Dokáže se žena na ulici vyhrabat ze dna? Podpořte vydaní knihy, která popisuje jeden smutný příběh

Dokáže se žena na ulici vyhrabat ze dna? Podpořte vydaní knihy, která popisuje jeden smutný příběh

Tisk

Cesta životaPomozte knize Cesta života na svět. Kristýna Kaňoková v ní představuje opravdu pozoruhodný příběh osmnáctileté ženy, která se ocitne na ulici a bojuje o možnost vrátit se zpět do normálního života. Vychází v nakladatelství Pointa.

 

 

Osmnáctiletou Kateřinu zradí vlastní rodina, a tak se bez jakýchkoli prostředků ocitne na ulici. Je úplně sama a bezradná. Jak si poradí s nástrahami, které ji čekají? Dostane se z ulice? Odpustí své rodině a její rodina zase jí? Kniha podle skutečných událostí ze světa drog, prostituce, podvodů a lží.

Už podle tohoto krátkého popisu by se mělo jednat o opravdu zajímavou a především emotivní knihu. Mladým čtenářům i rodičům dokáže, jak snadno se může člověk dostat na ulici a jak moc je potřeba stát při svých bližních. Hlavní hrdinku totiž zradili rodiče, což bylo jedním z hlavních důvodů jejího pádu. Ona se ovšem rozhodla vystoupat zpátky na vrchol.

Cesta života 2

Kniha Cesta života ovšem potřebuje pomoc všech lidí, kteří by si ji rádi přečetli. Na stránkách nakladatelství Pointa si ji můžete koupit v předprodeji i s věnováním, nebo se třeba osobně potkat s autorkou ve Frýdku-Místku. Vyberte si některou z odměn a podpořte vznik tohoto projektu, kterým si chce sama tvůrkyni splnit svůj sen.

Více informací najdete zde:
www.pointa.cz/project/dd26cd2d-7f2c-11ea-a5de-001dd8b72061


 

Přihlášení



Aneta Žabková: Největší radost mi uděláte kusem klacku z lesa

Vystudovala FAMU (katedra animované tvorby), vytvořila čtyři animované filmy, které získaly řadu ocenění, je úspěšnou ilustrátorkou mnoha dětských knih a přispívá do několika časopisů jako jsou Puntík či Tečka, spolupracovala i s Mateřídouškou a Sluníčkem. Řeč je o Anetě Žabkové.

Po Vodníkovi přichází neméně skvělá Dceřina kletba

Česká spisovatelka Tereza Bartošová zaujala tuzemskou čtenářskou obec předchozím titulem Vodník. Jednalo se o případ, který smrdí bahnem. Nyní přichází Dceřina kletba lákající na obálce na to, že si starý zločin žádá nové oběti.

Tapír

  • TAPÍR 2/2024
    Vždycky to uteče jak voda…  Nedávno jsme ještě listovali prvním číslem Tapíra tohoto roku a už je tady číslo druhé....
  • TAPÍR 1/2024
    S novým rokem přichází i nové číslo vašeho oblíbeného humoristického časopisu Tapír. Letos jsme se zakousli už do sedmého ročníku!...
  • Tapír 6/2023
    Poslední číslo Tapíra pro rok 2023 je venku! V tomto vydání se můžete těšit na vtipy zaměřené na téma Na...
Banner

Hledat

Videorecenze knih

Rozhovor

Dramaturg festivalu Contempuls: „Zajímavé věci se dějí pořád, ale nejzajímavější jsou ty koncerty“

unnamedNěkolik otázek jsme položili dramaturgu festivalu současné komponované hudby Contempuls Petru Baklovi. Ten nám prozradil zajímavosti o koncertech, ale také o práci dramaturga obecně. Festival Contempuls se koná 21., 2...

Výborné herecké kreace a silné téma nabízí nový český film Sucho

Sucho to je tísnivé vesnické drama. Na jedné straně velkostatkář a na straně druhé chudý "kolchozník", který nutí rodinu k soběstačnému životu, ale také klíčící láska revoltujících mladých lidí. Zatímco ona je dcerou chudého farmáře, on synem vlivného agrárníka, který sice dává práci půlce dědiny, nicméně půdu, vodu a krajinu devastuje chemií. To je obrazově vytříbený a emočně nabitý film režiséra Bohdana Slámy, který je i autorem scénáře.

Čtěte také...

Survival - Bushcraft v podmínkách střední Evropy

survival200V lednu vydalo nakladatelství Grada praktickou knížečku Survival – bushcraft v podmínkách střední Evropy; tedy příručku pro ty, kdo mají chuť poznávat přírodu a naučit se, jak si poradit v terénu. Polský autor nám poradí, co udělat a jak se vybavit, ...

Z archivu...


Literatura

Jaký je první případ Lucie Henebellové?

pokoj mrtvych200Pokoj mrtvých je název thrilleru Francka Thillieze z roku 2005. Čtenáři se díky němu dozví něco více o vyšetřovatelce Lucie Henebellové, kterou znají z dvojice s Franckem Sharkem.

...

Divadlo

„Psaní je líbání v hlavě“

dobry proti severaku200Únor začal v Městském divadle Zlín premiérou půvabného díla Dobrý proti severáku od Daniela Glattauera. Já jsem se do Dílny vydala hned na první reprízu, protože mě tato kniha dostala a byla jsem moc zvědavá, jak se s ní di...

Film

Malí Nezbedové - velká dobrodružství na malém dvorku
ImageDistribuční společnost Intersonic připravila pro malé diváky DVD s oblíbeným animovaným seriálem Malí Nezbedové (v originálu The Backyardigans). Nyní jsou na pultech obchodů k dispozici již dvě DVD se šesti...