Dostihová sezóna končí!

Dostihová sezóna končí!

Tisk

200osPoslední dostihový den letošní sezóny, 93. Cenu prezidenta republiky a HIC & Co., s r.o., hostila v neděli 27. října pražská Velká Chuchle. Diváci se mohli tento den těšit nejen z krásného babího léta, podzimních barev, ale především z neuvěřitelných výkonů, které v jednotlivých dostizích byly k vidění.

 

 

V prvním dostihu se nejlépe předvedla žákovská jezdkyně Michaela Musialová s hnědkou Gloryland, jejímž trenérem je Vladislav Fedorowicz. Gloryland měla za sebou zdravotní potíže, bylo tedy velmi potěšující, že tento dostih zvládla na jedničku.

Ve druhém dostihu se ukázal na první pozici Tropical Bond, která je připravován trenérkou Barborou Schillovou, pod vedením žokeje Tomáše Lukáška.

os

Ve třetím dostihu exceloval kůň Samruk s jezdkyní Martinou Havelkovou. Trenér Zdeno Koplík, díky svědomité přípravě, přesvědčil majitele Daniela Fričeka k vytrvání a další přípravě tohoto koně do nadcházející sezóny.

Vítězem čtvrtého dostihu se stal kůň pod vedením trenéra Allana Petrlíka Rabbit Verglas, který byl po celou dobu v čele dostihu. V sedle Rabbit Verglase byl žokej Jan Verner.

Vítězství koně Yes Man v pátém dostihu přineslo Bauyrzhanu Murzabayevovi titul žokeje, na který měl letošní sezónu spadeno. Trenér Karel Germič koně dobře zná a tak svou taktikou pomohl dovést koně k vítězné pozici.

os2

V šestý dostihu, jako jediném překážkovém, zvítězil kůň Taro, který je připravován nám všem dobře známým trenérem a žokejem v jedné osobě, Josefem Váňou. V sedle Tara tak pomohl k vítězství syn, Josef Váňa, i přes drobnou kolizi, která proběhla v oblouku.

Sedmý dostih, diváky netrpělivě očekávaný, byl hlavním dostihem celého dne. Jednalo se o Cenu prezidenta republiky a HIC& Co, s r.o., ve které získal prvenství tříletý hnědák Mister Westminster, který patří opět mezi svěřence trenéra Josefa Váni. Svědomité vedení koně žokejem Petrem Foretem si Josef Váňa opravdu pochvaloval.

os1

Cílem osmého závěrečného dostihu proběhl jako první kůň Wobull v sedle s žokejem Michalem Machem. Dramatickému boji v cílové rovince přihlížela trenérka Gabriela Berková, která si tímto připsala na své konto první vítězství na pražské dostihové dráze.

Zdroj informací: www.martinaburianova.cz  a www.cavallino.me


 

Zobrazit další články autora >>>

Přihlášení



Martin Němec o svém otci, kterému věnoval knihu Josef Němec – Obrazy a kresby

Košatost a význam umělecké tvorby zobrazuje kniha s názvem Josef Němec – Obrazy a kresby, která současně přiblíží pracovní i soukromou tvář pražského výtvarníka. Jeho synem je Martin Němec, dnes renomovaný malíř a hudebník, duše rockových kapel Precedens a Lili Marlene, jenž potvrzuje, že jablko nepadlo daleko od stromu. Právě on je spolutvůrcem zmiňované výpravné knihy. A protože ji čeká 18. dubna pražský křest v Galerii Malostranské besedy, tak nevím, kdo by o knižní novince, o Josefu Němcovi a o jeho tvorbě povyprávěl víc než jeho syn Martin.

Sebepéče pro pečující

Spousta z nás se může ve svém životě dostat do situace, kdy bude potřebovat pomoc nebo se ocitne v roli pečujícího, ať už na osobní úrovni, nebo té profesionální. Ve společnosti je často zmiňována a probírána role potřebného, ale již se opomíjí myslet na roli pečovatele. I pečující osoba je pouze člověk, se svými silnými i slabými stránkami, který na sebe převzal neuvěřitelný závazek a zejména velkou zodpovědnost. Je potřeba si uvědomit, že i on má svůj soukromý život, své limity a omezené zásoby energie, zvláště v případě, kdy nemá z čeho čerpat.

Tapír

  • TAPÍR 2/2024
    Vždycky to uteče jak voda…  Nedávno jsme ještě listovali prvním číslem Tapíra tohoto roku a už je tady číslo druhé....
  • TAPÍR 1/2024
    S novým rokem přichází i nové číslo vašeho oblíbeného humoristického časopisu Tapír. Letos jsme se zakousli už do sedmého ročníku!...
  • Tapír 6/2023
    Poslední číslo Tapíra pro rok 2023 je venku! V tomto vydání se můžete těšit na vtipy zaměřené na téma Na...
Banner

Hledat

Videorecenze knih

Rozhovor

Fotografka Kateřina Janišová: „Je to možná silné tvrzení, ale přede mnou se nestydí nikdo.“

janisova 200I fotografie jsou typem umění, a proto patří ke kultuře. Nejen z toho důvodu vám přinášíme další rozhovor o focení, tentokrát s mladou fotografkou Kateřinou Janišovou, která se zaměřuje jak na modelky, tak na obyčejné lidi. Focení je pro ni rados...

Daliborovy dubnové tipy. Co pěkného si přečíst?

Možná jsme podlehli neoprávněnému dojmu, že léto tento rok dorazilo dříve. Jenže příroda změnila názor. Takže co s pošmournými, chladnými a deštivými večery? Máme pro vás opět Daliborovy knižní tipy, které se určitě budou hodit!

Čtěte také...

Vyrobte si vlastní šampon, mýdlo nebo třeba čokoládu! Jednoduše a v pohodlí domova!

200sPokud jste kreativní a nebojíte se zkoušet nové věci, podívejte se na www.home-made.cz. Najdete tady celou řadu receptů, díky kterým si můžete vyrobit například domácí nutelu, tavený sýr nebo těstoviny. Milovníci přírodních produktů určitě ocení návody na výrob...


Literatura

Střepy z krás v terezínském předpeklí
ImageNa zemi jsou místa, která připomínají ráj. Ale jsou zde také místa ne nepodobná peklu.  A v jednom takovém pekle, nebo spíše předpeklí, se sešli Markétka Fischerová a Ludvíček Adler. Ona dvanáctiletá židovka, která přišla do terezínskéh...

Divadlo

Nechte se očkovat Shakespearem a léto bude fajn!

shakespeare boure 200Užijte si léto ve společnosti anglického divadelního génia a těch největších českých hereckých hvězd. Předprodej Letních shakespearovských slavností startuje 4. května 2021 na www.shakespeare.cz a v síti Ticketmaster. Generáln...

Film

Mezinárodní festival outdoorových filmů již 4. října v Ostravě!

MFOF 2019 tiskovkaPříznivci outdooru se opět mají na co těšit! Putovní soutěžní festival, který navštíví 60 míst v ČR i SR, bude již tradičně zahájen v Ostravě, a to v pátek 4. října. Nabídne 83 snímků, které musely pr...