Anna Stark: Cesta k posvátné síle. A logice!

Anna Stark: Cesta k posvátné síle. A logice!

Tisk

karty-posvatne-sily perexVeškerou moudrost z knížečky i karet převálcoval na závěr citát, který najdete už zkraje knihy: Lidé se nejčastěji vzdávají své síly tak, že uvěří, že žádnou nemají….Alice Walker. Protože přesně o tomhle Karty posvátné síly jsou. Anna Stark, autorka textu, vytvořila Karty posvátné síly s cílem poskytnout rady a ponaučení, které podpoří proces sebeuvědomování a uzdravování během vaší cesty životem.

Sama prošla úzkostnými stavy a panickými ataky, a kdo něco takového prožil, tak ví, jak nesnesitelně bolí duše, tělo a jak obrovský strach zažíváme. A jak je snadné se v takové chvíli vzdát své síly, protože je přece nad slunce jasné, že žádnou nemáme. 

Do jisté míry toto dílo pokládám za dobrý návod, jak si pomoci ze svázání životem, ze strachu, případně i právě těch úzkostných poruch (samozřejmě vedle všeho dalšího). Ale také od běžného postávání na místě, obav, co bude dál. Pokud třeba zrovna nevíte co se životem a nějak se vám nic nelíbí a nezamlouvá, sáhněte právě po této knížečce.

Nebudou si s vámi brát servítky

Na to upozorním rovnou. Podcenila jsem je. Podcenila jsem text. A s každým dalším výkladem, který šel pod kůži, jsem si uvědomila, že tyhle karty mi vidí až do žaludku, a hlavně tam vidí to, co sama sobě nechci moc přiznat. A potvrdili mi to i ti, kterým jsem těmito kartami vyložila. Dokonale vystihnou jednu nebo dvě drobnosti a nasměrují úhel pohledu přesně tam, kam potřebujete – nikoliv kam zrovna v tu chvíli chcete.

Ano, jsou hluboké, tajemné a umí jít k jádru věci, ač někdy všechno zaobalí do pěkných slov, jindy naopak – vystřelí na vás tak jiný úhel pohledu, který vás sesadí ze židle. A víte co? Stejně si nakonec řeknete, že právě tohle jste moc dobře věděli, jen si namlouvali něco jiného…

Máme sílu, jen si ji vezměte zpět

To je hlavní poselství všech karet a veškerého textu. Karty učí, jak sobě přiznat pravdu, jak si definovat své budoucí cíle a díky někdy až nečekaným, leč neskutečně jednoduchým radám, vás nasměruje. Skvěle. A díky nim jsem došla nakonec také k tomu, nač autorka zacílila. Probudit úžasné tvůrčí síly, uvědomit si svoji hodnotu a své výhody – a získat sílu a odhodlání to všechno v životě použít.

Zdánlivě nenápadné, leč uvnitř neskutečně silné, logické a smysluplné karty.

Nebála bych se použít i slovo „vševědoucí“…

O autorce: Anna Stark se zaměřuje na intuici a energii. Do tarotu se zamilovala v patnácti letech, vyrostla na vesnici v australském státě Nový Jižní Wales a už jako vnímala energie kolem sebe. Když se začala zajímat o duchovno, objevila svět paranormálních jevů, historii a sociologii. Své poznatky předává dál, posílena vlastním uzdravením z úzkostí a panických záchvatů. Ráda by lidem pomáhala pochopit, jak je uzpůsobena lidská mysl, zdraví, duchovní vývoj a nacházení rovnováhy mezi vším, co žijeme.

O ilustrátorovi: Louis Dyer je digitální umělec z Velké Británie. Jeho dílo je odrazem inspirativního lucidního snění, meditací a astrálních cest. Rád pracuje s digitální technikou, ale je i zručným tradičním malířem. Vodové, akrylové i olejové malby jsou jeho vášní. Chce inspirovat lidi svým uměním a pomáhat k uzdravení svými obrazy a představami, které v nás evokují.

karty-posvatne-sily

Karty posvátné síly
Autor: Anna Stark
Přeložila: Jana Dvorská
Originál: Power Reading Cards
Ilustrace: Louis Dyer
Vydalo nakladatelství Synergie Publishing SE, 2019

Hodnocení: 95 %

Web: www.synergiepublishing.com


 

Přihlášení



Aneta Žabková: Největší radost mi uděláte kusem klacku z lesa

Vystudovala FAMU (katedra animované tvorby), vytvořila čtyři animované filmy, které získaly řadu ocenění, je úspěšnou ilustrátorkou mnoha dětských knih a přispívá do několika časopisů jako jsou Puntík či Tečka, spolupracovala i s Mateřídouškou a Sluníčkem. Řeč je o Anetě Žabkové.

Po Vodníkovi přichází neméně skvělá Dceřina kletba

Česká spisovatelka Tereza Bartošová zaujala tuzemskou čtenářskou obec předchozím titulem Vodník. Jednalo se o případ, který smrdí bahnem. Nyní přichází Dceřina kletba lákající na obálce na to, že si starý zločin žádá nové oběti.

Tapír

  • TAPÍR 2/2024
    Vždycky to uteče jak voda…  Nedávno jsme ještě listovali prvním číslem Tapíra tohoto roku a už je tady číslo druhé....
  • TAPÍR 1/2024
    S novým rokem přichází i nové číslo vašeho oblíbeného humoristického časopisu Tapír. Letos jsme se zakousli už do sedmého ročníku!...
  • Tapír 6/2023
    Poslední číslo Tapíra pro rok 2023 je venku! V tomto vydání se můžete těšit na vtipy zaměřené na téma Na...
Banner

Hledat

Videorecenze knih

Rozhovor

Benjamin Kuras: Spisovatel musí umět pátrat a dávat věci do souvislostí!

kuras200Jeho knihy vynikají nesmírnou precizností a mohly by být učebnicí toho, jak má publicista pracovat s informacemi. A právě tomuto tématu jsem se s Benjaminem Kurasem věnovala a vyptala se ho na zákulisí takové práce. Jeho nová kniha Poslední naděje ci...

Výborné herecké kreace a silné téma nabízí nový český film Sucho

Sucho to je tísnivé vesnické drama. Na jedné straně velkostatkář a na straně druhé chudý "kolchozník", který nutí rodinu k soběstačnému životu, ale také klíčící láska revoltujících mladých lidí. Zatímco ona je dcerou chudého farmáře, on synem vlivného agrárníka, který sice dává práci půlce dědiny, nicméně půdu, vodu a krajinu devastuje chemií. To je obrazově vytříbený a emočně nabitý film režiséra Bohdana Slámy, který je i autorem scénáře.

Čtěte také...

Až z Tokia dorazila Pecha Kucha Night do Železného Brodu!

pecha kucha nightV pátek 14.9.2012 se v KC Kino v Železném Brodě uskutečnila historicky první Pecha Kucha Night. Ještě jste se s tímto názvem nesetkali? Jedná se o formát pocházející z Tokia a  představuje netradiční cyklus přednášek z oblasti,...

Z archivu...


Literatura

Jak překonávat konflikty – Zvládnout a vyřešit složité situace

konf200Kromě toho, že je Anselm Grün autorem přibližně dvou stovek knih, je také mnichem Řádu svatého Benedikta, teologem, filozofem a celerářem, tedy hlavním ekonomem v německém opatství Münsterschwarzach. Ve svojí knize nabízí řešení konfliktů, která vycház...

Divadlo

RockOpera Praha zahajuje novou sezónu Trojou s Evou Urbanovou v roli bohyně lovu Artemis

evaurbanova 200Pražská RockOpera zahajuje novou divadelní sezónu, která se ponese na vlně festivalu RockOpera Europe 2022. V jeho rámci přivítá v září hvězdy liverpoolského rádia Bloodstream Conalla Longa a Martina Haryndu.

...

Film

Filmy v mezích přípustnosti

cen 200O cenzuře již vyšla řada prací, bylo zkoumáno její fungování v totalitních režimech i v demokratických státech. V zásadě lze tvrdit, že jak výrobce, tak distributor filmového (či televizního) díla si osobují právo rozhodovat o konečné podobě výrobku, připo...