Nalehko slunci vstříc

Nalehko slunci vstříc

Tisk

nalehkoChystáte se na měsíční trek a nevíte ještě co a jak? Kniha Nalehko vám s tím rozhodně pomůže! Pokud nemáte patřičné zkušenosti s tím, co všechno si vzít s sebou na pořádný výlet, kde přespat, jak zajistit vodu a základní potraviny či co si vlastně nejvhodnějšího obléct na sebe, máte možnost přečíst si cenné rady přímo od člověka, který rozhodně ví, o čem píše.

 

Autor knihy Petr Kosek je držitelem ocenění Triple Crown, což znamená, že přešel všechny tři dálkové americké treky. Naučí vás, jak zredukovat základní výbavu na minimální váhu, na co všechno nezapomenout, a jak se na svá dobrodružství co nejlépe připravit. Pomůže vám s bezpečností na cestách, s oblečením, spaním, vařením, orientací v mapách a prací s navigací. Knížku ocení opravdu každý. Je úžasně praktická, doplněná cennými tipy, zajímavostmi, vlastními zážitky Petra z jeho cest, ilustracemi i fotografiemi.

Čtenář tak nikdy nezapomene na známé pravidlo tří, pobaví se při rozdělení turistů na “chodiče” a “táborníky”, naučí se připravit si dokonale ultralehké vybavení, osvojí si zacházení s tarpem nebo hamakou, která je vynikající k přespávání na místech, kde se nachází alespoň dva od sebe vhodně vzdálené stromy. Seznámí se s možnostmi jak si na cestách vyčistit vodu, poslat si na nepřístupná místa jídlo předem, jak si vyrobit v lese záchod nebo se postarat o základní hygienu. V závěru knihy nechybí ani slovníček, abyste se ve všech těch pojmech vyznali.

Praktické knihy jsou vždycky fajn. Tahle má jedinou nevýhodu, a sice, že není vytištěna v menším formátu, aby se krásně vešla jak se říká - do kapsy.

O autorovi:

Petr Kosek dlouhodobě pobýval v USA a často vyrážel do hor. Přešel mimo jiné PACIFIC CREST TRAIL i Continental Divide Trail. Je zakladatelem konceptu NALEHKO.

Více na www.nalehko.com

Název: Nalehko
Autor: Petr Kosek
Žánr: populárně naučná
Vydáno: 2019
Stran: 184
Vydalo nakladatelství: Albatros Media a. s.
Hodnocení: 85 %

nalehko

https://www.albatrosmedia.cz/


 

Přihlášení



Aneta Žabková: Největší radost mi uděláte kusem klacku z lesa

Vystudovala FAMU (katedra animované tvorby), vytvořila čtyři animované filmy, které získaly řadu ocenění, je úspěšnou ilustrátorkou mnoha dětských knih a přispívá do několika časopisů jako jsou Puntík či Tečka, spolupracovala i s Mateřídouškou a Sluníčkem. Řeč je o Anetě Žabkové.

Po Vodníkovi přichází neméně skvělá Dceřina kletba

Česká spisovatelka Tereza Bartošová zaujala tuzemskou čtenářskou obec předchozím titulem Vodník. Jednalo se o případ, který smrdí bahnem. Nyní přichází Dceřina kletba lákající na obálce na to, že si starý zločin žádá nové oběti.

Tapír

  • TAPÍR 2/2024
    Vždycky to uteče jak voda…  Nedávno jsme ještě listovali prvním číslem Tapíra tohoto roku a už je tady číslo druhé....
  • TAPÍR 1/2024
    S novým rokem přichází i nové číslo vašeho oblíbeného humoristického časopisu Tapír. Letos jsme se zakousli už do sedmého ročníku!...
  • Tapír 6/2023
    Poslední číslo Tapíra pro rok 2023 je venku! V tomto vydání se můžete těšit na vtipy zaměřené na téma Na...
Banner

Hledat

Videorecenze knih

Rozhovor

Yael: „S Tinou sa mi spolupracovalo výborne. Je proste frajerka“

jael 200Slovenský rapper YAEL s exotickými kořeny vydává svoje první EP s názvem BAY B. Co nám o něm prozradil a jaké má další plány?

...

Výborné herecké kreace a silné téma nabízí nový český film Sucho

Sucho to je tísnivé vesnické drama. Na jedné straně velkostatkář a na straně druhé chudý "kolchozník", který nutí rodinu k soběstačnému životu, ale také klíčící láska revoltujících mladých lidí. Zatímco ona je dcerou chudého farmáře, on synem vlivného agrárníka, který sice dává práci půlce dědiny, nicméně půdu, vodu a krajinu devastuje chemií. To je obrazově vytříbený a emočně nabitý film režiséra Bohdana Slámy, který je i autorem scénáře.

Čtěte také...

Besedy na Dnech Severu - velvyslanci a útěky II.

DS 2019 perexProč utíkáme pryč z každodenního života? Proč prcháme z civilizace? Nejsou snad Seveřané nejšťastnějšími lidmi světa? A jak do toho všeho zapadají módní lifestylové koncepty hygge, lagom či sisu, které se na nás ze Skandinávie valí? Tak zněly...


Literatura

Star Trek: Původní série

star trek 200Právě jsem se vrátil z hvězdného cestování s přátelskou federativní lodí Enterprise. Za svého pobytu na této lodi jsem se seznámil s hlavními členy posádky, se kterými jsem byl společně v mnoha ...

Divadlo

Kdo miluje, nespí

bratr spanku perexMožná byl talentovanější než Mozart. Narodil se ale na špatném míste. Johanes Elias Alder (Jacob Erftemeijer) je obdařený fenomenálním hudebním sluchem. Naneštěstí pro něj ale žije v zapadlé alpské vesnici mezi...

Film

Scampovo dobrodružství - pokračování Disneyho klasiky
ImageVydavatelská a distribuční společnost Magic Box přináší na DVD pokračování oblíbené Disneyho klasiky Lady a Tramp z roku 1955, jímž je film Lady a Tramp II: Scampovo dobrodružství, který v roce 2001 natočil režisér <...