OSTRAVSKÝ MAJÁLES

OSTRAVSKÝ MAJÁLES

Tisk

majales200Letošní OSTRAVSKÝ MAJÁLES 2013 je tím nejdůležitějším, jaký tu doposud byl, a to nejen z důvodu, že jak Ostravská univerzita, tak VŠB-TU se rozhodly uspořádat tuto velkolepou akci společně na jednom místě, a sice v Dolní oblasti Vítkovic. Takto chtějí studenti ostravských univerzit upozornit na to, že jim není lhostejná budoucnost vysokého školství v Ostravě a hodlají udělat maximum pro to, aby se obě univerzity spojily. K integraci je zapotřebí, aby bylo studenty hlavně slyšet a můžete si být jisti tím, že na letošním festivalu budeme sakra hlasití!

 

K největším headlinerům patří hlavně české špičky jako J.A.R., MANDRAGE, VYPSANÁ FIXA, TOXIQUE nebo kapela, na kterou se já těším nejvíc, MORČATA NA ÚTĚKU. Samozřejmě nezůstalo jen u domácí špičky, ale zamířilo se také za hranice, takže se objeví i kapely FREESTYLERS (UK) i pár našich sousedů ze Slovenské republiky PARA nebo THE DOWNHILL. Původně mělo dorazit i americké komando H2O, ale protože už má hodně koncertů, nakonec nepřijede. Nicméně na vás čeká mnoho dalších skvělých kapel, velkolepý areál, skvělé pití a spoře oděné slečny, a to vše za horkého letního dne a teplé pozdní noci.

Velké zásluhy patří hlavně Stavovské unii studentů, jež usilovně pracovala, bude pracovat, a zatímco já píšu tyhle řádky, pracuje, aby vše klaplo tak, jak má a dře od rána do rána. Ani si neumíte představit, co všechno to stojí práce, jen aby se zajistilo místo konání, o shánění kapel se nevyplatí radši ani mluvit. Ale to zdaleka není vše. Starosti mají a mít budou, než celý blázinec okolo festu skončí.

Lístky na akci si můžete koupit v předprodeji za 70 nebo potom přímo na místě za 100 Kč. No a kdy to všechno vypukne? Na hudební nářez se můžete těšit již 24. dubna.

majales ostrava

Jaro samozřejmě nepřichází pouze se samotným dnem koncertů, ale i s jeho doprovodným programem a akcemi, které trvají po celý duben. Vše vyvrcholí až samotný den festu, jemuž předchází slavnostní průvod začínající v 10:00 u radnice. Kapely spustí od 13. hodiny.

Neváhejte a přijďte se pobavit s novými lidmi v příjemném prostředí, popít i relaxovat za rytmů příjemné hudby. Na ty, co dorazí, čeká nová éra studentského festivalu, jaký tady opravdu ještě nebyl. Více informací můžete nalézt na stránkách uvedených níže.

www.majalesostrava.cz


 

Přihlášení



Martin Němec o svém otci, kterému věnoval knihu Josef Němec – Obrazy a kresby

Košatost a význam umělecké tvorby zobrazuje kniha s názvem Josef Němec – Obrazy a kresby, která současně přiblíží pracovní i soukromou tvář pražského výtvarníka. Jeho synem je Martin Němec, dnes renomovaný malíř a hudebník, duše rockových kapel Precedens a Lili Marlene, jenž potvrzuje, že jablko nepadlo daleko od stromu. Právě on je spolutvůrcem zmiňované výpravné knihy. A protože ji čeká 18. dubna pražský křest v Galerii Malostranské besedy, tak nevím, kdo by o knižní novince, o Josefu Němcovi a o jeho tvorbě povyprávěl víc než jeho syn Martin.

Sebepéče pro pečující

Spousta z nás se může ve svém životě dostat do situace, kdy bude potřebovat pomoc nebo se ocitne v roli pečujícího, ať už na osobní úrovni, nebo té profesionální. Ve společnosti je často zmiňována a probírána role potřebného, ale již se opomíjí myslet na roli pečovatele. I pečující osoba je pouze člověk, se svými silnými i slabými stránkami, který na sebe převzal neuvěřitelný závazek a zejména velkou zodpovědnost. Je potřeba si uvědomit, že i on má svůj soukromý život, své limity a omezené zásoby energie, zvláště v případě, kdy nemá z čeho čerpat.

Tapír

  • TAPÍR 2/2024
    Vždycky to uteče jak voda…  Nedávno jsme ještě listovali prvním číslem Tapíra tohoto roku a už je tady číslo druhé....
  • TAPÍR 1/2024
    S novým rokem přichází i nové číslo vašeho oblíbeného humoristického časopisu Tapír. Letos jsme se zakousli už do sedmého ročníku!...
  • Tapír 6/2023
    Poslední číslo Tapíra pro rok 2023 je venku! V tomto vydání se můžete těšit na vtipy zaměřené na téma Na...
Banner

Hledat

Videorecenze knih

Rozhovor

Adam Pavlovčin (ADONXS): „Rád si před vystoupením čistím zuby“

Adam Pavlovcin200ADAM PAVLOVČIN alias ADONYX (adonys) zatím poslední ČeskoSlovenská SuperStar roku 2021, přichází s novým unikátním videoklipem a míří na jeden největších evropských festivalů.

...

Daliborovy dubnové tipy. Co pěkného si přečíst?

Možná jsme podlehli neoprávněnému dojmu, že léto tento rok dorazilo dříve. Jenže příroda změnila názor. Takže co s pošmournými, chladnými a deštivými večery? Máme pro vás opět Daliborovy knižní tipy, které se určitě budou hodit!

Čtěte také...

Divoké husy na Pražské křižovatce

200osNa Pražské křižovatce se uskutečnil tradiční Mikulášský charitativní bazar, pořádaný Nadací Dagmar a Václava Havlových Vize 97 a spřátelenými neziskovými organizacemi, zastoupení měla i Nadace Divoké husy.

...

Z archivu...


Literatura

Jak to ten pes myslí

Pes kniha 200Lámali jste si občas hlavu nad tím, proč Váš pes dělá určité věci, které kolikrát nelze logicky vysvětlit? Rádi byste ho pochopili, popřípadě daným situacím předešli? Autorka knihy Arden Mooreová – právem uznávaná poradkyně v ...

Divadlo

Jára Cimrman na Vás dýchne v několika českých kinech

jara cimrman ceske nebeGénius samotný se nám ukáže skrze Divadlo Járy Cimrmana, které slaví 45 let od svého založení. U této příležitosti dojde 4. října k historicky prvnímu přímému satelitnímu přenosu z České republiky, díky kterému se na p...

Film

Generace Jihlava

Generace 200Dokumentů v kinech můžeme stále vidět mimořádné množství - a zájem publika o ně zdá se neslábne. Z jedenácti českých filmů, které byly v prvním čtvrtletí letošního roku nasazeny do kin, jsou tři dokumenty. Zastoupení se tak pohybuje mezi pětinou...