Pomozte v hledání 100 českých Kingů

Pomozte v hledání 100 českých Kingů

Tisk

Stephen-King 200Hledá se 100 českých Kingů („královské jméno“ odkazuje na Mistra světového hororu Stephena Kinga), aby se vytvořila největší antologie českých hororových povídek v dějinách české literatury.

 

 

Zapojit se může každý literát s kvalitními povídkami, které splňují dva požadavky: první – povídka musí dokázat vyvolat strach i napětí, druhá – dílo musí mít uměleckou hodnotu, považujme horor za umění, nikoli jen za zábavu s „potoky krve“. Horor není jen žánrem, který ve čtenáři rozechvívá jeden ze základních pocitů, totiž pocit strachu. Myslíme si, že může být něčím daleko víc – třeba určitým druhem zrcadla, jež nám ukazuje temnější část naší duše, tu, kterou si obyčejně nepřipouštíme, ale kterou překonáváme až tím, že se jí postavíme tváří v tvář.

Editor Milan Kalina k účasti nabádá takto: „Psaní umožňuje člověku snít, odpoutat se od reality, prožívat krásu či ošklivost. Přidejte se k nám, nabídněte svá dílka, dokažte sobě i čtenářům, že i cákance krve mají svou poezii. Těším se na napínavé setkání.“

Datum vydání: 31. 10. 2013

Termín: rukopisy odevzdávejte nejpozději do 9. 9. 2013.

Rozsah: povídky mají mít maximální rozsah do 15 000 znaků (včetně mezer), přepočteme-li to na normostrany – při 60 znacích na řádce a 30 řádcích na stránce, jde cca o 8 normostran. Proč takovéto omezení? Chceme v knize představit co nejvíce autorů!

Prvním kritériem je, že dílko musí dokázat vyvolat strach a napětí. Druhou nezbytností je umělecká hodnota, nejde o žádné krváky, ale opravdu jen o kvalitní povídky (je potřeba zvýšené sebekritičnosti). Třetí podmínkou je přiložení vlastní fotografie, plus krátkého životopisu a stručného názoru na literární umění, psaní a horor.

Kontakt: povídky posílejte v elektronické či ve hmotné podobě. Elektronicky na email Tato emailová adresa je chráněna před spamboty, abyste ji viděli, povolte JavaScript
Díla ve hmotné podobě, posílejte na adresu nakladatele Ladislava Kocky (adresu najdete na webu:
www.artthriller.wz.cz).

Výběr: první kolo výběru bude zajišťovat editor Milan Kalina, na základě pravomocí svěřených nakladatelem.

Zdroj foto: internet


 

Přihlášení



Aneta Žabková: Největší radost mi uděláte kusem klacku z lesa

Vystudovala FAMU (katedra animované tvorby), vytvořila čtyři animované filmy, které získaly řadu ocenění, je úspěšnou ilustrátorkou mnoha dětských knih a přispívá do několika časopisů jako jsou Puntík či Tečka, spolupracovala i s Mateřídouškou a Sluníčkem. Řeč je o Anetě Žabkové.

Po Vodníkovi přichází neméně skvělá Dceřina kletba

Česká spisovatelka Tereza Bartošová zaujala tuzemskou čtenářskou obec předchozím titulem Vodník. Jednalo se o případ, který smrdí bahnem. Nyní přichází Dceřina kletba lákající na obálce na to, že si starý zločin žádá nové oběti.

Tapír

  • TAPÍR 2/2024
    Vždycky to uteče jak voda…  Nedávno jsme ještě listovali prvním číslem Tapíra tohoto roku a už je tady číslo druhé....
  • TAPÍR 1/2024
    S novým rokem přichází i nové číslo vašeho oblíbeného humoristického časopisu Tapír. Letos jsme se zakousli už do sedmého ročníku!...
  • Tapír 6/2023
    Poslední číslo Tapíra pro rok 2023 je venku! V tomto vydání se můžete těšit na vtipy zaměřené na téma Na...
Banner

Hledat

Videorecenze knih

Rozhovor

Hudba je atmosférická a měla by člověka naladit na vlnu klidu a harmonie, říká Tomáš Kympl

Tomas Kympl 200V hudebním světě je hudební skladatel, textař a zpěvák Tomáš Kympl už řadu let pojem. Vyhrál několik mezinárodních soutěží a natočil řadu žánrově odlišných alb či projektů, což ho řadí k těm nejtalentovanějším a nejpozoruhodnějším osob...

Výborné herecké kreace a silné téma nabízí nový český film Sucho

Sucho to je tísnivé vesnické drama. Na jedné straně velkostatkář a na straně druhé chudý "kolchozník", který nutí rodinu k soběstačnému životu, ale také klíčící láska revoltujících mladých lidí. Zatímco ona je dcerou chudého farmáře, on synem vlivného agrárníka, který sice dává práci půlce dědiny, nicméně půdu, vodu a krajinu devastuje chemií. To je obrazově vytříbený a emočně nabitý film režiséra Bohdana Slámy, který je i autorem scénáře.

Čtěte také...

Vánoční betlém. Výtvarná soutěž pro děti z dětských domovů

Vytvarna soutez DD perex
Úřad vlády uspořádal již 7. ročník vánoční výtvarné soutěže pro děti z dětských domovů. Ústředním motivem je letos vánoční betlém. Hlasovat a vybrat tak nejlepší výtvarný počin je možné do úterý 8. prosince ...

Z archivu...


Literatura

Lásku ve špičce italské boty si nezapomeňte přibalit do kufru

laska ve spicce italske boty 200Láska ve špičce italské boty je název knihy Blanky Malé, která nedávno vyšla v nakladatelství Kazda. Jedná se o velmi čtivý román, který si užijete nejen na dovolené.

...

Divadlo

Městské divadlo Brno oslaví Velikonoce hudbou

Velikonocni koncert200Proslulé pěvecké hvězdy, věhlasní hudebníci, monumentální orchestr i vynikající pěvecký sbor – to vše dohromady vytváří jedinečný Velikonoční koncert, který pro diváky připravuje Městské divadlo Brno.

...

Film

7 dní v Havaně aneb jak její obyvatelé žít umějí

7 dni v havane„Film 7 dní v Havaně“ je velmi netradičním filmem, který se bude promítat v našich kinech. Zaujme nás zejména svým poutavým pohledem na Havanu  roku 2011.  Pokud jste ještě v Havaně nebyli, anebo jste mě...