Tesťák – připrav se na přijímačky!

Tesťák – připrav se na přijímačky!

Tisk

testak fragment 200Chystáte se na přijímačky? Nakladatelství Fragment má pro vás řešení! Testy zpracované na základě požadavků u zkoušek v projektu Tesťák. To je testovací on-line aplikace, která vám umožní připravit se na různé druhy zkoušek.

 

 

Od října 2012 jsou zveřejňovány testy pro přípravu žáků 5. tříd ZŠ na přijímací zkoušky na 8letá gymnázia. Od prosince budou k dispozici testy pro středoškoláky, kteří se chystají na vysoké školy.

V Tesťáku si tedy můžete vyzkoušet testy podobné těm, s nimiž se setkáte u zkoušek a pak už vás nic nepřekvapí.

Prověříte si své znalosti a dovednosti – poznáte, co umíte a čemu se ještě musíte věnovat. 

Při porovnání vašich odpovědí a správného řešení se naučíte, co jste nevěděli.

Zjistíte, jak jste na tom ve srovnání s ostatními studenty.

Nové testy jsou zveřejňovány v pravidelných intervalech – vedou vás tak k pravidelné přípravě.

Díky evidování všech vašich výsledků můžete sledovat, jak se zlepšujete.

testak fragment m

Příprava na přijímačky na 8letá gymnázia

Testy jsou určeny dětem z 5. tříd, které čekají přijímací zkoušky. Pomohou jim prověřit vědomosti z matematiky, českého jazyka a a všeobecných znalostí.

Od října do dubna, kdy se konají přijímací zkoušky, bude postupně zveřejněno 27 testů z každého předmětu. Každý týden od pondělí si můžete zkusit nový test.

Testy jsou sestaveny tak, aby dětem pomohly s komplexní přípravou ke zkouškám. Zahrnují jak jednodušší úlohy, ve kterých jsou ověřovány znalosti, tak úlohy složité, které prověří schopnosti dětí své znalosti aplikovat a využít. Úlohy jsou co nejrůznorodější, aby obsáhly co nejvíce typů, s nimiž se děti u zkoušek mohou setkat a náročnost testů se bude postupně s blížícími se zkouškami zvyšovat.

Projekt Tesťák.cz je provozován Nakladatelstvím Fragment, s.r.o., na jehož stránkách najdete odkaz přímo na aplikaci. Zde si můžete vyzkoušet testy i v demo verzi a poté si vybrat z několika možností zakoupení produktů.

S Tesťákem to máte v kapse!

Zdroj: www.fragment.cz a www.testak.cz


 

Přihlášení



Martin Němec o svém otci, kterému věnoval knihu Josef Němec – Obrazy a kresby

Košatost a význam umělecké tvorby zobrazuje kniha s názvem Josef Němec – Obrazy a kresby, která současně přiblíží pracovní i soukromou tvář pražského výtvarníka. Jeho synem je Martin Němec, dnes renomovaný malíř a hudebník, duše rockových kapel Precedens a Lili Marlene, jenž potvrzuje, že jablko nepadlo daleko od stromu. Právě on je spolutvůrcem zmiňované výpravné knihy. A protože ji čeká 18. dubna pražský křest v Galerii Malostranské besedy, tak nevím, kdo by o knižní novince, o Josefu Němcovi a o jeho tvorbě povyprávěl víc než jeho syn Martin.

Sebepéče pro pečující

Spousta z nás se může ve svém životě dostat do situace, kdy bude potřebovat pomoc nebo se ocitne v roli pečujícího, ať už na osobní úrovni, nebo té profesionální. Ve společnosti je často zmiňována a probírána role potřebného, ale již se opomíjí myslet na roli pečovatele. I pečující osoba je pouze člověk, se svými silnými i slabými stránkami, který na sebe převzal neuvěřitelný závazek a zejména velkou zodpovědnost. Je potřeba si uvědomit, že i on má svůj soukromý život, své limity a omezené zásoby energie, zvláště v případě, kdy nemá z čeho čerpat.

Tapír

  • TAPÍR 2/2024
    Vždycky to uteče jak voda…  Nedávno jsme ještě listovali prvním číslem Tapíra tohoto roku a už je tady číslo druhé....
  • TAPÍR 1/2024
    S novým rokem přichází i nové číslo vašeho oblíbeného humoristického časopisu Tapír. Letos jsme se zakousli už do sedmého ročníku!...
  • Tapír 6/2023
    Poslední číslo Tapíra pro rok 2023 je venku! V tomto vydání se můžete těšit na vtipy zaměřené na téma Na...
Banner

Hledat

Videorecenze knih

Rozhovor

Seriál k měsíci čtenářů: Knihovny pro K21, Karlovy Vary

brezen-mesic-ctenaru 200Regály plné knih, u počítače dáma či pán, který obřadně přebírá vracené knížky a zapisuje nově vypůjčené. Místnost specificky vonící – tak voní jenom tištěné publikace, stojící jako vojáci v řadách. V sále tichý šum, jak...

Daliborovy dubnové tipy. Co pěkného si přečíst?

Možná jsme podlehli neoprávněnému dojmu, že léto tento rok dorazilo dříve. Jenže příroda změnila názor. Takže co s pošmournými, chladnými a deštivými večery? Máme pro vás opět Daliborovy knižní tipy, které se určitě budou hodit!

Čtěte také...

Zlín má své kulinářské centrum CHEF

chef zlin200Před měsícem se ve Zlíně otevřelo jeho první kulinářské centrum CHEF. Kurzy vaření nejen pro širokou veřejnost, ale i profesionály, jsou zcela nově k dispozici přímo ve Zlíně!

...

Z archivu...


Literatura

Cena Česká kniha bude udělena letos poprvé
ImageV roce 2012 startuje nový projekt, který má blíže představit české autory jak čtenářům, tak zahraničním pozorovatelům. Naši autoři to nemají doma vůbec jednoduché. Pulty knihkupectví zaplavují překladové titu...

Divadlo

Pérka, drátky, kolečka: Dvě sestry, jedna role, jeden muž

Pérky, drátky, kolečkaSpolečenský román o herečce, která hledá opět cestu ke své sestře, vás zatáhne do divadelního prostředí a dotkne se jak sourozenecké rivality, tak také sesterské lásky. Ústředním motivem knihy pln...

Film

Záhy začne další ročník Febiofestu

Febiofest JJ perex
Stejně jako v uplynulých letech se i letos pořádá v Praze FEBIOFEST. Tato filmová přehlídka, obohacená i soutěžními sekcemi, se měla původně uskutečnit na jaře, avšak kvůli epidemii covidu byla odložena.  Začíná v pátek ...