Klíč k památkám – program pro věrné návštěvníky pokračuje i letos

Klíč k památkám – program pro věrné návštěvníky pokračuje i letos

Tisk

klic k pamatkam 200Také letos pro všechny zájemce o památky připravil Národní památkový ústav program pro věrné návštěvníky, k němuž se připojilo na sto třicet hradů, zámků, klášterů a dalších památek státních, městských i soukromých.

 

 

Princip programu je podobný jako v minulých letech; za pět vstupenek může každý návštěvník získat šestý vstup zdarma. Vstupy jsou registrovaným účastníkům zaznamenávány formou tzv. papírových nebo mobilních klíčů (mobilní aplikaci si můžete stáhnout na portálu www.klickpamatkam.cz.

klic k pamatkam logo


Klíč k památkám je věrnostní program a informační portál s mobilní aplikací určený návštěvníkům památek.
Vztahuje se na vybrané památky ve správě Národního památkového ústavu a jeho partnerů, které jsou přístupné veřejnosti.
Seznam památek zapojených do programu je k dispozici na webu klickpamatkam.cz.
Nástroji věrnostního programu Klíč k památkám jsou papírový klíč (papírový pas opatřený unikátním QR kódem), nebo mobilní klíč (elektronický účet s přiděleným unikátním QR kódem).

klic k pamatkam 1


Držitel papírového klíče získá v pokladně památky zařazené do věrnostního programu Klíč k památkám kredit na základě pořízení vstupenky pro jednu osobu na prohlídkovou trasu s průvodcem formou načtení unikátního QR kódu umístěného na vnitřní straně papírového klíče. Držitel papírového klíče může obsluhu pokladny též požádat o udělení razítka.
Držitel mobilního klíče získá v pokladně památky zařazené do věrnostního programu Klíč k památkám kredit na základě pořízení vstupenky pro jednu osobu na prohlídkovou trasu s průvodcem formou načtení unikátního QR kódu zobrazeného na svém mobilním zařízení (chytrém telefonu, tabletu apod.).

klic k pamatkam 2


Po načtení pěti kreditů, respektive udělení pěti razítek v průběhu ne více než dvanácti po sobě jdoucích měsíců získává držitel papírového nebo mobilního klíče nárok na volný vstup do jedné z památek zařazených do věrnostního programu podle svého výběru. Kromě věrnostního programu pro individuální návštěvníky památek nabízí Klíč k památkám také projekt pro školy a další instituce pracující s dětmi a mládeží ve věku od 6 do 15 let nazvaný Klíč pro školy. V rámci organizovaných zájezdů mládeže mohou účastníci čerpat čerpat 50% slevu ze sníženého tarifu vstupného. Více o tomto programu a podrobná pravidla naleznete na stránkách Klíče pro školy. Projekt Klíč k zážitkům umožňuje registrovaným účastníkům programu Klíč k památkám další výhodnou slevu u poskytovatelů služeb v oblasti cestovního ruchu, kteří mají provozovny v blízkosti památkového objektu. Návštěvníkům památek účastnícím se věrnostního programu, tedy držitelům tzv. papírového či mobilního klíče, nabízejí slevu ve výši nejméně 10 % z ceny vybraných služeb či zboží.


 

Přihlášení



Aneta Žabková: Největší radost mi uděláte kusem klacku z lesa

Vystudovala FAMU (katedra animované tvorby), vytvořila čtyři animované filmy, které získaly řadu ocenění, je úspěšnou ilustrátorkou mnoha dětských knih a přispívá do několika časopisů jako jsou Puntík či Tečka, spolupracovala i s Mateřídouškou a Sluníčkem. Řeč je o Anetě Žabkové.

Po Vodníkovi přichází neméně skvělá Dceřina kletba

Česká spisovatelka Tereza Bartošová zaujala tuzemskou čtenářskou obec předchozím titulem Vodník. Jednalo se o případ, který smrdí bahnem. Nyní přichází Dceřina kletba lákající na obálce na to, že si starý zločin žádá nové oběti.

Tapír

  • TAPÍR 2/2024
    Vždycky to uteče jak voda…  Nedávno jsme ještě listovali prvním číslem Tapíra tohoto roku a už je tady číslo druhé....
  • TAPÍR 1/2024
    S novým rokem přichází i nové číslo vašeho oblíbeného humoristického časopisu Tapír. Letos jsme se zakousli už do sedmého ročníku!...
  • Tapír 6/2023
    Poslední číslo Tapíra pro rok 2023 je venku! V tomto vydání se můžete těšit na vtipy zaměřené na téma Na...
Banner

Hledat

Videorecenze knih

Rozhovor

Na Velikonoce pojedu k mamince do Brna, říká Eva Pilarová

eva 200Zatímco v těchto týdnech podniká čtyřnásobná držitelka zlatého slavíka Eva Pilarová ještě s několika svými kolegy Evergreen Tour, na podzim ji čekají dva velké gala koncerty, kterými oslaví 55 let na scéně. Koncerty proběhnou 27. října v Mahenově divadle ...

Výborné herecké kreace a silné téma nabízí nový český film Sucho

Sucho to je tísnivé vesnické drama. Na jedné straně velkostatkář a na straně druhé chudý "kolchozník", který nutí rodinu k soběstačnému životu, ale také klíčící láska revoltujících mladých lidí. Zatímco ona je dcerou chudého farmáře, on synem vlivného agrárníka, který sice dává práci půlce dědiny, nicméně půdu, vodu a krajinu devastuje chemií. To je obrazově vytříbený a emočně nabitý film režiséra Bohdana Slámy, který je i autorem scénáře.

Čtěte také...

Jarní tip: vernisáž fotografií v bytě

dekor200I doma můžete žít kulturně. Stačí pěkná dekorace. Anna Sládková z Domašína u Vlašimi si umí poradit. Její výrobky jsou jednoduché, přičemž materiál vyjde lacino, jsou vkusné a mohou sloužit jako inspirace pro ostatní. O své know how se s námi podělila....


Literatura

Vstoupili jsme do druhého skautského století

altSkautské hnutí (u nás zvané též junáckým) existuje již celé století, jakkoli po několikrát násilně přerváno totalitními režimy - jak nacistickým, tak komunistickým. Oba totiž žádaly, aby veškeré organizace včetně dětských a mládežnickýc...

Divadlo

Městské divadlo Zlín a Slovácké divadlo se propojí přehlídkou „Zaráz“

Zaraz200Šest inscenací z nejnovějšího repertoáru Městského divadla Zlín a Slováckého divadla Uherského Hradiště - to je Zaráz, přehlídka divadel Zlínského kraje. Ve třech dnech uvidí aktuální tituly divadelní kritici, studenti divadelních škol a další divadelní n...

Film

VŠEMI SMĚRY – cestou necestou za publicistikou

altNašim pravidelným čtenářům nemohla uniknout pozvánka na festival nezávislé publicistiky Všemi směry, který roztočil kolotoč otázek, diskuzí a workshopů na téma reportérství. Že jde o výjimečnou událost, sliboval i rozhovor s manažerkou projek...