Zažijte ZOO jinak!

Zažijte ZOO jinak!

Tisk

200zooZlínská zoo i v letošním roce připravuje atraktivní večerní prohlídky zoologické zahrady. První proběhne už v pátek 4. října a další bude 11. a 18. října 2013.

 

 

 

Všichni příznivci zvířat a romantických procházek tak mají jedinečnou šanci zavítat do zoo ve zcela netradiční dobu a zažít její večerní atmosféru. Hlavní vstup bude otevřen nepřetržitě po celý den, od 17.00 bude k dispozici i sezónní vstup. Poblíž obou vstupů si návštěvníci budou také moci zakoupit celou lampiónovou soupravu (tzn. lampion, svíčku a dřevěné držátko). Vstupné na večerní prohlídky se nemění, zůstává stejné jako při běžné návštěvě zoo.

zooo

Romantické světlo loučí, atraktivně osvětlený zámek Lešná, tajemné zvuky nesoucí se celým areálem – to vše slibuje neopakovatelné zážitky. Večerní návštěvu zoo zpestří i nabídka prohlídky s průvodcem. Za doprovodu odborných pracovníků zoo se tak návštěvníci blíže seznámí s chovanými zvířaty. Jedinou podmínkou pro zajištění účasti na prohlídce s průvodcem je dostavit se včas na nádvoří zámku Lešná, odkud budou zmiňované prohlídky začínat. První prohlídka s průvodcem odstartuje v 18.30 hod, další pak v 18.45 hod, v 19.00 hod, v 19.15 hod a poslední v 19.30 hod.

Návštěvníci by si neměli nechat ujít ani večerní prohlídky zámku Lešná. Zámecké pokoje budou pro tuto příležitost speciálně vyzdobeny. Průvodci v dobových kostýmech přiblíží život původních obyvatel zámku - hrabat rodu Seilernů. První zámecká prohlídka odstartuje v 18.30 hod., další budou následovat ve dvacetiminutových intervalech. Vstupné do zámku bude sjednoceno pro všechny kategorie návštěvníků, a to na 30 Kč za osobu.

V ZOO Lešná nezapomínají ani na občerstvení: horký čaj a něco k zakousnutí nabídnou restaurace Tyrol poblíž zámku Lešná a restaurace Neapolitáno u tropické haly Yucatan. Otevřena bude také prodejna suvenýrů.
Na závěr ještě jedna malá rada: Cesty a chodníky budou osvětleny, ale doporučuje se vzít si s sebou kapesní svítilnu.


 

Přihlášení



Martin Němec o svém otci, kterému věnoval knihu Josef Němec – Obrazy a kresby

Košatost a význam umělecké tvorby zobrazuje kniha s názvem Josef Němec – Obrazy a kresby, která současně přiblíží pracovní i soukromou tvář pražského výtvarníka. Jeho synem je Martin Němec, dnes renomovaný malíř a hudebník, duše rockových kapel Precedens a Lili Marlene, jenž potvrzuje, že jablko nepadlo daleko od stromu. Právě on je spolutvůrcem zmiňované výpravné knihy. A protože ji čeká 18. dubna pražský křest v Galerii Malostranské besedy, tak nevím, kdo by o knižní novince, o Josefu Němcovi a o jeho tvorbě povyprávěl víc než jeho syn Martin.

Sebepéče pro pečující

Spousta z nás se může ve svém životě dostat do situace, kdy bude potřebovat pomoc nebo se ocitne v roli pečujícího, ať už na osobní úrovni, nebo té profesionální. Ve společnosti je často zmiňována a probírána role potřebného, ale již se opomíjí myslet na roli pečovatele. I pečující osoba je pouze člověk, se svými silnými i slabými stránkami, který na sebe převzal neuvěřitelný závazek a zejména velkou zodpovědnost. Je potřeba si uvědomit, že i on má svůj soukromý život, své limity a omezené zásoby energie, zvláště v případě, kdy nemá z čeho čerpat.

Tapír

  • TAPÍR 2/2024
    Vždycky to uteče jak voda…  Nedávno jsme ještě listovali prvním číslem Tapíra tohoto roku a už je tady číslo druhé....
  • TAPÍR 1/2024
    S novým rokem přichází i nové číslo vašeho oblíbeného humoristického časopisu Tapír. Letos jsme se zakousli už do sedmého ročníku!...
  • Tapír 6/2023
    Poslední číslo Tapíra pro rok 2023 je venku! V tomto vydání se můžete těšit na vtipy zaměřené na téma Na...
Banner

Hledat

Videorecenze knih

Rozhovor

S paní Jarmilou se hezky »pracovalo« i výborně »kamarádilo«

Hlasatelka 200Televize provází náš život víc jak šedesát let. Tato fascinující instituce prošla řadou etap, stále se vyvíjí. Mnohé profese zanikly, nové vznikají. Právě tohoto tématu se dotýká kniha Daniela Růžičky, v které první televizní hlasatelka J...

Daliborovy dubnové tipy. Co pěkného si přečíst?

Možná jsme podlehli neoprávněnému dojmu, že léto tento rok dorazilo dříve. Jenže příroda změnila názor. Takže co s pošmournými, chladnými a deštivými večery? Máme pro vás opět Daliborovy knižní tipy, které se určitě budou hodit!

Čtěte také...

Zopakujte si díky jednohubkám ekonomii

Ekonomicke jednohubky200Ekonomické jednohubky je název další knihy Michala Skořepy, která vyšla v nakladatelství Grada.

 

...

Z archivu...


Literatura

Druhá světová válka, holubi a velká láska


dlouhy let domu perexZáří 1940. Na Londýn dopadají německé bomby a všechno nasvědčuje tomu, že nacistická armáda se připravuje na invazi. Nedaleko Londýna se nachází malé městečko Epping, kde Susan a její dědeček Bertie trénují holu...

Divadlo

Setkání 2013 Stretnutie: Ve Zlíně se zrodí divadelní Československo

setkani200Pomyslné plnoletosti letos dosáhne festival Setkání/ Stretnutie, který se bude konat nejen v Městském divadle Zlín ve dnech 23. až 25. května. Určen je nejen pro studenty divadelních oborů a divadelníky, ale i pro š...

Film

Oui, šéfe! ... Práci šéfkuchaře nepodceňujme!

oui, sefe! daniel cohemNenáročná francouzská komedie „Oui, šéfe“ svým názvem příliš nesděluje. O co vůbec jde? Jenom z plakátu usoudíme, že asi půjde o gastronomi. Ano, seznámíme se sice se slavným šéfkuchařem Alexandrem Lagardem ...