Free Cinema a Labodoble uvádí: Film v černé kuchyni

Free Cinema a Labodoble uvádí: Film v černé kuchyni

Tisk

Free cinema perexDílna SUBSTANDARD se zaměřuje na práci s černobílými úzkými filmovými formáty v šířce 8 mm. Práce s těmito formáty zvanými také substandardní je pozvánkou k seznámení s nejmenším a v současnosti pořád snadno dostupným filmovým formátem. Účastníci se naučí základní postupy práce od samotného natáčení s tímto materiálem přes vyvolávání po filmovou projekci. Dílna k filmu přistupuje jako k tvořivému médiu a artefaktu spíše než k záznamovému nosiči pro vyprávění.

 


Vyzkoušíme si práci s 2×8 mm a Double Super 8 filmy. Práce ve všech fázích se pojímá jako kolektivní experiment a spolupráce je základní podmínkou.

Kurzem provedou Alexandra Moralesová a Georgy Bagdasarov

Free cinema


Registrujte se na http://www.freecinema.cz/verejnost/jak-vyvolat-film/ nebo napište na e-mailovou adresu: Tato emailová adresa je chráněna před spamboty, abyste ji viděli, povolte JavaScript


Dílna se skládá ze dvou kurzů, ze kterých je možné si vybrat.

V prvním kurzu, který proběhne 29. a 30. dubna, se zaměříme na seznámení s filmovou surovinou a ovládnutí filmové kamery (mechanismus, optika).

V druhém kurzu, který proběhne 6. a 7. května, se budeme věnovat fotochemickému zpracování suroviny v temné komoře a filmové projekci.

Free cinema1


Více informací najdete na: http://www.freecinema.cz/verejnost/jak-vyvolat-film/


Přijďte si vyzkoušet filmové menu do černé kuchyně!

www.facebook.com/events/442887449384467/


 

Přihlášení



Martin Němec o svém otci, kterému věnoval knihu Josef Němec – Obrazy a kresby

Košatost a význam umělecké tvorby zobrazuje kniha s názvem Josef Němec – Obrazy a kresby, která současně přiblíží pracovní i soukromou tvář pražského výtvarníka. Jeho synem je Martin Němec, dnes renomovaný malíř a hudebník, duše rockových kapel Precedens a Lili Marlene, jenž potvrzuje, že jablko nepadlo daleko od stromu. Právě on je spolutvůrcem zmiňované výpravné knihy. A protože ji čeká 18. dubna pražský křest v Galerii Malostranské besedy, tak nevím, kdo by o knižní novince, o Josefu Němcovi a o jeho tvorbě povyprávěl víc než jeho syn Martin.

Sebepéče pro pečující

Spousta z nás se může ve svém životě dostat do situace, kdy bude potřebovat pomoc nebo se ocitne v roli pečujícího, ať už na osobní úrovni, nebo té profesionální. Ve společnosti je často zmiňována a probírána role potřebného, ale již se opomíjí myslet na roli pečovatele. I pečující osoba je pouze člověk, se svými silnými i slabými stránkami, který na sebe převzal neuvěřitelný závazek a zejména velkou zodpovědnost. Je potřeba si uvědomit, že i on má svůj soukromý život, své limity a omezené zásoby energie, zvláště v případě, kdy nemá z čeho čerpat.

Tapír

  • TAPÍR 2/2024
    Vždycky to uteče jak voda…  Nedávno jsme ještě listovali prvním číslem Tapíra tohoto roku a už je tady číslo druhé....
  • TAPÍR 1/2024
    S novým rokem přichází i nové číslo vašeho oblíbeného humoristického časopisu Tapír. Letos jsme se zakousli už do sedmého ročníku!...
  • Tapír 6/2023
    Poslední číslo Tapíra pro rok 2023 je venku! V tomto vydání se můžete těšit na vtipy zaměřené na téma Na...
Banner

Hledat

Videorecenze knih

Rozhovor

Mandrage: „Někteří tomu říkají komerce, já to nazývám propagace“

altSkupina Mandrage válcuje rádia s hity Šrouby a matice či Hledá se žena a sami jsou zatím válcováni fanoušky. Jejich Anděl za nejlepší hudební skupinu je používán jako činka a nepochybně jsou skvělá banda. Ostatn...

Daliborovy dubnové tipy. Co pěkného si přečíst?

Možná jsme podlehli neoprávněnému dojmu, že léto tento rok dorazilo dříve. Jenže příroda změnila názor. Takže co s pošmournými, chladnými a deštivými večery? Máme pro vás opět Daliborovy knižní tipy, které se určitě budou hodit!

Čtěte také...

Adaptační strategie ke klimatickým změnám na Praze 12 vychází z historie území

strategie perexRada MČ Praha 12 schválila na svém jednání dne 22. února 2021 Adaptační strategii ke klimatickým změnám na Praze 12. Strategie navrhla řadu opatření, která mají snížit zranitelnost MČ Prahy 12 vůči projevům klimatické změny.


Literatura

Kdo je Slečna M. a co s jejím životem udělala válka?

 

Slečna M., perexSlečna M., nová kniha vydavatelství Fragment mne ke čtení nalákala hned z několika důvodů. Jméno tajemné slečny začíná stejným písmenem jako to moje. Období druhé světové války si vždy ráda připomenu, protože na tenhle historický milník nesmíme nikdy ...

Divadlo

Na Letních scénách Divadla Bolka Polívky se letos bude hrát od 11. června do 14. srpna. Předprodej vstupenek zahájen

letni scena 200Tři atraktivní lokality a desítky pozoruhodných titulů pod hvězdnou oblohou… Sedmý ročník Letních scén Divadla Bolka Polívky nabídne divákům mimořádně intenzivní divadelní zážitky. Od 11. června do 14. srpna se bude hrát v amfiteátru na Kr...

Film

Vraždy v kruhu

vrazdy 200Seriál Vraždy v kruhu má za sebou premiéru v České televizi, a proto se musíme zaměřit i na jeho literární předlohu. Napsala ji oblíbená spisovatelka Iva Procházková a kniha nese podtitul Muž na dně.

...