Kouzelná místa a postavy ze světa Harryho Pottera

Kouzelná místa a postavy ze světa Harryho Pottera

Tisk

harry 200V rámci dvacetiletého výročí od vydání prvního dílu knih o slavném kouzelníkovi připravilo nakladatelství Albatros nejenom nová vydání stávající série, ale i řadu bonusů, které potěší každého fanouška.

 

 

Nadšenci antistresových omalovánek se mohou těšit z návštěvy nejznámějších míst a postav ze světa čar a kouzel. K dispozici jsou jednostránkové i dvoustránkové omalovánky, lehčí i detailně propracované, se kterými jistě strávíte jeden z dlouhých večerů.


Oceňuji především rozmanitost, kdy na každé straně naleznete tematicky odlišné obrázky. Zavítáte tak nejenom k Bradavickému hradu, ale i na Příčnou ulici, do Doupěte a stanete tváří v tvář více či méně oblíbeným postavám. Na konci knihy naleznete i reálné fotky, podle kterých byly omalovánky vytvořeny. Co mi ale vadí, je nešikovně volená vazba, kvůli které musíte stránky po celou dobu pevně držet, a které vám nedovolují dostat se až k okraji obrázků. Zejména u těch dvoustránkových je to opravdu velká škoda, protože jejich zpracování je naopak velmi zdařilé.

 harry 

Hodnocení: 70 %
Název: Harry Potter: Kouzelná místa a postavy (Omalovánky)
Autor: J. K. Rowlingová
Nakladatelství: Albatros Media a. s.
Rok vydání: 2017
Odpovědný redaktor: Petr Eliáš
Technická redaktorka: Petra Mejstříková


 

Přihlášení



Aneta Žabková: Největší radost mi uděláte kusem klacku z lesa

Vystudovala FAMU (katedra animované tvorby), vytvořila čtyři animované filmy, které získaly řadu ocenění, je úspěšnou ilustrátorkou mnoha dětských knih a přispívá do několika časopisů jako jsou Puntík či Tečka, spolupracovala i s Mateřídouškou a Sluníčkem. Řeč je o Anetě Žabkové.

Po Vodníkovi přichází neméně skvělá Dceřina kletba

Česká spisovatelka Tereza Bartošová zaujala tuzemskou čtenářskou obec předchozím titulem Vodník. Jednalo se o případ, který smrdí bahnem. Nyní přichází Dceřina kletba lákající na obálce na to, že si starý zločin žádá nové oběti.

Tapír

  • TAPÍR 2/2024
    Vždycky to uteče jak voda…  Nedávno jsme ještě listovali prvním číslem Tapíra tohoto roku a už je tady číslo druhé....
  • TAPÍR 1/2024
    S novým rokem přichází i nové číslo vašeho oblíbeného humoristického časopisu Tapír. Letos jsme se zakousli už do sedmého ročníku!...
  • Tapír 6/2023
    Poslední číslo Tapíra pro rok 2023 je venku! V tomto vydání se můžete těšit na vtipy zaměřené na téma Na...
Banner

Hledat

Videorecenze knih

Rozhovor

Klášterní hudební slavnosti: PŘÍPRAVA LETOŠNÍHO ROČNÍKU BYLA TÉMĚŘ SMRTÍCÍ

Klasterni slavnosti perexPřinášíme vám rozhovor s ředitelem festivalu Klášterní hudební slavnosti 2017 MgA. Romanem Janků.

...

Výborné herecké kreace a silné téma nabízí nový český film Sucho

Sucho to je tísnivé vesnické drama. Na jedné straně velkostatkář a na straně druhé chudý "kolchozník", který nutí rodinu k soběstačnému životu, ale také klíčící láska revoltujících mladých lidí. Zatímco ona je dcerou chudého farmáře, on synem vlivného agrárníka, který sice dává práci půlce dědiny, nicméně půdu, vodu a krajinu devastuje chemií. To je obrazově vytříbený a emočně nabitý film režiséra Bohdana Slámy, který je i autorem scénáře.

Čtěte také...

Jak na voňavé Vánoce s přírodními svíčkami? Řekněte letos o Vánocích své “ano” přírodním alternativám

TVOJESVICKA 200Vánoce jsou nejkouzelnějším obdobím roku, které se pojí s řadou příjemných vůní. Proto také k tomuto svátečnímu období jednoznačně patří svíčky, jež mrazivým večerům dokážou dodat hřejivou domácí atmosféru. Svíčky navíc mohou posloužit i ...


Literatura

Pohádky z Arendelle od Anny a Elsy

Ledove kralovstvi perexNakladatelství Egmont přináší všem, kteří si oblíbili animovaný muzikál Ledové království (Frozen) z produkce společnosti Disney, další díl do skládačky života v Ledovém království tentokrát nazvaný Pohádky z Arendel...

Divadlo

Štyrský/Toyen/Heisler. Švandovo divadlo uvede komorní hru Martiny Kinské o nevšední umělecké trojici

Styrsky Toyen Heisler 200Novou autorskou inscenaci oceňované dramatičky a režisérky Martiny Kinské s názvem Štyrský/Toyen/Heisler uvede 27. března v premiéře Švandovo divadlo na studiové scéně.

...

Film

Bizarní hříčka Davida Cronenberga jménem Cosmopolis

comopolis pattinsonDavid Cronenberg (Moucha, Dějiny násilí, Východní přísliby) patří k jedněm z nejzajímavějších režisérů současnosti. Robert Pattinson (Twilight sága) naopak k těm nejvysmívanějším hercům z aktu...