Jak na daně z příjmů poradí opět Jiří Dušek

Jak na daně z příjmů poradí opět Jiří Dušek

Tisk

dane z prijmu perexPublikace Daně z příjmů 2017, přehledy, daňové a účetní tabulky vyšla aktualizovaně již po dvanácté. Autor pravidelně reaguje na změnu v zákonech, které mají dopad na účetní pravidla a daňové zákony v praxi.

 


Forma publikace je pro nezasvěceného čtenáře (uživatele) nezvyklá. První část knihy tvoří přehledy, které se stručnou formou věnují jednotlivým částem zákona o daních z příjmů, a to se snahou zařadit a upozornit i na změny v zákoně od 1. 7. 2017 (tedy v průběhu kalendářního roku, tudíž se budou týkat účetního roku 2018, ale pro účetní jednotky účtující v hospodářském roce, který započíná po 1. 7. daného roku, se dotýkají již od běhu nového hospodářského roku v roce 2017). Přehledy jsou sestaveny pro odborného uživatele, který je s problematikou daní a účetnictví seznámen, jen se někdy potřebuje ujistit, jak se na který konkrétní problém dívají poslední platné daňové zákony, nebo si není jistý možností uplatnění nákladů či zda se jeho náhled na konkrétní účetní případ shoduje s názorem letitého a znalého daňového poradce. Strany 165–206 jsou věnovány tabulkám, které poskytují rychlý a komfortní přehled i o historických sazbách. Velmi účelné je uvedení citací z předpisů a zákonů, které pomáhají rychlé orientaci při hledání obsáhlejšího znění konkrétního účetního případu či daňové situace.


Nezvyklá je forma tisku publikace, kdy text přehledů je tištěn při formátu A5 jako formát A4 . Autorovi to umožnilo přehledně okomentovat a odůvodnit jednotlivé přehledy. Jak se toto řazení bude líbit uživatelům, asi ukáže až praxe.


Publikace je pro odbornou veřejnost přínosem, jen ji postihne osud dalších odborných publikací věnovaných problematice daní – její aktuálnost mizí schválením každého nového pozměňovacího znění zákona o dani z příjmu či daně z přidané hodnoty.

dane z prijmu
 


Daně z příjmů 2017. Přehledy, daňové a účetní tabulky
Autor: Jiří Dušek
Žánr: účetnictví, daně
Nakladatelství: Grada Publishing, a. s.
Rok vydání: 2017
Počet stran: 208
Hodnocení: 95 %


Zdroj foto: Grada Publishing, a. s.


 

Přihlášení



Martin Němec o svém otci, kterému věnoval knihu Josef Němec – Obrazy a kresby

Košatost a význam umělecké tvorby zobrazuje kniha s názvem Josef Němec – Obrazy a kresby, která současně přiblíží pracovní i soukromou tvář pražského výtvarníka. Jeho synem je Martin Němec, dnes renomovaný malíř a hudebník, duše rockových kapel Precedens a Lili Marlene, jenž potvrzuje, že jablko nepadlo daleko od stromu. Právě on je spolutvůrcem zmiňované výpravné knihy. A protože ji čeká 18. dubna pražský křest v Galerii Malostranské besedy, tak nevím, kdo by o knižní novince, o Josefu Němcovi a o jeho tvorbě povyprávěl víc než jeho syn Martin.

Sebepéče pro pečující

Spousta z nás se může ve svém životě dostat do situace, kdy bude potřebovat pomoc nebo se ocitne v roli pečujícího, ať už na osobní úrovni, nebo té profesionální. Ve společnosti je často zmiňována a probírána role potřebného, ale již se opomíjí myslet na roli pečovatele. I pečující osoba je pouze člověk, se svými silnými i slabými stránkami, který na sebe převzal neuvěřitelný závazek a zejména velkou zodpovědnost. Je potřeba si uvědomit, že i on má svůj soukromý život, své limity a omezené zásoby energie, zvláště v případě, kdy nemá z čeho čerpat.

Tapír

  • TAPÍR 2/2024
    Vždycky to uteče jak voda…  Nedávno jsme ještě listovali prvním číslem Tapíra tohoto roku a už je tady číslo druhé....
  • TAPÍR 1/2024
    S novým rokem přichází i nové číslo vašeho oblíbeného humoristického časopisu Tapír. Letos jsme se zakousli už do sedmého ročníku!...
  • Tapír 6/2023
    Poslední číslo Tapíra pro rok 2023 je venku! V tomto vydání se můžete těšit na vtipy zaměřené na téma Na...
Banner

Hledat

Videorecenze knih

Rozhovor

"Buď do něčeho jdu se stoprocentním zapálením anebo to nechávám být."

isla200Nedávno ste mohli zaznamenať na našich stránkach viacero článkov týkajúcich sa Islandu. Na Febiofeste bol ocenený islandský režisér za film Vrabčáci, v Prahe sa 9.4 uskutoční Islandský deň organizovaný Klubom islandských fanatikov a určite ste tiež zaznamenali recenziu na kni...

Daliborovy dubnové tipy. Co pěkného si přečíst?

Možná jsme podlehli neoprávněnému dojmu, že léto tento rok dorazilo dříve. Jenže příroda změnila názor. Takže co s pošmournými, chladnými a deštivými večery? Máme pro vás opět Daliborovy knižní tipy, které se určitě budou hodit!

Čtěte také...

Už máte zvládnuté hygge? Protože je na scéně lykke!

Lykke 200Minulý rok knihkupectví zaplavily knihy, které se zabývaly fenoménem hygge. Dánské slovo, za kterým se skrývá pocit pohody. Podzimní počasí, sedíte u krbu v huňatém svetru a pletených ponožkách, popíjíte kakao – takto je hygge často popisováno na ko...

Z archivu...


Literatura

Lékař léčí, Hnízdil uzdravuje – Zaříkávač nemocí

Zarikavac perexDoktora Jana Hnízdila není třeba příliš představovat. Proslavily ho nejen kontroverzní názory na medicínu, ale i jeho první kniha Mým marodům, která vnesla svěží vítr mezi regály knihkupectví a našla si ...

Divadlo

Listopadovou premiéru baletu Romeo a Julie v novém pojetí uměleckého šéfa Baletu ND Petra Zusky navštíví i královna Mab

200divPřípravy na premiéru nové inscenace Romea a Julie jsou v plném proudu. Premiéra je plánována na 14. listopadu v 19 hodin ve Státní opeře, druhá premiéra se uskuteční 15. listopadu.

...

Film

Nový film režiséra Romana Vávry Svět podle Muchy vstoupil do kin 1. října

svet podle muchy 200Symbolicky v roce 160. výročí narození jednoho z nejznámějších českých malířů Alfonse Muchy bude do kin uveden dokumentární film Svět podle Muchy. Režisér Roman Vávra divákům nabídne nový, v mnohém překvapivý pohled na život pro...