzlinový sladký + jeden slaný recept z mexické kuchyně, oba z pořadu Malá bistra u silnice.

 

 

Jednoduché, stylové a zároveň chutné recepty vybral moderátor pořadu, známý americký šéfkuchař, televizní moderátor a majitel šesti úspěšných newyorských restaurací Guy Feiri.

Food bistra

 I v malých bistrech u silinice se dá dobře najíst: kuchař Guy Feiri v akci 

 


Zapečená kolínka po mexicku


Mexická kuchyně snadno a rychle! Lahůdkový recept je od amerického šéfkuchaře a moderátora Guye Feiriho z pořadu Malá bistra u silnice, který běží na TV kanálu Food Network. Celosvětově oblíbená stanice o jídle, vaření a životním stylu nově vysílá od 1. září také v češtině.


Ingredience:

1/2 kg vařených těstovin (nejlepší jsou mini kolínka vařená al dente)
4 lžíce másla
1 šálek zmrazené kukuřice (polozmrazené)
1 střední cibule, nakrájená na kostky (cca půl centimetru)
1 nakrájená červená paprika bez semínek (cca půl centimetru)
4 stroužky oloupaného a rozetřeného česneku
1 lžíce plus 1 kávová lžička košer soli
2 lžičky kmínu
2 lžičky chilli prášku
1/2 lžičky kajenského pepře
1/4 hladké mouky
4 šálky studeného mléka
2 šálky strouhaného sýru čedar
1 šálek strouhaného sýru Monterey Jack (polotvrdý sýr)
1/2 šálek jarní cibulky (nadrobno)
1 lžička čerstvě mletého černého pepře

1/2 šálku strouhanky
1/2 šálku nastrouhaného sýru na ozdobu
1/4 šálku sekaného koriandru na ozdobu
1/4 šálku rozemletých, nakládaných jalapeňos na ozdobu

Postup:
Předehřejte troubu na180 stupňů.
Na pánvi rozpusťte máslo, přidejte kukuřici, cibuli, papriky, česnek a 1 lžičku soli a smažte na středně vysoké teplotě 6 – 8 minut. Až cibule zesklovatí, přidejte kmín, chilli prášek, kajenský pepř a mouku a nepřetržitě míchejte dřevěnou vařečkou, dokud nevytvoříte jíšku (asi 3-4 min.). Za stálého míchání postupně přilévejte studené mléko, až je směs hladká.


Vařte přibližně 8 až 10 min. Na středním ohni, dokud směs nezačne houstnout. Pak snižte teplotu na středně nízkou a vmíchejte sýry čedar a Monterey Jack. Opět ohřívejte (asi 4 minuty), až docílíte hladké a krémovité konzistence. Poté přidejte jarní cibulku, pepř a kolínka a dobře promíchejte.


Nalijte do skleněné zapékací misky, posypte rovnoměrně strouhankou a zakryjte alobalem.  Nechte péct 20 minut, pak sundejte folii a pečte dalších 10 až 15 minut, dokud není kůrka zlatohnědá a sýr bublá. Vyndejte z trouby a nechte odpočívat 8 až 10 minut.

Ozdobte strouhaným sýrem, jalapeňos papričkami a koriandrem. Podávejte ihned.

Food kolinka


Čokoládové Tacos  


Sladká varianty typické mexické pochoutky od americké kuchařské celebrity Guye Feiriho, moderátora pořadu Malá bistra u silnice TV kanálu Food Network. Celosvětově známá stanice o jídle, vaření a životním stylu vysílá od 1. září nově i v češtině.

Ingredience:
4 bílky
¾ hrníčku moučkového cukru
1 hrníček hladké mouky
Špetka soli
½ rozpuštěného másla
2 lžíce smetany
1 lžička vanilkové příchutě
23 dkg čokolády na vaření (rozpuštěné)
1 litr solené karamelové zmrzliny, mírně rozmražené
1/2 hrníčku sekaných, pražených ořechů pekan na ozdobu


Postup:
Ve středně velké míse smíchejte bílky s cukrem a metličkou vyšlehejte do nadýchaného sněhu (3 až 5 minut). Poté vmíchejte mouku, sůl, rozpuštěné máslo, smetanu a vanilku.
Předehřejte si velkou teflonovou pánev. Dvě lžíce směsi rozetřete pomocí špachtle a vytvořte palačinku o průměru zhruba 11 cm. Smažte na okrajích dozlatova (2-3 minuty), otočte a na druhé straně smažte už jen 1 minutu.


Vyjměte z pánve a okamžitě zavěste palačinku přes rukojeť dřevěné vařečky. Nechte palačinku vychladnout 5 minut – tím docílíte formy na tacos. Stejným způsobem zpracujte zbytek těsta.
Pak ponořte studené tacos do rozpuštěné čokolády a opět zavěste na vařečku. Pokud tacos neservírujete ihned, uložte je do lednice. Tacos naplňte mírně rozteklou zmrzlinou a ozdobte nasekanými ořechy.

Food tacos
 
Více na: http://www.channels.cz/food_network.htm



Nejnovější články:
Starší články:

 

Přihlášení



Banner

Tapír

  • Tapír č. 1-2020
    Od 9. ledna vychází další číslo našeho humoristického časopisu TAPÍR. Můžete se těšit na: – Rozhovor s Josefem Stehlíkem, sochař a kreslíř...
  • Výstavy v lednu 2020
    Zveme vás na dvě výstavy, které jsme naplánovali hned na začátek roku 2020. PRVNÍ výstava se uskuteční ve sportovní hale...
  • Tapír 6-2019 na listopad a prosinec
    Od 30. října vychází další číslo našeho humoristického časopisu TAPÍR. Můžete se těšit na: – Rozhovor s Jiřím Werichem Petráškem – Tapír v pivovaru...

Rozhovor

Fotograf Karel Fiala: „Z flašky nedýchám, z flašky chlastám“

200rDalším zpovídaným fotografem je Karel Fiala, který se věnuje fotografování pod vodou. Co vše ke vzniku  těch kouzelných rozevlátých fotek potřebuje? A jak to vlastně celé probíhá? Začtěte se o fotografování ve stavu bez tíže…

...

Hledat

Chaty s osobností

Čtěte také...

NDM bude společně s dvacítkou pedagogů hledat „Cesty k mladému divákovi“

NDM 200Sedmý ročník Letní divadelní školy pro pedagogy, který tradičně připravuje Ateliér pro děti a mládež při NDM, otevře téma mladých diváků. Společně s dvacítkou pedagogů budou divadelní lektorky hledat cesty ke studentům a k nejmladším ná...


Literatura

Redakce mezinárodního deníku zevnitř a na dřeň – Imperfekcionisté Toma Rachmana

imperfekcioniste 200 „Každý, kdo kdy byť přičichl k novinařině, pozná, že Imperfekcionisté jsou opravdu příběhy ze života.“ The Guardian

...

Divadlo

Evropská novocirkusová špička se účastní kreativní laboratoře CircusNext s Robertem Magrem

novy cirkus 200CIRQUEON – Centrum pro nový cirkus hostí jedinečnou kreativní mezinárodní laboratoř vedenou legendárním Robertem Magrem. Do pražských Nuslí přijeli zástupci čtyř novocirkusových autorských projektů z Francie, Izraele a ze Švédska a s dalším...

Film

Na dovolenou kolektivně, se zpěvem a hrami

Dovolena perexUž jsme asi pozapomněli, že ještě před čtvrtstoletím byly běžné kolektivně organizované závodní dovolené, přidělované odbory (jednotné, komunistické nadvládě podřízené Revoluční odborové hnutí - neboli ROH) pr...