Fotbalový stres: Plzeň v panice, Sparta v naději…

Fotbalový stres: Plzeň v panice, Sparta v naději…

Tisk

fotbal plzen 200Ivánku, kamaráde, to mi řekni, jak tohle může dopadnout… Rád bych se soustředil na tu krásnou hru. Hlavně mi neříkej, že v posledních zápasech o titul jsou namočení nějací „kapříci“. Sorry, bejku, ale kazíš mi radost. Bereš mi adrenalin. Chci věřit, že se bude rozhodovat jen a jen na hřištích.

 

 

Letos to vyšlo parádně! Nejvyšší fotbalová soutěž si až do posledního kola udržuje napětí. Stále není rozhodnuto, kdo vyhraje ligu. I když tabulku vede Viktoria Plzeň, nemá nic jisté. Pražská Sparta ztrácí dva body a může svého soka přeskočit. I to je důvod, proč v sobotu, zrovna na Den dětí, vyrazit na ochozů stadionů nebo naladit správnou televizi.

Plzeňáci, kteří se před nedávnem radovali z vítězství v hokejové lize, jsou blízko úspěchu. Možná bude zase důvod slavit – zaplnit ulice, hospody a změnit stav vědomí. Jenže… V posledních zápasech, kdy si mohli zajistit pohár pro vítěze, začali panikařit. Domácí prohry se Slávií (0:1) a Libercem (1:2) zaskočili kdejakého příznivce fotbalu. Je možné, že tým, který v Evropské fotbalové lize, vyřadil italskou Neapol, není tak odolný, jak se mohlo zdát. Že by nervy?

fotbal plzen

Labilní je i Sparta. Tým, na němž si ve zmíněné evropské soutěži málem vylámala zuby londýnská Chelsea, je schopen prohrát například v Brně (2:3) či remizovat doma s Jihlavou (2:2). Tohle se „železné“ Spartě nesmí stávat, neboť její tradiční příznivci považují za úspěch pouze a jenom první místo.

Právě Sparta má v posledním kole malou výhodu, hraje totiž na domácím hřišti proti pražské Dukle, zatímco Plzeň musí do Hradce. Velká škoda, že soupeřům obou uchazečů o titul už vlastně o nic nejde. Hradečtí votroci mají jistotu sestupu do druhé ligy a Dukla (aktuálně na 4. místě) už nemá šanci ohrozit třetí Liberec, který si zajistil postup do Evropské ligy. Jednoduše řečeno – Plzeň a Sparta nastoupí pro mančaftům, o jejichž motivaci lze zapochybovat. Divák se snad může utěšovat, že Hradec i Dukla budou hrát naprosto uvolněně, což znamená, že nedají své kůže zadarmo. Nebo dají? Či snad darují? Mezi námi, myslet si můžete cokoliv.

Ivánku, kamaráde, jen ty to možná tušíš…, ale nepovíš…

Český fanoušek bývá skeptický. Rád si pohrává s myšlenkou, že některé výsledky jsou dopředu dohodnuté. To je ale zlá představa. Dobře uděláte, když jí vyženete z hlavy. Nebo rovnou zapomeňte na (český) fotbal. Žádný stres.

Zdroj zveřejněné fotografie: www.facebook.com/FCViktoriaPlzen


 

Přihlášení



Aneta Žabková: Největší radost mi uděláte kusem klacku z lesa

Vystudovala FAMU (katedra animované tvorby), vytvořila čtyři animované filmy, které získaly řadu ocenění, je úspěšnou ilustrátorkou mnoha dětských knih a přispívá do několika časopisů jako jsou Puntík či Tečka, spolupracovala i s Mateřídouškou a Sluníčkem. Řeč je o Anetě Žabkové.

Po Vodníkovi přichází neméně skvělá Dceřina kletba

Česká spisovatelka Tereza Bartošová zaujala tuzemskou čtenářskou obec předchozím titulem Vodník. Jednalo se o případ, který smrdí bahnem. Nyní přichází Dceřina kletba lákající na obálce na to, že si starý zločin žádá nové oběti.

Tapír

  • TAPÍR 2/2024
    Vždycky to uteče jak voda…  Nedávno jsme ještě listovali prvním číslem Tapíra tohoto roku a už je tady číslo druhé....
  • TAPÍR 1/2024
    S novým rokem přichází i nové číslo vašeho oblíbeného humoristického časopisu Tapír. Letos jsme se zakousli už do sedmého ročníku!...
  • Tapír 6/2023
    Poslední číslo Tapíra pro rok 2023 je venku! V tomto vydání se můžete těšit na vtipy zaměřené na téma Na...
Banner

Hledat

Videorecenze knih

Rozhovor

Pale&coy a její městské lišky

PaleAndCoy perex.jpgPísničkářka Eliška Míkovcová, vystupující pod pseudonymem pale&coy, oslovila svou hudbou příznivce melancholické hudby, spojené s výraznými melodiemi a promyšlenými texty. Spolu s hudebníkem a moderátorem Radia 1 Zdeňkem Lichnovs...

Výborné herecké kreace a silné téma nabízí nový český film Sucho

Sucho to je tísnivé vesnické drama. Na jedné straně velkostatkář a na straně druhé chudý "kolchozník", který nutí rodinu k soběstačnému životu, ale také klíčící láska revoltujících mladých lidí. Zatímco ona je dcerou chudého farmáře, on synem vlivného agrárníka, který sice dává práci půlce dědiny, nicméně půdu, vodu a krajinu devastuje chemií. To je obrazově vytříbený a emočně nabitý film režiséra Bohdana Slámy, který je i autorem scénáře.

Čtěte také...

Nebourejte dům na Václaváku, žádali ministerstvo kultury

altDesítky lidí se zúčastnily demonstrace proti možné demolici domu stojícího na rohu pražského Václavského náměstí a Opletalovy ulice, který ministerstvo kultury neplánuje vyhlásit kulturní památkou.

 

...

Z archivu...


Literatura

Úvod do vizuální kultury

uvod do vizualni kulturyVětšina lidí - zejména těch méně soudných, neschopných orientovat se v záplavě informací a dospět k vlastnímu pohledu - si svou představu o okolním světě a dění tam probíhajícím vytváří zejména prostřednictvím televiz...

Divadlo

Kouzelný rodinný muzikál podle knihy Roalda Dahla

Matilda200V roce 1988 vydal hvězdný anglický romanopisec Roald Dahl knihu, která se vedle jeho dalších dětských knížek jmenuje vlastně obyčejně. Posuďte sami: Jakub a obří broskev, Karlík a továrna na čokoládu, Fantastický pan Lišák – a Matilda. Příběh malé hol...

Film

V Karlových Varech zvítězil Křižáček
krizacek perVáclav Kadrnka na sebe upozornil již svým minimalisticky, staticky, s pozorovatelskou netečností pojednaným dramatem 80 dopisů. V historickém snímku KŘIŽÁČEK, který navzdory očekáváním zvítězil na karlovarském filmovém festivalu 2017, tento...