Jan van Helsing: Ruce pryč od této knihy!

Jan van Helsing: Ruce pryč od této knihy!

Tisk

helsingAutorův cíl? Otřást vaším světonázorem! A to se mu rozhodně povedlo. „Problémy jsou mými přáteli,“ můžete si na jednom místě v knize přečíst. Může mít Jan van Helsing lepší přístup? Podíváme se na světovlády, do sumerských tabulek i do Himalájí, na templáře, ale i na plány nového světového řádu. Vyčleňte si dost času, dost mozkových kapacit a dost trpělivosti. Projdete si i smíšenými pocity. Velmi smíšenými.

Budete se myšlenkám a faktům v knize bránit, ale i to je v pořádku, protože co není oficiálně potvrzeno, je zahaleno všeobecnými pochybami. Máme pak k dispozici možnost zamyslet se nad silou médií, nad tím, že ať je v nich pravda či lež – tato opakovaná a šířená informace se stává všeobecnou pravdou, bez ohledu na to, jde-li o skutečnost.

Vlastně i tato kniha je taková. Je.

A to je celé. Je.

A kam si ji zařadíte, je na vlastním úsudku každého čtenáře.

Základní a závěrečnou otázku jsem si kladla jedinou:

Jak proboha naložit s informacemi v této knize o historii lidstva a nezbláznit se z toho?

Jak je vůbec využít v praxi?

Naštěstí autor na konci knihy pokládá sám sobě stejné otázky. Ano, někdo může zcela po právu říct, že je pro nás, obyčejné lidi, naprosto zbytečné vědět, jaká zvěrstva se dějí kolem nás, pod rouškou rádoby civilizace a ekonomiky a jednotlivých států. Je zbytečné a smutné vědět, že kolem nás jsou také zdroje neskutečné moudrosti pramenící z historie nebo od nesmírně talentovaných lidí, ale nejsou využity, protože se to pro ovládání davu lidí vůbec nehodí.

Na tuto stranu je to kniha, která citlivou duši hodně rozesmutní. Ale na druhou stranu se stačí podívat z okna a vidíte, že život je krásný, příroda pořád funguje a to všechno, co se tady dozvíme můžeme vzít i z druhé strany mince. Stát se díky tomu celistvějšími, zralejšími, aplikovat svou moudrost do práce, do vzdělávání, do své životní vize a při správném uchopení nás toto vše může motivovat k tomu, abychom i přesto všechno, nebo právě proto, vzali svůj život do vlastních rukou.

Ruce pryč od této knihy! 

Od této knihy ruce pryč… pokud nechcete podobnou motivaci.

Není sluníčková, je ryze praktická. Je taková mužská, analytická, vlastně nevím, jestli podprahově negativní nebo pozitivní (rozhodně však zajímavá, protože kdoví, co se v následujících letech objeví jako pravda z věcí, jež jsou dnes považovány za konspirace).

Ale jedna věc mi nesedí.

Proč jsou všechny ty tajné služby, area 51, když tedy všechno je v historii lidstva popsané a známé?

Proč asi…

A proto vždycky podobné knihy budou tím, co mne zajímá.

I protože…

„Většina z nás cítí, že náš život neodpovídá našemu poslání. Celé dny jsme zaneprázdnění, ale přesto - něco chybí. Díky množství permanentních virtuálních podnětů z internetu, televize nebo videa si stále méně lidí uvědomuje nesmyslnost své existence. Nechávají se životem žít. A proto si i stále méně lidí klade otázku: Co tady vlastně dělám?“

Jsem vděčna autorovi, že i přesto, že nám zde předkládá ne úplně příjemné pozadí fungování našeho světa, předkládá také cesty, jak si žít svůj život navzdory tomu všemu. Co je vlastně z toho všeho, co popisuje pravda?

„Není důležité, kdo napsal tuto knihu. Jde jen o vás. Váš úspěch, vaši radost ze života, vaše zdraví!“

A o tom tato kniha je. Stejně jako je náš život protkán temnými silami, zlozvyky, ale také štěstím a pozitivními návyky, je takový i svět kolem nás. I ten historický, i ten, který tvoří lidstvo a formuje lidstvo, ovládá ho. Jak nahoře, tak dole. Jak uvnitř, tak na povrchu: najednou je jasné, že tak úplně nám nemá být jedno, co se s námi děje a čím jsme ve skutečnosti ovládáni. Pak nám totiž dojde, že ta televize a internet jsou dobrým sluhou, ale zlým pánem. A že kult „ať je televize pánem“, je špatný pro nás, leč dobrý pro někoho jiného, někoho, komu na nás vůbec nezáleží.

helsing

Možná je kniha Ruce pryč od této knihy také publikací, která:

Probouzí vlastní logické kritické myšlení, učí posuzovat souvislosti, které se dočtete.

Probouzí chuť se dozvědět víc, ať už z dalších knih autora nebo si hledat informace sami.

Probouzí chuť nejvoňavější – chuť ověřovat si to, co si tu přečtete, z vícero zdrojů.

Chuť přemýšlet a žít svůj život tak, abychom našli jeho smysl.

O autorovi:

Jan van Helsing (Jan Udo Holey) psal knihy o konspiračních teoriích, některé musel například v Německu a Švýcarsku i stáhnout z prodeje. V roce 2010 například vydal kniho o okultních praktikách zednářů, v dalších letech se pak v různých spouautorstvích věnoval dalším skrytým teoriím a tajemstvím. Například v roce 2019 knihou Můj otec byl MIB, rozsáhlá kniha vypovídající o tom, co vše „mužům v černém“ spadá pod kompetenci.

Vydalo nakladatelství Anch-Books: www.anch-books.eu


 

Přihlášení



Aneta Žabková: Největší radost mi uděláte kusem klacku z lesa

Vystudovala FAMU (katedra animované tvorby), vytvořila čtyři animované filmy, které získaly řadu ocenění, je úspěšnou ilustrátorkou mnoha dětských knih a přispívá do několika časopisů jako jsou Puntík či Tečka, spolupracovala i s Mateřídouškou a Sluníčkem. Řeč je o Anetě Žabkové.

Po Vodníkovi přichází neméně skvělá Dceřina kletba

Česká spisovatelka Tereza Bartošová zaujala tuzemskou čtenářskou obec předchozím titulem Vodník. Jednalo se o případ, který smrdí bahnem. Nyní přichází Dceřina kletba lákající na obálce na to, že si starý zločin žádá nové oběti.

Tapír

  • TAPÍR 2/2024
    Vždycky to uteče jak voda…  Nedávno jsme ještě listovali prvním číslem Tapíra tohoto roku a už je tady číslo druhé....
  • TAPÍR 1/2024
    S novým rokem přichází i nové číslo vašeho oblíbeného humoristického časopisu Tapír. Letos jsme se zakousli už do sedmého ročníku!...
  • Tapír 6/2023
    Poslední číslo Tapíra pro rok 2023 je venku! V tomto vydání se můžete těšit na vtipy zaměřené na téma Na...
Banner

Hledat

Videorecenze knih

Rozhovor

Anna K. a Kryštof Michal hodnotí festivalovou sezónu

anna k krystof michalOpen Air Festival sice hostil zahraniční hvězdy velkých jmen, které na sebe strhly značnou pozornost, ale Kultuře21 neunikly ani stálice české poprockové scény. Kryštof Michal ze Support...

Výborné herecké kreace a silné téma nabízí nový český film Sucho

Sucho to je tísnivé vesnické drama. Na jedné straně velkostatkář a na straně druhé chudý "kolchozník", který nutí rodinu k soběstačnému životu, ale také klíčící láska revoltujících mladých lidí. Zatímco ona je dcerou chudého farmáře, on synem vlivného agrárníka, který sice dává práci půlce dědiny, nicméně půdu, vodu a krajinu devastuje chemií. To je obrazově vytříbený a emočně nabitý film režiséra Bohdana Slámy, který je i autorem scénáře.

Čtěte také...

A Slunce jako kdyby zhaslo

StastnaPokud člověk cítí, že má psát, nic ho nezastaví. Píše na různých místech, vytváří si příběhy, zapisuje si myšlenky, zážitky každého dne. Čerpá inspiraci ze střípků každodenního života, nebo jen vyloženě ventiluje přetlaky myšle...


Literatura

Nechal jí vzkaz a zmizel beze stopy. Proč?

Jeho posledni slova perexOwen Michael zmizel beze stopy. Své ženě Hannah zanechal jen vzkaz, ve kterém stojí: „Ochraň ji.“ Hannah ví, koho má Owen na mysli: svou dospívající dceru Bailey, která v dětství přišla o matku a která nechce mít s m...

Divadlo

Fifty aneb Když je trojka životním snem

fifty 200Představení Fifty Dejvického divadla bylo vrcholem čtvrtého dne zlínského divadelního festivalu Setkání Stretnutie, jehož cílem je upozornit na aktivní vztahy českých a slovenských divadel a divadelníků a ukázat výsledky jejich spolupráce.

...

Film

Toy Story 3 poučí malé i velké

toy-story-3-200Toy Story 3: Příběh hraček (2010) je na první pohled zábavná oddechová komedie pro děti, ale nejde v ní jen o to. Dobře vychytaný scénář a zápletka, která místy připomíná spíš drama, dokáže poučit nejen malé dítě, ale i leckterého dospělého.

...