Dyzajn Market na piazzetě Nové scény

Dyzajn Market na piazzetě Nové scény

Tisk

dyzajn-market 200V neděli 16. prosince se uskutečnil letošní poslední trh originální módy, rukodělných výrobků a uměleckých výtvorů. Piazzeta Nové scény Národního divadla ožila velkým množstvím stánků a ještě větším množstvím návštěvníků. A Kultura21, jako mediální partner, byla u toho!

 

 

Prosincová stříbrná neděle se k ránu zdála deštivá a nepříznivá. Skoro jako mávnutím proutku kolem desáté pršet přestalo. Možná právě proto, že zrovna v tu hodinu startoval letošní poslední Dyzajn Market. Naposledy milovníci této akce mohli obdivovat a nakupovat výtvory ke konci září a teď před Vánoci opět dostali příležitost potěšit sebe i své blízké něčím, co se v obchodě jen tak nekoupí. Přes devadesát prodejců přivezlo své výrobky. Na sériovou výrobu ihned zapomeňte, téměř každá věc dýchala svou originalitou a vlastním příběhem. Mohli jste tu zakoupit dokumentární ručně barvené knihy či buddhistické pohádky. Že se tohle shání v knihkupectvích těžko? Ještě hůř ale seženete originální diáře a bloky, které byly hned u několika stánků. Ručně lisovaný papír, naprosto jedinečné zdobení či vkládané obrázky občas braly dech. Stejně jako malovaná keramika, porcelán či sklo. Ovšem největší část trhů zabíraly módní doplňky a to především pro dámy a ženy. Od skládaných šifónových sukní až po originální butttonky, které se dnes staly nedílnou součástí šperkovnice téměř kohokoliv. K nim nebyl většinou problém najít náušnice či náramky ve stejném designu. Opravdu romantické duše se pak rozplývaly i nad látkovými květy do vlasů, na sáčko či na kabelku.

dyzajn-market 2

dyzajn-market 1

Výběr byl skutečně obrovský a tak návštěvníkům nevadilo ani chladnější předvánoční počasí. „Moc se mi tady líbí. Byla jsem tu už v září a od té doby si to nenechám ujít. Taky už jsem pořádně nakoupila, teď si dám něco dobrého tady ze stánku,“ mávala s taškou jedna z návštěvnic, studentka Kačka a zamířila k občerstvení Balkan grill. Ti podávali balkánské speciality, jejichž vůně se rozpínala skoro po celém trhu. Návštěvníci si také mohli dát výbornou kávu připravenou z Café Jericho nebo se zaposlouchat (či i zatančit) v doprovodném hudebním programu. Dopoledne se představil dětský pěvecký sbor Chorus Angelus s vánočními koledami, po obědě písničkář Alasdair Bouch. Odpoledne se neslo v jazzové náladě, o kterou se postaral sextet SKETY, a závěrem byla návštěvníkům nabídnutá podívaná na bubenickou show.

dyzajn-market 3

Dyzajn Market byl opět hodně povedenou akcí. Už nyní organizátoři plánují pokračování v březnu 2013, tentokrát ale dvoudenní! Nestihli jste to letos? Za tři měsíce tedy bude další příležitost nakoupit si originály, ve kterých stěží někoho jiného potkáte. Dyzajn Market není ale jen o módě a doplňcích, ale i o atmosféře, radosti a náladě. Ta tam totiž vládně naprosto perfektní!

Dyzajn Market
16. prosince 2012 10-19 hodin
Hodnocení akce: 100%
Oficiální FB stránky: http://www.facebook.com/dyzajnmarket
Zdroj foto: Facebook My Square, Facebook Dyzajn Market


 

Přihlášení



Martin Němec o svém otci, kterému věnoval knihu Josef Němec – Obrazy a kresby

Košatost a význam umělecké tvorby zobrazuje kniha s názvem Josef Němec – Obrazy a kresby, která současně přiblíží pracovní i soukromou tvář pražského výtvarníka. Jeho synem je Martin Němec, dnes renomovaný malíř a hudebník, duše rockových kapel Precedens a Lili Marlene, jenž potvrzuje, že jablko nepadlo daleko od stromu. Právě on je spolutvůrcem zmiňované výpravné knihy. A protože ji čeká 18. dubna pražský křest v Galerii Malostranské besedy, tak nevím, kdo by o knižní novince, o Josefu Němcovi a o jeho tvorbě povyprávěl víc než jeho syn Martin.

Sebepéče pro pečující

Spousta z nás se může ve svém životě dostat do situace, kdy bude potřebovat pomoc nebo se ocitne v roli pečujícího, ať už na osobní úrovni, nebo té profesionální. Ve společnosti je často zmiňována a probírána role potřebného, ale již se opomíjí myslet na roli pečovatele. I pečující osoba je pouze člověk, se svými silnými i slabými stránkami, který na sebe převzal neuvěřitelný závazek a zejména velkou zodpovědnost. Je potřeba si uvědomit, že i on má svůj soukromý život, své limity a omezené zásoby energie, zvláště v případě, kdy nemá z čeho čerpat.

Tapír

  • TAPÍR 2/2024
    Vždycky to uteče jak voda…  Nedávno jsme ještě listovali prvním číslem Tapíra tohoto roku a už je tady číslo druhé....
  • TAPÍR 1/2024
    S novým rokem přichází i nové číslo vašeho oblíbeného humoristického časopisu Tapír. Letos jsme se zakousli už do sedmého ročníku!...
  • Tapír 6/2023
    Poslední číslo Tapíra pro rok 2023 je venku! V tomto vydání se můžete těšit na vtipy zaměřené na téma Na...
Banner

Hledat

Videorecenze knih

Rozhovor

Vojtěch Žák: „Jsem zvědavý, kolik z mých přátel mi po vydání knihy přijde rozbít hubu“

Pesec kralem 200Vojtěch Žák je 24letý žurnalista, grafoman a vypravěč příběhů, který si momentálně chce splnit sen spočívající ve vydání knihy Než se pěšec stane králem. A právě s touto fantasy knihou se nyní seznámíte díky tomuto rozhovoru.

Daliborovy dubnové tipy. Co pěkného si přečíst?

Možná jsme podlehli neoprávněnému dojmu, že léto tento rok dorazilo dříve. Jenže příroda změnila názor. Takže co s pošmournými, chladnými a deštivými večery? Máme pro vás opět Daliborovy knižní tipy, které se určitě budou hodit!

Čtěte také...

Týden kulturních fabrik bude v plzeňském Světovaru probíhat již od 16. září

200fabV plzeňském Světovaru se ve dnech 16.9.-19.9.2013 koná Týden kulturních fabrik. Je věnován možnostem využití bývalých průmyslových staveb s jejich ...

Z archivu...


Literatura

Nudíte se? Místo pořízení mývala si zahrajte nějakou hru

hry-proti-nude 200Příhodně v době, kdy je spousta lidí doma, vyšla v nakladatelství Kazda kniha Hry proti nudě obsahující 101 her, se kterými bude všední den o něco veselejší.

 

...

Divadlo

Komedie s Drábkem

drabek perexPřiznám se, že jsem si své dojmy z premiéry hry Jedenácté přikázání aneb Mucholapka nechala pořádně uležet. Ne snad, že bych byla tak líná anebo vytížená, ale ona je to s tím režisérem Drábkem prostě těžká práce. Je totiž jiný a ...

Film

Sacha Baron Cohen stvořil nejroztomilejšího Diktátora v dějinách

altWadíja je malá zemička v subsaharské oblasti, která ke své existenci potřebuje pevnou ruku diktátora. Alespoň je o tom pevně přesvědčen Aladín (Sacha Baron Cohen) – po smrti Kim Čong Ila je posledním mohykánem mezi diktátory a ...