Rovné šance po všech stránkách

Rovné šance po všech stránkách

Tisk

Katerina Bursíkova Jacques perexKateřina Bursíková Jacques v současné době řídí coworkingové centrum Sněmovní 7, kde jsou pořádány různé akce včetně kulturních. Je členkou Liberální ekologické strany a zároveň kandiduje do Evropského parlamentu na desátém místě listiny Starostové (STAN) s podporou regionálních partnerů a TOP 09.


V případě zvolení se chce vedle jiných témat věnovat také pracovním podmínkám. "Je třeba zajistit rovné šance po všech stránkách - v otázce podmínek pro práci v Česku i jinde v Evropě, srovnáním šancí a podmínek pro muže i ženy a nastavením stejných podmínek pro lidi, kteří se rozhodli pracovat v zahraničí, ať již v ČR nebo v jiných státech, což se týká i českých občanů. Stejně tak jsem pro prosazování takových podmínek pro zaměstnavatele, aby měli možnost poskytovat pracovní příležitosti, tedy nebyli například neúměrně zatěžováni daňově a administrativně," uvedla.

Katerina Bursíkova Jacques

"Jsem pro sociální smír a rovnováhu a připravena na spolupráci se zástupci zaměstanců i zaměstnavatelů. Osobně jsem si vyzkoušela práci ve státní správě, nyní sama podnikám a zaměstnávám lidi. Jsem žena, matka tří dětí a mám zkušenosti i s prací v zahraničí. To vše jsou poznatky, které mi pomáhají vcítit se do různých rolí, chápat postavení jednotlivých skupin a nestavět je proti sobě," dodala.

Jít volit je jednoduché
Na eurovolby se chystají i v jiných politických stranách. Kupříkladu Marcel Kolaja, lídr Pirátů do Evropského parlamentu, uvedl, že eurovolby jsou extrémně důležité. "V Evropském parlamentu se rozhodují témata, která jsou důležitá v celé Evropě, stejně tak jako u nás v Česku. Eurovolby jsou pro nás jedinečnou příležitostí se účastnit rozhodování v Evropské unii, které pak zásadně ovlivňuje legislativu v Česku. Silná volební účast je základem demokratické volby. Jít volit je nejjednodušší krok, jak se podílet na demokracii u nás i v Evropě," řekl.

( 2 hlasů )


 

Přihlášení



Martin Němec o svém otci, kterému věnoval knihu Josef Němec – Obrazy a kresby

Košatost a význam umělecké tvorby zobrazuje kniha s názvem Josef Němec – Obrazy a kresby, která současně přiblíží pracovní i soukromou tvář pražského výtvarníka. Jeho synem je Martin Němec, dnes renomovaný malíř a hudebník, duše rockových kapel Precedens a Lili Marlene, jenž potvrzuje, že jablko nepadlo daleko od stromu. Právě on je spolutvůrcem zmiňované výpravné knihy. A protože ji čeká 18. dubna pražský křest v Galerii Malostranské besedy, tak nevím, kdo by o knižní novince, o Josefu Němcovi a o jeho tvorbě povyprávěl víc než jeho syn Martin.

Sebepéče pro pečující

Spousta z nás se může ve svém životě dostat do situace, kdy bude potřebovat pomoc nebo se ocitne v roli pečujícího, ať už na osobní úrovni, nebo té profesionální. Ve společnosti je často zmiňována a probírána role potřebného, ale již se opomíjí myslet na roli pečovatele. I pečující osoba je pouze člověk, se svými silnými i slabými stránkami, který na sebe převzal neuvěřitelný závazek a zejména velkou zodpovědnost. Je potřeba si uvědomit, že i on má svůj soukromý život, své limity a omezené zásoby energie, zvláště v případě, kdy nemá z čeho čerpat.

Tapír

  • TAPÍR 2/2024
    Vždycky to uteče jak voda…  Nedávno jsme ještě listovali prvním číslem Tapíra tohoto roku a už je tady číslo druhé....
  • TAPÍR 1/2024
    S novým rokem přichází i nové číslo vašeho oblíbeného humoristického časopisu Tapír. Letos jsme se zakousli už do sedmého ročníku!...
  • Tapír 6/2023
    Poslední číslo Tapíra pro rok 2023 je venku! V tomto vydání se můžete těšit na vtipy zaměřené na téma Na...
Banner

Hledat

Videorecenze knih

Rozhovor

Poznat jiné země je velice obohacující

Dagmar Beňaková„Císařovna Sisi proslula jako vášnivá cestovatelka, navštívila tolik zajímavých a turisticky atraktivních míst, že jsem se vydala po jejích stopách. A pak mě napadlo, že bych vše mohla sepsat a že by její cesty mohly...

Daliborovy dubnové tipy. Co pěkného si přečíst?

Možná jsme podlehli neoprávněnému dojmu, že léto tento rok dorazilo dříve. Jenže příroda změnila názor. Takže co s pošmournými, chladnými a deštivými večery? Máme pro vás opět Daliborovy knižní tipy, které se určitě budou hodit!

Čtěte také...

Český Poetizer spouští globální digitální, ekologické nakladatelství

poetizer 200Původem česká sociální síť Poetizer nabídne svým členům možnost vydat vlastní básně jako knihu nebo například na mikině. Jako první budou moci digitální, ekologické nakladatelství využít na americkém trhu. Knihy...


Literatura

Kniha pro milovníky Miloše Knora a fejetonů

knoreni zivota200K(n)oření života je název poslední knihy Miloše Knora, která vyšla v nakladatelství CPress. Je s ní spojený slogan: „Místo návštěv doktora – kopec smíchu od Knora!“.

 

...

Divadlo

Kam vlastně patří Mauglí? Dojemný příběh v Divadle Kalich.

maugliNedělní odpoledne jsem strávila se synem vskutku nevšedně. Zlákal nás muzikál Mauglí, který ve svém repertoáru nabízí Divadlo Kalich v Jungmannově ulici, v Praze 1. Na odpolední představení chodí převážná většina dětských ...

Film

Nejočekávanější animovaný film posledních let Chlapec a volavka právě vlétl do kin

chlapec-a-volavka0Můj soused Totoro, Princezna Mononoke nebo Cesta do fantazie se řadí mezi nejpopulárnější animované snímky na celém světě a jejich režisér Hajao Mijazaki se může pyšnit miliony fanoušků. Po deseti letech se mistr animace vrací s nejnovějším snímkem, úc...