Fiesta Nové scény

Fiesta Nové scény

Tisk

altPraha zve na další návštěvu experimentálních prostor a netradičních kulturních zážitků. Nová scéna, patřící k Národnímu divadlu, se stává už notoricky známým místem určeným k zajímavě strávenému času a ani v létě nenechá nikoho zahálet po odpoledních ve stínu, či doma na pohovce. Co může návštěvník pod názvem ”Fiesta Nové scény” očekávat?

Cokoliv. Letní program ”nádvoří” Národního divadla má za sebou už dva úspěšné ročníky, ale v letošním roce to bude poprvé v takovémto rozsahu. Před dvěma lety se představil projekt Piknik Nové scény, kdy vyrostl umělý travnatý čtverec, vyzývající k posezení uprostřed kulturního dění na Národní třídě. O rok později byla akce rovnou  pojmenována Sedni si. A letos jsme zváni na Fiestu, která se má stát jakýmsi kulturním hydeparkem pro kohokoliv. A to doslova, na obou pólech programu. Zájemci, kteří se chtějí předvést publiku ve svém uměleckém oboru, se mohou přihlásit u pořadatelů a pak již jen čekat na příležitost. I divácké zážitky může sdílet každý, protože vstupné je volné a díky otevřenému prostoru, viditelnému z ulice, vzniká zvláštní kombinace - někdo byl ještě před chvílí náhodným kolemjdoucím, jiný se vypravil na program záměrně. Stejně pestrý je pak i samotný program.

alt

Přes čtyřicet plánovaných akcí unikne divadelním konvencím, setře hranice a možná i potěší milovníky alternativy. Už jen samotné hlediště je nevšední - mobilní, navržené týmem mladých architektů, postavené přímo na míru. Kdo se do něj usadí ve správný den a čas, tomu pak nemůže utéci například seznámení s izraelským lidovým tancem, či představení evropských mistrů v moderním yoyování. Fiesta není ale jen o vizuálních vjemech, potěší i návštěvníky lačnící po muzice. Ojedinělou příležitostí bude pravděpodobně živé vystoupení francouzského pěveckého sboru s repertoárem netradičních šansonů..

alt

Nová scéna je po experimentálních prostorách NoD dalším místem v Praze, kde lze kulturně strávit letní odpoledne či podvečer. Každá takováto událost potěší (nejen) umělecky založené duše, rozveselí ty, jenž zůstávají ve městě a může vtisknout prázdninovým zážitkům alespoň malý punc, kdy se léto pak v paměti vybaví ještě slunečnější.

alt

Fiesta Nové scény
Kde: Piazzeta Národního divadla
Kdy: 23. června – 4. srpna
Pořadatel: Nová scéna
Program: www.novascena.cz


Zdroj foto: novascena.cz


 

Přihlášení



Aneta Žabková: Největší radost mi uděláte kusem klacku z lesa

Vystudovala FAMU (katedra animované tvorby), vytvořila čtyři animované filmy, které získaly řadu ocenění, je úspěšnou ilustrátorkou mnoha dětských knih a přispívá do několika časopisů jako jsou Puntík či Tečka, spolupracovala i s Mateřídouškou a Sluníčkem. Řeč je o Anetě Žabkové.

Po Vodníkovi přichází neméně skvělá Dceřina kletba

Česká spisovatelka Tereza Bartošová zaujala tuzemskou čtenářskou obec předchozím titulem Vodník. Jednalo se o případ, který smrdí bahnem. Nyní přichází Dceřina kletba lákající na obálce na to, že si starý zločin žádá nové oběti.

Tapír

  • TAPÍR 2/2024
    Vždycky to uteče jak voda…  Nedávno jsme ještě listovali prvním číslem Tapíra tohoto roku a už je tady číslo druhé....
  • TAPÍR 1/2024
    S novým rokem přichází i nové číslo vašeho oblíbeného humoristického časopisu Tapír. Letos jsme se zakousli už do sedmého ročníku!...
  • Tapír 6/2023
    Poslední číslo Tapíra pro rok 2023 je venku! V tomto vydání se můžete těšit na vtipy zaměřené na téma Na...
Banner

Hledat

Videorecenze knih

Rozhovor

MUDr. Jan Hnízdil vydává svou knihu i na Slovensku: Není v ní nic, co byste nevěděli

hnozd200Léčí svým celostním přístupem k pacientovi. Zdraví netvoří jen tělo, ale především duše, styl života a to, jakým způsobem sami se sebou zacházíme. Když ale necháme vzletných slov, můžeme MUDr. Jana Hnízdila charakterizovat jako člověka, který se svým...

Výborné herecké kreace a silné téma nabízí nový český film Sucho

Sucho to je tísnivé vesnické drama. Na jedné straně velkostatkář a na straně druhé chudý "kolchozník", který nutí rodinu k soběstačnému životu, ale také klíčící láska revoltujících mladých lidí. Zatímco ona je dcerou chudého farmáře, on synem vlivného agrárníka, který sice dává práci půlce dědiny, nicméně půdu, vodu a krajinu devastuje chemií. To je obrazově vytříbený a emočně nabitý film režiséra Bohdana Slámy, který je i autorem scénáře.

Čtěte také...

Ocenění Knihovna roku 2015 předána

Knihovna200V Zrcadlové kapli pražského Klementina byla slavnostně předána ocenění Knihovna roku 2015.

...

Literatura

Potápění, tajemství a Černý korál

cerny koral 200Pro fanoušky napínavých příběhů vydalo nakladatelství Kalibr v červnu knihu Černý korál od úspěšného amerického autora Andrewa Maynea. Netradiční prostředí i akční vyšetřování obohatí příznivce krimi příběhů o úderný zážitek!

Divadlo

Zlínu se „hra her“ povedla

hamlet 200Shakespearův Hamlet je jedním z nejvýraznějších představení 73. sezóny Městského divadla Zlín a také jí dal motiv v podobě otázky být či nebýt. Jedná se o jednu z 11 premiér, kterou si zlínští diváci mohou vychutnat.

...

Film

Divoká dvojka? Spíš potřeštěná

divoka dvojka 200Skvělou komedii, u které se od srdce zasmějete, najdete poslední dobou horko těžko. Nicméně se filmaři neustále snaží takový film natočit. Reese Witherspoon v jedné z hlavních rolí by mohla být pozitivní známkou úspěchu, ale…