Nové nakladatelství KNIHA.JE chce vydávat především humoristické romány

Nové nakladatelství KNIHA.JE chce vydávat především humoristické romány

Tisk

Kniha je perexNa českém knižním trhu se loni v létě objevilo nové nakladatelství. Nese název KNIHA.JE, a přestože se narodilo poměrně nedávno, už teď se pyšní hned několika zajímavými tituly. A další budou následovat.


„Chceme vydávat díla dosud nevydaná současných českých autorů, přičemž především chceme pomoci na svět humoristickým románům. Protože když se lidé usmívají, svět je hezčí. A navíc – všude kolem nás je tolik negativní energie a starostí! Proč od toho neutéci do světa knižních hrdinů a neodpočinout si nad životními peripetiemi někoho jiného?“ uvedl majitel nakladatelství Karel Svoboda, který je velkým knižním nadšencem a knihomolem. Jako čtenář ovšem dává přednost literatuře osobního rozvoje.

Kniha je 1

„Humor lidi sbližuje a dělá život lehčím. I proto chceme vydávat knihy plné smíchu a veselí. Navíc se nakladatelství KNIHA.JE vrací k ilustrovaným knihám. A obrázky rozhodně nešetříme!“ uvedl Svoboda.

Kniha je 4

Nakladatelství je také příležitostí pro všechny, kteří po léta píší nebo kreslí do šuplíku. Patříte mezi ně? V tom případě posílejte ukázky své tvorby na Tato emailová adresa je chráněna před spamboty, abyste ji viděli, povolte JavaScript .Třeba bude další vydanou knihou právě ta vaše…

V nakladatelství KNIHA.JE dosud vyšly knihy:

MOJE DĚTSTVÍ NA DRAKA (Šárka Rosová Váňová) –autobiografie o dětství v 70. letech, u které se budete smát nahlas i plakat dojetím. Knížka je psaná z pohledu dítěte, přičemž autorka čerpala z vlastních, čtyřicet let starých deníkových zápisků. Román je plný ilustrací Mirka Vojáčka a číst ho bez obav mohou děti i rodiče.

Kniha je 2

U TELEPHONU TŘETÍ PATRO ANEB PĚT LET S PIRISEM (Bronislav Macas) – studovali jste v 70. letech vysokou školu? Připomeňte si, jaké to bylo v knize, která je naprostý underground své doby. Pokud Vás baví černý humor a autentické příběhy, bude pro Vás Piris určitě to pravé. Knížka vyšla v krásné, samizdatové úpravě a ostudu určitě neudělá v žádné knihovničce – ani v té Vaší.

Kniha je 3

BRRRUM ANEB MOT(T)O MÉHO ŽIVOTA (Ladislav Smíšek) – román o tom, kterak Vám i Vašim blízkým může změnit život pořízení motorky! Veselý, vtipný a přitom velmi inteligentní román (nejen) pro motorkáře a jejich manželky, který určitě musíte mít. Knížka je plná trefných ilustrací a stoprocentně pobaví i náročného čtenáře.

Všechny knížky z nakladatelství KNIHA.JE seženete na www.kniha.je . Na tomto webu si také můžete ze všech knih přečíst ukázky, takže zajíce v pytli kupovat určitě nebudete. Zkuste to!


 

Přihlášení



Aneta Žabková: Největší radost mi uděláte kusem klacku z lesa

Vystudovala FAMU (katedra animované tvorby), vytvořila čtyři animované filmy, které získaly řadu ocenění, je úspěšnou ilustrátorkou mnoha dětských knih a přispívá do několika časopisů jako jsou Puntík či Tečka, spolupracovala i s Mateřídouškou a Sluníčkem. Řeč je o Anetě Žabkové.

Po Vodníkovi přichází neméně skvělá Dceřina kletba

Česká spisovatelka Tereza Bartošová zaujala tuzemskou čtenářskou obec předchozím titulem Vodník. Jednalo se o případ, který smrdí bahnem. Nyní přichází Dceřina kletba lákající na obálce na to, že si starý zločin žádá nové oběti.

Tapír

  • TAPÍR 2/2024
    Vždycky to uteče jak voda…  Nedávno jsme ještě listovali prvním číslem Tapíra tohoto roku a už je tady číslo druhé....
  • TAPÍR 1/2024
    S novým rokem přichází i nové číslo vašeho oblíbeného humoristického časopisu Tapír. Letos jsme se zakousli už do sedmého ročníku!...
  • Tapír 6/2023
    Poslední číslo Tapíra pro rok 2023 je venku! V tomto vydání se můžete těšit na vtipy zaměřené na téma Na...
Banner

Hledat

Videorecenze knih

Rozhovor

Rudolf Brančovský: „Když se baví publikum, bavíme se i my“

poletime 20015. narozeniny lze slavit lecjak. Když jde o na narozeniny kapely nabízí se především oslavy koncertní a ve zdejších luzích a hájích je jen málo partiček, které za to umějí vzít tak jako osmičlenný turbošansónový ansámbl Poletíme?. Živelnost, d...

Výborné herecké kreace a silné téma nabízí nový český film Sucho

Sucho to je tísnivé vesnické drama. Na jedné straně velkostatkář a na straně druhé chudý "kolchozník", který nutí rodinu k soběstačnému životu, ale také klíčící láska revoltujících mladých lidí. Zatímco ona je dcerou chudého farmáře, on synem vlivného agrárníka, který sice dává práci půlce dědiny, nicméně půdu, vodu a krajinu devastuje chemií. To je obrazově vytříbený a emočně nabitý film režiséra Bohdana Slámy, který je i autorem scénáře.

Čtěte také...

Enneagram pro pochopení sebe sama i druhých

enneagram perexSnad nejpřesnější návod na to, jak pochopit vlastní povahu! Nejlepší popis osobnosti! A chvályhodné pochopení reakcí na svět kolem sebe. Asi tak lze shrnout Enneagram – Průvodce probuzením. Tento systém objevování pravého Já má jednu obro...

Z archivu...


Literatura

Vikingové a vědmáci v podání českého autora - Hladová smečka

sladek hladova smecka 200V květnu vydalo nakladatelství Mystery Press knihu mladého českého autora Martina Sládka Hladová smečka. Děj nás přenese do doby dávno minulé, do doby, kdy svět věřil na magii, do nádherného leč nemilosrdného Norska, ...

Divadlo

Sváteční představení v Národním divadle

nd pan z praseckova 200Na období Vánočních svátků připravil soubor činohry Národního divadla pestrou nabídku inscenací, které vám mohou zpříjemnit atmosféru tohoto jedinečného ročního období.

...

Film

Ad Astra je drama, které zaujme především svou vizuální stránkou

Ad Astra perex22. století. Umělá inteligence je součástí každodenního života, Měsíc a Mars jsou kolonizovány a kolem Neptunu krouží satelity obydlené lidmi. Na Zemi se staví anténa, která má dosáhnout až do vesmírného prostoru, kde má pomáhat s vyhle...