Drsně, vegansky a po mexicku
Banner

Drsně, vegansky a po mexicku

Email Tisk
vegan 1Veganských kuchařek je na českém trhu stále víc a víc. A to je dobře, protože každý má možnost si vybrat svého oblíbence. Ať už je vegan, nebo chce ve svém životním stylu udělat alespoň pár změn. Blogerská dvojice Thug Kitchen tak dlouho experimentovala, až z toho vznikla kuchařka.
 
 

A teď vysvětlit název článku. Drsně – autoři si totiž nedávají moc pozor na jemnocit čtenářů a pro hrubší slovo nejdou daleko. Je to netradiční, vtipné, i když se u některých výrazů až moc často opakují. Vegansky – to je zřejmé, v kuchařce jsou zařazena jídla, která jsou uvařena pouze z rostlinných ingrediencí. Po mexicku – největší část zařazených receptů je převzata z mexické kuchyně (tacos, burritos, chilaquiles, salsy atd.) a upravena do veganského stylu. Proto se mohou radovat ti, kteří se rozhodli pro veganství, ale byli milovníci tradičních mexických pokrmů – teď už budete vědět, jak na to.
V kuchařce najdete snídaně, dezerty, velká i malá jídla, polévky nebo jídla z jednoho hrnce (jak píšou autoři: „plná prdel takový ty domácí pohody“). Vcelku netradičně pojímají například snídaně – tacos s fofu směsí nebo snídaňová miska s hnědou rýží. Najdete zde ale i klasiky jsou lívance nebo kaše, cereální tyčinky a recept na domácí granolu, který už jen podle popisu vypadá fakt světově.
Autoři ještě přidávají pro kuchaře-začátečníky informace o základních znalostech, aby vaření co nejvíce usnadnili. Nikdo by se tedy neměl bát to zkusit. Kromě toho, že jsou jídla veganská, je dán důraz na to vařit ze základních surovin – žádné konzervy, předvařená jídla, instantní zabijáci. To na kuchařce oceňuje i světoznámý kuchař Jamie Oliver, jehož doporučení najdete na zadním obalu knihy. Většina ingrediencí je u nás běžně dostupná, našla jsem snad jen tři položky, které bychom u nás asi těžko v obchodech našli.
Tak co, pustíte se do výroby mangového kari, ananasové guacamole, Caesar salátu s mandlemi nebo enchiladas s náplní ze sladkých brambor a černých fazolí? Zní to dobře, že? Věřím, že z kuchařské novinky budete mít také radost a bude chutnat i masožravcům.
 
vegan 1
 
Fuck(t) drsná veganská kuchařka/THUG KITCHEN: Eat Like You Give a F*ck by Thug Kitchen
Autor: THUG KITCHEN
Přeložila: Vanda Senko Ohnisková
Žánr: kuchařka
Nakladatelství: JOTA
Rok vydání: 2017
Počet stran: 240
Hodnocení: 92 %   
Zdroj foto: www.jota.cz


Související články:
Nejnovější články:
Starší články:

 

Přidat komentář


Bezpečnostní kód
Obnovit





Přihlášení

Anketa


Partneři

Hledat

Čtěte také...

Liberecký Aquapark je jediný vodní svět ve střední Evropě s designem ve stylu steampunku. Nyní ho zdobí nová panoramatická nástěnná malba

Aquapark 200Liberecký Aquapark Babylon získal novou výzdobu – panoramatickou nástěnnou malbu nesoucí název „Šťastnou cestu“. Obraz o velikosti 38 metrů čtverečných zachycuje vzducholoď odlétající do dalekých světů, chobotnici, velký maják s větrnou elekt...

Nové komentáře

Z archivu...


Literatura

Nenechte se zaskočit Divným počasím Joe Hilla!

divne pocasi 200V březnu vydalo nakladatelství Beta povídkovou knihu mladého amerického autora Joea Hilla, který svého otce Stephena Kinga nezapře, ba co víc- pořádně mu šlape na paty!

 

...

Divadlo

Režisér Pavel Khek: „Myškina by dnes určitě zavřeli do blázince.“

idiot perexLidskost, nesobecká ušlechtilost, naivní dobrotivost. Kdo to je? Kníže Myškin, hlavní postava jednoho z nejvýznamnějších světových románů Idiot od Fjodora Michajloviče Dostojevského. Je Myškinovo idiotství projevem moudrosti,...

Film

Filmová přehlídka Studia Béla

altStudio Béla oslavilo čtvrt roku svého provozu filmovou přehlídkou ukázek a tipů na zajímavé filmy. Šéfredaktor časopisu Cinepur Jan Kolář a filmoví kritici Aleš Stuchlý z rádia Wave a Ant...