Léto v Zoo Praha: poznání, zábava i dobrodružství!

Léto v Zoo Praha: poznání, zábava i dobrodružství!

Tisk

zoo praha 200V zoologické zahradě v pražské Tróji se letos rozhodně nudit nebudete. S nadcházejícím létem připravili pracovníci ZOO celou řadu akcí. Ještě v měsíci květnu stihnete například křtiny ogangutaního mláděte. Malý organgutan se svého nového jména dočká 26. 5. a za kmotry mu půjdou Zdeněk Svěrák a Jaroslav Uhlíř. Tentýž den si přijdou na své i milovníci vážné hudby. Z nedělních hodinových koncertů pod širým nebem se v ZOO Praha stala již tradice. Až do září se tak každou neděli od třinácti hodin můžete prostřednictvím umělecky nadaných dětí z občanského sdružení IUVENTA těšit na nevšední zážitek.

První červnový den bude v pražské Zoo patřit dětem. Přijďte se svými ratolestmi zjistit, jaké jméno dostane mládě Zebu zakrslého! Překvapení na vás čekají i v divadélku Archa. Na speciální večerní program se mohou těšit rodiny se zdravotně postiženými dětmi. Noc snů se v pražské ZOO letos koná už po osmé. Na tuto akci je však potřeba se dopředu přihlásit prostřednictvím e-mailu.

V neděli 9. 6. můžete díky ZOO Praha podniknout výlet do horké Afriky. Tento den je totiž ve znamení afrických zvířat. A jestli je vám líto, že v kalendáři mají svůj svátek pouze maminky, nezoufejte! Už 15. 6. v ZOO oslavíme Den otců. Na své si přijdou všichni zasloužilí tatínkové ze zvířecí říše.

V pátek 28. 6. ocení ZOO Praha všechny, kteří se celý rok pilně učili. Všichni, kterým na vysvědčení svítí jednička z vlastivědy, přírodovědy či biologie, mají v tento den vstup do Zoo za pouhou jednu korunu.

V neděli 30. 6. máte šanci dozvědět se něco o všech zdatných rybářích ze zvířecí říše. Stačí, když přijdete do ZOO a oslavíte s přítomnými Světový den rybářství.

zoo praha 1

Dne 21. 7. uplyne 80 let od příchodu prvního slona do pražské ZOO. To si zaslouží oslavu, co říkáte?

O týden později nepromeškejte jedinečnou příležitost dozvědět se něco o záchraně Antilopy Derbyho.

Měsíc srpen zahájí Den hmyzožravců. 4. 8. tak můžete kromě jiného ochutnat také speciality z hmyzí kuchyně.

O týden později, v neděli 11. 8., slavíme u převaláků. Querinda má totiž jeden rok! 25. 8. prožijete neděli plnou dobrodružství. ZOO Praha totiž slaví Evropský den pro netopýry, a tak je tento den zasvěcen všem nočním živočichům.

Poslední prázdninovou sobotu se můžete v pražské zoo vydat na cestu kolem světa. 31. 8. tak zvládnete prožít vše, co jste dosud nestihli.

Jak je vidět, pražská ZOO chystá na prázdniny opravdu bohatý program. Vypadá to, že všechny akce budou stát za to. Tak neseďte doma, využijte slunečného počasí a vydejte se vstříc letnímu dobrodružství!

zoo praha 2

Zdroj foto: ZOO Praha


 

Přihlášení



Martin Němec o svém otci, kterému věnoval knihu Josef Němec – Obrazy a kresby

Košatost a význam umělecké tvorby zobrazuje kniha s názvem Josef Němec – Obrazy a kresby, která současně přiblíží pracovní i soukromou tvář pražského výtvarníka. Jeho synem je Martin Němec, dnes renomovaný malíř a hudebník, duše rockových kapel Precedens a Lili Marlene, jenž potvrzuje, že jablko nepadlo daleko od stromu. Právě on je spolutvůrcem zmiňované výpravné knihy. A protože ji čeká 18. dubna pražský křest v Galerii Malostranské besedy, tak nevím, kdo by o knižní novince, o Josefu Němcovi a o jeho tvorbě povyprávěl víc než jeho syn Martin.

Sebepéče pro pečující

Spousta z nás se může ve svém životě dostat do situace, kdy bude potřebovat pomoc nebo se ocitne v roli pečujícího, ať už na osobní úrovni, nebo té profesionální. Ve společnosti je často zmiňována a probírána role potřebného, ale již se opomíjí myslet na roli pečovatele. I pečující osoba je pouze člověk, se svými silnými i slabými stránkami, který na sebe převzal neuvěřitelný závazek a zejména velkou zodpovědnost. Je potřeba si uvědomit, že i on má svůj soukromý život, své limity a omezené zásoby energie, zvláště v případě, kdy nemá z čeho čerpat.

Tapír

  • TAPÍR 2/2024
    Vždycky to uteče jak voda…  Nedávno jsme ještě listovali prvním číslem Tapíra tohoto roku a už je tady číslo druhé....
  • TAPÍR 1/2024
    S novým rokem přichází i nové číslo vašeho oblíbeného humoristického časopisu Tapír. Letos jsme se zakousli už do sedmého ročníku!...
  • Tapír 6/2023
    Poslední číslo Tapíra pro rok 2023 je venku! V tomto vydání se můžete těšit na vtipy zaměřené na téma Na...
Banner

Hledat

Videorecenze knih

Rozhovor

Pavel Bobek: Snů by bylo moc, ale času zbývá málo

pavel bobekZpěvák Pavel Bobek (*1937) se na české scéně populární hudby objevuje už padesát let, v září letošního roku přitom oslavil pětasedmdesátiny. Když jsem přemýšlela o tom, jak ho nejlépe charakterizovat, uvědomila jsem si, že je nap...

Daliborovy dubnové tipy. Co pěkného si přečíst?

Možná jsme podlehli neoprávněnému dojmu, že léto tento rok dorazilo dříve. Jenže příroda změnila názor. Takže co s pošmournými, chladnými a deštivými večery? Máme pro vás opět Daliborovy knižní tipy, které se určitě budou hodit!

Čtěte také...

Střípky z Prahy: absolventský koncert harfenistky a rodinný muzikál

Stripky perexKulturní život se po covidové pauze rozjel se vším všudy. Lidi těší různé žánry, vystupuje plno umělců, včetně mladých i nejmladších.

 

...

Literatura

Královnin gambit

Kralovnin gambit perexDěj románu se odehrává na sklonku života anglického krále Jindřicha VIII v době, kdy hledá svou šestou manželku. V té době se Kateřina Parrová žijící daleko od dění královského dvora, loučí se svým již druhým manželem a netu...

Divadlo

Láska je až dvanáctá síla ve vesmíru, po gravitaci a vteřinovém lepidle

moskyti 200Městské divadlo Zlín uvedlo v české premiéře hru Moskyti od Lucy Kirkwood. Tato hra měla premiéru v v londýnském National Theatre v roce 2017 a mluvilo se o ní jako o události sezony a dodnes je považována za jeden z nejvýraznější divadelních te...

Film

Šokující film Ghoul, nyní nově na DVD

ghoul 200

Horor s názvem Ghoul aneb Hlad má mnoho podob, který měl dvě premiéry, jednu v USA a druhou 26. února v Praze, nyní nově vychází 8. července na DVD i Blu-ray ve společnosti Magic Box. Režisérem je kaskadér a sc...