HOVORY W s Burianem a Cibulkou hosty rozesmály až k pláči

HOVORY W s Burianem a Cibulkou hosty rozesmály až k pláči

Tisk

Hovory W  perexPravidelné “HOVORY W s hosty”, které od ledna tohoto roku nabízí pražské Divadlo Karla Hackera každého třináctého v měsíci proběhly tentokrát za účasti dvou atraktivních hostů. Syn Jana Wericha a bavič Jiří Werich Petrášek s nakladatelem a zpěvákem Pavlem Mészárosem si tentokrát pozvali dvě skutečné osobnosti.

 

První polovinu pořadu vyplnil svým vyprávěním předseda Společnosti Vlasty Buriana, současně mistr v oboru světové gastronomie, renesanční člověk a gentleman Pavel Holík. Povídalo se nejen o tom, co jemu, jakožto reprezentantu “staré školy” v dnešní astronomii a společenském styku chybí, ale i o přátelství Jana Wericha s Vlastou Burianem, o zákulisí života krále komiků i o jeho vztahu ke sportu. Jím se koneckonců vyznačuje i předseda Burianovy společnosti, který je nadšeným fotbalistou a už léta pořádá řadu akcí, propojujících právě jméno velkého komika a sport.

Hovory W foto Jitka Lenkova 2


Ve druhé polovině pořadu divadelní prkna ovládl neopakovatelný humor skvělého moderátora, autora a znalce české filmové historie Aleše Cibulky. Během zcela spontánní konverzace, která se samozřejmě většinou točila kolem starých filmů a životních příběhů černobílých hvězd filmového plátna, došlo i na zcela neplánovaná témata, kdy na sebe Aleš Cibulka prozradil, že byl vcelku úspěšným pionýrem a navíc přidal i některé pikantní informace o svém zdravotním stavu, které se nedávno dověděl od svého pediatra. A v rámci improvizace se nakonec zapojil i do zpěvu. A že za doprovodu klavíristy Karla Štolby zněly ten večer hlavně melodie filmové, je jen logické.

Hovory W foto Jaroslava Raunerova 2


Během závěrečného přípitku, který přímo na pódiu zprostředkoval Pavel Holík, oba hosté dostali jako vždy knižní dárek – tentokrát to byla třídílná encyklopedie Miloše Dvořáka “Malý průvodce po hrobech velkých”, která mapuje místa posledního odpočinku více než 750 slavných osobností českých dějin. A Aleš Cibulka dostal od Pavla Mészárose ještě dárek speciální – fotografii herečky Zdeňky Sulanové s jejím vlastnoručním podpisem z roku 1940. “Je to jedna z relikvií mé sbírky, kterou jsem se rozhodl věnoval Alešovi, protože to je ten pravý člověk, který takovou věc ocení. Ten dárek je můj výraz díků za to, co všechno Aleš dělá, aby pro další generace zachoval významný kus naší historie,” prozradil nakladatel.


 Hovory W foto
Poprvé právě během únorových “Hovorů” mohli diváci využít přestávky v programu i k návštěvě nově otevřené divadelní kavárny, jejíž provoz právě ten den zahájila herečka Lucie Benešová, s níž se hosté mohli ten večer osobně setkat za pultem tohoto útulného divadelního klubu.


 Hovory W foto Jitka Lenkova 1
Příště, ve středu 13. března, se v Hovorech W s hosty můžeme těšit na herce a muzikanta Václava Koptu a určitě přijde řeč i na jeho více než obvyklou náklonnost k autobusům.



Foto: Jitka Lenková, Jaroslava Raunerová, archiv Pavla Mészárose


 

Zobrazit další články autora >>>

Přihlášení



Aneta Žabková: Největší radost mi uděláte kusem klacku z lesa

Vystudovala FAMU (katedra animované tvorby), vytvořila čtyři animované filmy, které získaly řadu ocenění, je úspěšnou ilustrátorkou mnoha dětských knih a přispívá do několika časopisů jako jsou Puntík či Tečka, spolupracovala i s Mateřídouškou a Sluníčkem. Řeč je o Anetě Žabkové.

Po Vodníkovi přichází neméně skvělá Dceřina kletba

Česká spisovatelka Tereza Bartošová zaujala tuzemskou čtenářskou obec předchozím titulem Vodník. Jednalo se o případ, který smrdí bahnem. Nyní přichází Dceřina kletba lákající na obálce na to, že si starý zločin žádá nové oběti.

Tapír

  • TAPÍR 2/2024
    Vždycky to uteče jak voda…  Nedávno jsme ještě listovali prvním číslem Tapíra tohoto roku a už je tady číslo druhé....
  • TAPÍR 1/2024
    S novým rokem přichází i nové číslo vašeho oblíbeného humoristického časopisu Tapír. Letos jsme se zakousli už do sedmého ročníku!...
  • Tapír 6/2023
    Poslední číslo Tapíra pro rok 2023 je venku! V tomto vydání se můžete těšit na vtipy zaměřené na téma Na...
Banner

Hledat

Videorecenze knih

Rozhovor

Sylva Lauerová rozdělila české muže do čeledí a druhů. Kopne svou nejnovější knihou do vosího hnízda?

SY 3Kniha Sylvy Lauerové, autorky, o níž se říká, že ráda boří společenská tabu, právě vychází. Bohatě ilustrovaný Experimentální atlas mužů, vtipně parodující vědeckou publikaci, se tváří jako kniha, která by měla sběratelkám i sběratelům pomoci při odchytu, k...

Výborné herecké kreace a silné téma nabízí nový český film Sucho

Sucho to je tísnivé vesnické drama. Na jedné straně velkostatkář a na straně druhé chudý "kolchozník", který nutí rodinu k soběstačnému životu, ale také klíčící láska revoltujících mladých lidí. Zatímco ona je dcerou chudého farmáře, on synem vlivného agrárníka, který sice dává práci půlce dědiny, nicméně půdu, vodu a krajinu devastuje chemií. To je obrazově vytříbený a emočně nabitý film režiséra Bohdana Slámy, který je i autorem scénáře.

Čtěte také...

Na Fantastickou Ostravu míří i horor

HorrorCon Ostrava 100Již v sobotu 25. června se uskuteční další ročník festivalu Fantastická Ostrava. V Trojhalí Karolína se vedle fantasy, sci-fi či cosplaye objeví i speciální hororová scéna, kterou organizují lidé okolo oblíbené pražské akce ...


Literatura

Legendární sportovci pokřtili knihu o slavném Wimbledonu

win 200Nakladatelství Fragment uspořádalo ve středu 14. ledna křest knihy Wimbledon a příběhy tenisových hrdinů. Jedná se již o druhé vydání, první bylo beznadějně vyprodáno. Vydejte se na cestu za oblíbenými sportovci.

...

Divadlo

Muzikálová verze oscarového snímku měla premiéru v Brně

grandhotel perexTak jako kdysi Vídeň uvedla do světa operetu, tak se v Americe, na Broadway narodil muzikál. Každým rokem tam vznikají nová a nová díla, ne všechna však vydrží v repertoáru těch divadel víc měsíců a ne všechna se dostanou dál do světa....

Film

Zpověď režiséra Hynka Bočana

bocan moje cesta zdivocelou zemiMladí režiséři, kteří v šedesátých letech zjednali tuzemské filmové tvorbě mezinárodní věhlas, byli s nástupem normalizace počátkem 70. let odstaveni; někteří natrvalo (jako v případě Jana Němce, Pavla Juráčk...