Ochutnávka receptů z vysílání TV Food Network
Reklama
Banner

Ochutnávka receptů z vysílání TV Food Network

Email Tisk

Food Guy Fieri 200Při příležitosti zahájení vysílání TV kanálu Food Network, který od 1. září začíná vysílat i v češtině, zde máme jeden zmrzlinový sladký + jeden slaný recept z mexické kuchyně, oba z pořadu Malá bistra u silnice.

 

 

Jednoduché, stylové a zároveň chutné recepty vybral moderátor pořadu, známý americký šéfkuchař, televizní moderátor a majitel šesti úspěšných newyorských restaurací Guy Feiri.

Food bistra

 I v malých bistrech u silinice se dá dobře najíst: kuchař Guy Feiri v akci 

 


Zapečená kolínka po mexicku


Mexická kuchyně snadno a rychle! Lahůdkový recept je od amerického šéfkuchaře a moderátora Guye Feiriho z pořadu Malá bistra u silnice, který běží na TV kanálu Food Network. Celosvětově oblíbená stanice o jídle, vaření a životním stylu nově vysílá od 1. září také v češtině.


Ingredience:

1/2 kg vařených těstovin (nejlepší jsou mini kolínka vařená al dente)
4 lžíce másla
1 šálek zmrazené kukuřice (polozmrazené)
1 střední cibule, nakrájená na kostky (cca půl centimetru)
1 nakrájená červená paprika bez semínek (cca půl centimetru)
4 stroužky oloupaného a rozetřeného česneku
1 lžíce plus 1 kávová lžička košer soli
2 lžičky kmínu
2 lžičky chilli prášku
1/2 lžičky kajenského pepře
1/4 hladké mouky
4 šálky studeného mléka
2 šálky strouhaného sýru čedar
1 šálek strouhaného sýru Monterey Jack (polotvrdý sýr)
1/2 šálek jarní cibulky (nadrobno)
1 lžička čerstvě mletého černého pepře

1/2 šálku strouhanky
1/2 šálku nastrouhaného sýru na ozdobu
1/4 šálku sekaného koriandru na ozdobu
1/4 šálku rozemletých, nakládaných jalapeňos na ozdobu

Postup:
Předehřejte troubu na180 stupňů.
Na pánvi rozpusťte máslo, přidejte kukuřici, cibuli, papriky, česnek a 1 lžičku soli a smažte na středně vysoké teplotě 6 – 8 minut. Až cibule zesklovatí, přidejte kmín, chilli prášek, kajenský pepř a mouku a nepřetržitě míchejte dřevěnou vařečkou, dokud nevytvoříte jíšku (asi 3-4 min.). Za stálého míchání postupně přilévejte studené mléko, až je směs hladká.


Vařte přibližně 8 až 10 min. Na středním ohni, dokud směs nezačne houstnout. Pak snižte teplotu na středně nízkou a vmíchejte sýry čedar a Monterey Jack. Opět ohřívejte (asi 4 minuty), až docílíte hladké a krémovité konzistence. Poté přidejte jarní cibulku, pepř a kolínka a dobře promíchejte.


Nalijte do skleněné zapékací misky, posypte rovnoměrně strouhankou a zakryjte alobalem.  Nechte péct 20 minut, pak sundejte folii a pečte dalších 10 až 15 minut, dokud není kůrka zlatohnědá a sýr bublá. Vyndejte z trouby a nechte odpočívat 8 až 10 minut.

Ozdobte strouhaným sýrem, jalapeňos papričkami a koriandrem. Podávejte ihned.

Food kolinka


Čokoládové Tacos  


Sladká varianty typické mexické pochoutky od americké kuchařské celebrity Guye Feiriho, moderátora pořadu Malá bistra u silnice TV kanálu Food Network. Celosvětově známá stanice o jídle, vaření a životním stylu vysílá od 1. září nově i v češtině.

Ingredience:
4 bílky
¾ hrníčku moučkového cukru
1 hrníček hladké mouky
Špetka soli
½ rozpuštěného másla
2 lžíce smetany
1 lžička vanilkové příchutě
23 dkg čokolády na vaření (rozpuštěné)
1 litr solené karamelové zmrzliny, mírně rozmražené
1/2 hrníčku sekaných, pražených ořechů pekan na ozdobu


Postup:
Ve středně velké míse smíchejte bílky s cukrem a metličkou vyšlehejte do nadýchaného sněhu (3 až 5 minut). Poté vmíchejte mouku, sůl, rozpuštěné máslo, smetanu a vanilku.
Předehřejte si velkou teflonovou pánev. Dvě lžíce směsi rozetřete pomocí špachtle a vytvořte palačinku o průměru zhruba 11 cm. Smažte na okrajích dozlatova (2-3 minuty), otočte a na druhé straně smažte už jen 1 minutu.


Vyjměte z pánve a okamžitě zavěste palačinku přes rukojeť dřevěné vařečky. Nechte palačinku vychladnout 5 minut – tím docílíte formy na tacos. Stejným způsobem zpracujte zbytek těsta.
Pak ponořte studené tacos do rozpuštěné čokolády a opět zavěste na vařečku. Pokud tacos neservírujete ihned, uložte je do lednice. Tacos naplňte mírně rozteklou zmrzlinou a ozdobte nasekanými ořechy.

Food tacos
 
Více na: http://www.channels.cz/food_network.htm



Nejnovější články:
Starší články:

 

Přidat komentář


Bezpečnostní kód
Obnovit

Přihlášení

  • Tapír přichází před Ježíškem.
    Nezadržitelně se blíží Vánoce a konec letošního roku. Na to si ale ještě chvíli počkáme a aby nám to čekání...
  • Tapíří listopadování
    Podzim je tady v plném proudu, na horách už se objevil první sníh, proběhla výměna šatníku za teplejší svršky (i...
  • Vladimír Menšík
    V Tapírovi květen 2017 jsme zveřejnili vzpomínku na Vladimíra Menšíka. Protože dnes (9. října) slavíme výročí jeho narození, dovolte, abychom...

K21 se představuje

KATEŘINA HAJŇUKOVÁ


redaktorka a editorka

    Narodila se koncem března 2000, je tedy znamení berana a jak říká, zcela odpovídá její tvrdohlavosti. Pochází z Karlových Varů, které moc ráda a v současnosti je studentkou čtyřletého gymnázia.

    S K21 spolupracuje od začátku července a říká, že je za to neskutečně ráda. "Editace mi otevřela nový svět, který pro mně mnoho znamená a dává mi mnoho možností."

    Mezi koníčky Kačka řadí poslouchání hudby, čtení, psaní různých příběhů, hraní na keyboard, jízdu na skateboardu a trávení času se svými přáteli. "Dalo by se říct, že mým velkým koníčkem je barvení vlasů. D§vod? Už čtyři roky si barvím své hnědé vlasy částečně na modro a nikdy bych svoje modro-hnědé vlasy nevyměnila."

    Mimo studia a editace se věnuje svému blogu. Blogerkou je už asi sedm let, při čemž svůj dosavadní blog má čtyři roky. Ve škole ji nejvíc baví psychologie, český jazyk a angličtina.

    "Ze všeho nejdůležitější je pro mě moje rodina, která mě vždy drží nad vodou. Motta a citáty jsou moje doména. Už jako malá jsem si sepisovala a opisovala motta z internetu nebo ráda prohledávala mamčiny sešity s citáty. Můj nejoblíbenější pochází od zpěváka Andyho Biersacka, který má skupinu Black Veil Brides, kterou miluji: "Každý na světě má sny. Drž je blízko svého srdce a nikdy nepouštěj..."

Toulavka

Anketa


Banner

Partneři

Hledat

Mimísek 29

Čtěte také...

Jak jsem se rozhodla zhubnout! Týden první

hubnu 200Co jsem na světě, držím dietu, pak nedržím dietu, pak jím zaručeně hubnoucí potraviny, kašlu na dietu, tloustnu, držím dietu… Ale to už znáte. Je to takový můj kolotoč.

...

Nové komentáře

Facebook

Twitter


Literatura

Ladislav Tunys: Hvězdy, které nezhasnou aneb Jak jsem je poznal.

hvezdy  ktere nehasnou ladislav tunys Nejsem a nikdy jsem nebyla příznivcem vyhledávání senzací týkajících se osobností společenského a kulturního života. Přesto, nebo možná právě proto, občas sáhnu po knížce, u které mám pocit, že nehledá jen s...

Divadlo

Zimu v Praze ovládne Sněhová královna, žezlo převezme v březnu Královna Kapeska!

perex 33O čem se tu vlastně hovoří? Produkční společnost PIXA PRO ve svých velkovýpravných muzikálech s pohádkovým příběhem jednoduše královnami nešetří, má jich ve dvou muzikálech přesně osm. Dvě z nich najdeme v názvu mu...

Film

Seriál Terapie je výzvou pro tvůrce, herce i diváky

terapie serial magicboxDiváci, kteří rádi sdílejí osudy seriálových hrdinů, ale zároveň dávají přednost zápletkám s hlubším podtextem, nabízejícím poučení a inspiraci, jistě uvítali projekt HBO Česká republika, seriál s názvem TERAPIE